Ian McNeice

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 2.10.1950

Miesto Narodenia: Basingstoke, Hampshire, Anglie, Velká Británie

Herecká Filmografie:

  1. Mystery of Edwin Drood (2012)
  2. Just a Minute: Doctor Who Special (2011)
  3. Zombies: Deň-D prichádza (2008)  
  4. Valkýra (2008)  
  5. Čierna Dahlia (2006)  
  6. Doctor Who (2005)  
  7. Hlas smrti (2005)  
  8. Oliver Twist (2005)    
  9. Rím (2005)  
  10. Doc Martin (2004)
  11. Rocket Post, The (2004)
  12. Freeze Frame (2004)
  13. Frankenstein (2004)  
  14. Cesta okolo sveta za 80 dní (2004)  
  15. Spartakus (2004)  
  16. Som s tebou (2003)  
  17. Deti Duny (2003)  
  18. Chaos and Cadavers (2003)
  19. Paradise Heights (2002)
  20. Muž a chlapec (2002)
 

...více

Životopis

Herec, kterého podle jména nepozná téměř nikdo, avšak díky svému vzhledu se do paměti diváků zaryje ihned. Narodil se 2. října 1950 v Basingstoku v Anglii. Začínal v divadle v Shakespearově královské společnosti, kde působil 4 roky. McNeice má tři děti se svou bývalou ženou Kate Nicholls, jmenují se Travers, Angus a Maisie. Děti dokonce napsaly vlastní knihu a životě v Boswanské buši, kde se svou matkou a nevlastním otcem žijí.

Na obrazovkách se poprvé objevil v televizním zpracování divadelní hry THE LIFE AND ADVENTURES OF NICOLAS NICKLEBY z roku 1982. Následovaly mini-role v EDGE OF DARKNESS, TOP SECRET! a nebo ve Formanově VALMONTOVI. Po této roli se několik let věnoval hlavně televizní tvorbě, kterou utnul rolí v ÚTĚKU Z ABSOLOMU. Větších rolí se mu dostalo ve filmech jako ACE VENTURA 2: VOLÁNÍ DIVOČINY s Jimem Carreym nebo ANGLIČAN, KTERÝ VYLEZL NA KOPEC A SLEZL Z HORY s další zářivou hvězdou Hugh Grantem.

V roce 2001 si zahrál v televizním filmu KONFERENCE VE WANNESEE člena SS Gerharda Kopflera a nedávno jsme ho mohli vidět v podobné cameo roli v úspěšné VALKÝŘE. Velkou slávu získal díky své roli ve veleúspěšném seriálu HBO ŘÍM v němž ztvárnil roli senátního vyvolávače ve většině dílů z první série. Díky svému hlasu je často vyhledávaným zbožím i na poli dabingu, což nám předvedl ve snímku STOPAŘÚV PRŮVODCE PO GALAXII, kde jsme ho mohli slyšet coby Vogona Kwaltze.

I přesto, že se dokázal prosadit rolemi (hlavně vedlejšími) ve filmu zůstává především televizním a divadelním hercem.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.