Daniel Šedivák

Daniel Šedivák

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2009

Herbert v ringu

Film - Psychologický, Drama


1999

Osudy hvězd

Seriál - Dokumentární, Životopisný


1987

Proč?

Film - Sportovní, Drama

Outsider

Film - Rodinný, Sportovní, Drama


1986

Chobotnice z II. patra

Seriál - Komedie, Rodinný

Operace mé dcery

Film - Drama


1985

Třetí patro

Seriál - Komedie, Drama

Mládě

Film - Rodinný, Drama


1983

Levé křídlo

Film - Drama


1982

Sněženky a machři

Film - Komedie


1980

Jen si tak trochu písknout

Film - Rodinný, Drama

Muž přes palubu

Film - Rodinný

Životopis

Chlapec s vlnitými vlasy a podmanivým pohledem, kterého si ve třinácti letech vybral Karel Smyzcek, aby po boku Michala Suchánka ztvárnil rošťáka Pavla Voříška v dětském dobrodružství JEN SI TAK TROCHU PÍSKNOUT (r.1980) se dostal k herectví podobně jako řada jeho dětských kolegů stylem „Jednou přišli do naší třídy filmaři……“. Díky jeho darebácké vizáži následoval početný zástup především menších rolí temperamentních výrostků (sám přiznává, že v reálu nebyl také žádným andílkem) například ve filmech SNĚŽENKY A MACHŘI (r.1982), LEVÉ KŘÍDLO (r.1983), PROČ? (r.1987) nebo seriálu TŘETÍ PATRO (r.1985).

Ačkoliv již v útlém věku propadl hereckému životu, rozhodl se po základní škole díky svému odvěkému koníčku malování a vyřezávání k vyučení se uměleckým truhlářem pro Filmové studio Barrandov, kde posléze svou profesi provozoval a zároveň i hrál (stávalo se, že dělal truhlařinu na interiérech nebo exteriérech filmů, do kterých byl sám obsazen). Vystupoval i s amatérským divadelním souborem Brigáda.

Na začátku devadesátých let se přidává k Černému divadlu ACT (All Colours Theatre) v Rytířské ulici v Praze, založenému další bývalou dětskou hvězdou Michalem Kocourkem, v kterém hraje, vyrábí rekvizity nebo dělá scénografii a s kterým procestoval téměř celý svět (Kostarika, Dominikánská republika, Argentina aj.). Dnes si kromě divadla občas přičichne k filmu nebo reklamě a ačkoliv se jeho filmografie z důvodu jeho nelibosti vůči objíždění konkurzům nerozrůstá takovým tempem jako dřív, nabídku na zajímavý film nikdy neodmítne.

Oldřich "Olík" Klusoň

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.