Peter Capaldi

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 1958

Miesto Narodenia: Glasgow, Skotsko, Velká Británie

Herecká Filmografie:

  1. Paddington 2 (2017)  
  2. Paddington (2014)  
  3. Vládkyňa zla (2014)  
  4. Doctor Who: Last Christmas (2014)    
  5. Svetová vojna Z (2013)    
  6. Fifth Estate, The (2013)  
  7. Suspicions of Mr Whicher, The (2011)
  8. Hour, The (2011)  
  9. Field of Blood, The (2011)
  10. Big Fat Gypsy Gangster (2011)
  11. Obvinení (2010)
  12. Nativity, The (2010)
  13. Getting On (2009)
  14. 10 Minute Tales (2009)
  15. In the Loop (2009)  
  16. Midnight Man (2008)
  17. The Devil's Whore (2008)  
  18. Glendogie Bogey (2008)
  19. Skins (2007)
  20. Magicians (2007)

Režijná Filmografie:

  1. Born to Be King (2014)
  2. Getting On (2009)
  3. Sinatra (2001)
 

...více

Životopis

183 cm vysoký herec, režisér a scénárista Peter Capaldi se narodil 14.4.1958 ve městě Glasgow ve Skotsku. Jeho matka pocházela z Irska a otec z Itálie. Už odmalička navštěvoval dramatické kurzy a poté byl přijat do Glasgowské školy umění. Než se stal hercem, byl zpěvákem v punk-rockové kapele Dreamboys, jejímiž členy byli například i Craig Ferguson a Clark Temple.

Filmový debut si odbyl v romantické komedii LIVING APART TOGETHER z roku 1982. O rok později na sebe upozornil v komedii MÍSTNÍ HRDINA rolí Dannyho Oldsena a dostal se tak do povědomí filmových kritiků. V roce 1994 ztvárnil v seriálu CHANDLER & CO jednu z hlavních rolí, postavu jménem Larry Blakeson. V roce 1995 natočil krátkometrážní komedii FRANZ KAFKA'S IT'S A WONDERFUL LIFE, za kterou získal hned tři ceny: speciálního Oscara, Audience Award a BAFTA Film Award. K filmu také napsal scénář.

Dále hrál například ve filmech ZAJATCI (1994), MR. BEAN: NEJVĚTŠÍ FILMOVÁ KATASTROFA (1997), LÁSKA MEZI PARAGRAFY (1998), MAX (2002), 9 HRÁČŮ SE SMRTÍ (2005) nebo třeba hrál hlavní roli v komedii POLITICKÉ KRUHY z roku 2009, kde ztvárnil roli neurotického Malcoma Tuckera. Filmu předcházel seriál JE TO SODA vysílaný v letech 2005-2009, kde Peter ztvárnil stejnou roli.

Od roku 2009 je patronem Asociace pro mezinárodní výzkum rakoviny. Peter byl 21x nominovaný na různé filmové ceny a 10 z nich vyhrál. Je ženatý s herečkou Elaine Collins, se kterou má dceru.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.