Nicolas Winding Refn

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 29.9.1970

Miesto Narodenia: Kodaň, Dánsko,

Herecká Filmografie:

  1. Jodorowsky's Dune (2013)
  2. Gucci Première (2012)
  3. Gambler (2006)
  4. Kinamand (2005)  
  5. Tusind former for frygt (2003)
  6. Pusher (1996)  

Režijná Filmografie:

  1. Neon Demon (2016)  
  2. Len Boh odpúšťa (2013)
  3. Gucci Première (2012)
  4. Drive (2011)    
  5. Vzkriesenie Valhaly (2009)  
  6. Bronson (2008)  
  7. Slečna Marpleová: Nemesis (2007)  
  8. Pusher 3 (2005)  
  9. Pusher II (2004)    
  10. Fear X (2003)  
  11. Bleeder (1999)  
  12. Pusher (1996)  
  13. Incal, The (0)
 

...více

Životopis

Extrémně talentovaný a schopný, leč lehce nedoceněný. I to by se dalo říci na úvod o dánském režisérovi, který v současné době přebývá v Copenhagenu. Jeho, dnes již kultovní trilogie, PUSHER je svázána s jedním významným, pro mnohé nepochopitelným, rozhodnutím. Když mu bylo v polovině 90. let nabídnuto místo na prestižním Dánském Filmovém Institutu, kam se podívá pouhých šest uchazečů každé dva roky, Nicolas Winding Refn odmítl a zvolil nejistou budoucnost natáčení své prvotiny (PUSHER, 1996) s minimálním rozpočtem. Dnes pouze konstatujme, že výsledek se dostavil opravdu skvělý.

Nejprve se nepředpokládalo, že by se PUSHER podíval i za hranice. Nebyl o něj ani zájem. Britská distributorská společnost ovšem vycítila potenciál a koupila ho. Ohlas byl perfektní a snímek se začal šířit celosvětově.

Nicolas pro své filmy využívá absolutní fascinaci dnešní společnosti zločinem na plátně, která ho do jisté míry glorifikovala. Sám to popisuje takto: “Zločinci nastavují zrcadlo naší představě o normální společnosti do takové míry, že se s tím můžeme ztotožnit, ale stále to zůstává pouhým únikem před realitou.“. Tuto tendenci dosvědčuje jak trilogie PUSHER, tak i snímek BRONSON z roku 2009. Filmová tvorba Nicolase Winding Refna je také neoddiskutovatelně spjata s osobou Madse Mikkelsena. Ať již několikrát zmiňovaným snímkem PUSHER, či projektem VALHALLA RISING.

Jeho nejoblíbenějším filmem je TEXAS CHAINSAW MASSACRE. V roce 1993 dokončil American Academy of Dramatic Arts. Herečka Liv Corfixen s ním vstoupila do svazku manželského. Mají společně jednoho potomka. Nicolas je nevlastním bratrem dánského zpěváka Kaspara Windinga. V rámci projektu Gambler se jeho produkční společnost dostala do finančních potíží.

Nicolas Winding Refn se zdá býti evropskou zárukou filmové kvality a my se nemůžeme nic než těšit na produkty jeho dánské dílny.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.