Tai Chung Kim

Tai Chung Kim

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1986

Karate tiger 1: Neustupuj, nevzdávej se

Film - Drama, Akční


1981

Hra smrti 2

Film - Mysteriózní, Akční


1978

Hra smrti

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční

Životopis

Tai Chung Kim – herec, narozen roku 1943 v Jižní Koreji, jehož filmová, ikdyž krátká, kariéra byla založena na zastoupení v té době již zesnulého Bruce Lee.

Kim se poprvé objevil, jakožto náhradník Bruce, ve filmu HRA SMRTI v roce 1978. Na jeho zastupitele byl navržen ne jen díky svému vzhledu, ale rovněž také díky jeho zkušenostem v Korejskem národním bojovému umění Tae-know-du. Hned o tři roky později se objevil v pokračování s názvem HRA SMRTI 2, avšak ve většině bojových scén byl zastoupen zkušenějším borcem ovládajícím Kung-Fu. Poté se vrátil zpět do Koreji, kde dále pokračoval v herecké kariéře. Objevil se v několika méně známých akčních snímcích jež byly opět založený na bojových scénách.

V roce 1985 se však opět vrátil jako Bruce Lee, tentokrát jako jeho duch a to ve snímku KARATE TIGER 1: NEUSTUPUJ, NEVZDÁVEJ SE. Tento snímek však odstartoval kariéru jiného herce. Byl jim Jean-Claude Van Damme. Po dokončení filmu, se Kim vrátil zpět domů, kde nadále pokračoval v herectví, ale zároveň se stal obchodníkem. A tímto pravděpodobně o tomto herci slyšíme naposledy.

Martin "SirTraged" Tomášek

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.