Campbell Scott


(Campbell Whalen Scott)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 19.7.1961

Miesto Narodenia: New York, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Manhattan Night (2016)
  2. Before I Sleep (2013)
  3. Amazing Spider-Man (2012)    
  4. Still (2012)
  5. Eye of the Hurricane (2012)
  6. Prohibition (2011)
  7. God in America (2010)
  8. Beware the Gonzo (2010)
  9. Bolesti slávnych (2009)  
  10. Handsome Harry (2009)
  11. One Week (2008)  
  12. Phoebe in Wonderland (2008)  
  13. No End in Sight (2007)
  14. Crashing (2007)
  15. Hudba a text (2007)  
  16. Damages - V ohrození života (2007)  
  17. Posledné dni planéty Zem (2006)
  18. Six Degrees (2006)
  19. Kinsey (2005)
  20. Môj milovaný syn (2005)  

Režijná Filmografie:

  1. Company Retreat (2009)
  2. Off the Map (2003)  
  3. Final (2001)
  4. Hamlet (2000)
  5. Big Night (1996)
 

...více

Životopis

Americký herec, režisér a producent Campbell Whalen Scott se narodil 19. července 1961 v New Yorku. Pochází z umělecké rodiny, jeho otec byl herec a oscarový režisér George C. Scott a matka byla známá kanadská herečka Colleen Dewhurst. Má staršího bratra Alexandra, spisovatele a jevištního manažera. Vystudoval historii a drama na Lawrence University ve Wisconsinu a posléze také absolvoval soukromé herecké kurzy Stelly Adler a Geraldiny Page. Po studiích se uplatnil v mimobroadwayských inscenacích, např. v Boltově historickém dramatu Člověk pro každé počasí a Shakespearově hře Veta za vetu. Na Broadwayi se představil mj. v O'Neillově dramatu Cesta dlouhého dne do noci a v komedii Toma Stopparda Skutečná věc.

Televizní a hereckou kariéru začal rokem 1986. Ztvárnil Josepha Kennedyho jr. v TV seriálu KENNEDYS OF MASSACHUSETTS (1990) a jako host účinkoval v seriálech RODINNÁ POUTA (1982) a PRÁVO V LOS ANGELES (1986). Od roku 2009 periodicky hostuje v drama sérii MILIONOVÝ LÉKAŘ. V roce 1989 hrál v průkopnickém filmu SPOLEČNÍK NA DLOUHÉ TRATI o nemoci AIDS a jejím vlivu na skupinu přátel. Dále zaujal postavou smrtelně nemocného Viktora Geddese, o jehož milostném vztahu k mladé ošetřovatelce v podání Julie Roberts vypráví melodrama ZEMŘÍT MLADÝ (1991). S citovými problémy se snažil vyrovnat také jeho v lásce zklamaný projektant Steve Dunne v romantické komedii SINGLES (1992). V roce 2002 měla na festivalu v Tribecu premiéru dramedie o sexuální výchově ROGER DODGER a vynesla umělci nominaci na cenu Independent Spirit Award a výhru NBR Award za nejlepšího herce. V roce 2012 vytvořil ve fantasy thrilleru THE AMAZING SPIDER-MAN postavu Richarda Parkera. Ve filozofickém dramatu BEFORE I SLEEP (2013) zobrazil mladého Eugene Devlina.

Jako herec a režisér se prosadil na nezávislé scéně, když natočil spolu s dlouholetým kamarádem Stanleyem Tuccim hořkou komedii ŽRANICE (1996), v níž vytvořil vedlejší úlohu neodbytného prodavače Boba. Snímek se setkal s velkým ohlasem na festivalu Sundance a byl nominován na Velkou cenu poroty. Oba tvůrci společně vyhráli BSFC Award a NYFCC Award za nejlepší nové režiséry. Titulní postavu dánského kralevice ztvárnil ve svém přepisu Shakespearova dramatu HAMLET (2000), na němž se podílel ještě scenáristicky a produkčně. Další autorské drama o životě bez civilizace OFF THE MAP (2003) vyhrálo ceny na filmovém festivalu v Taosu a Cenu diváků pro nejlepší drama Sarasota 2004.

Campbell se taktéž úspěšně angažuje jako hlasový herec v oblasti audioknih, dokumentárních filmů a reklam. Kromě jiných cen obdržel v roce 2002 na Westchester County prestižní Career Achievement Award. Při přebírání ceny přišel s knírem, aby vypadal zubařsky v souvislosti s jednou z jeho rolí. I přes nesporné úspěchy a nepřehlédnutelné charisma o sobě prohlásil: „Nerad to říkám, ale existuje podmnožina lidí tam venku, která si myslí, že jsem docela nudný herec. Je to sice slovní obrat, ale často matoucí.“ V soukromí se mu daří neméně dobře. Z prvního vztahu s Anne Scott má syna Malcolma (*1998), pár se rozvedl po 12 letech v roce 2002. Chvíli randil s kolegyní Patricií Clarkson. Nyní je ženatý od roku 2009 s herečkou Kathleen McElfresh.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.