Adam Arkin

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec, Režisér,  

Narodený: 19.8.1956

Miesto Narodenia: Brooklyn, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Ten Cent Pistol (2013)
  2. Terapia (2012)
  3. Newsroom, The (2012)
  4. Finder, The (2012)
  5. Prohibition (2011)
  6. Smothered (2011)
  7. Chicago: Zákon ulice (2011)
  8. Tell-Tale (2010)
  9. Summer Eleven (2010)
  10. Seriózny muž (2009)  
  11. Just Peck (2009)  
  12. Sons of Anarchy (2008)  
  13. War, The (2007)
  14. Life - najbohatší policajt (2007)  
  15. Graduation (2007)
  16. Podozrivé okolnosti (2006)
  17. Let's Dance (2005)
  18. Kids in America (2005)
  19. Chloe (2005)
  20. Hitch: Liek pre moderného muža (2005)  

Režijná Filmografie:

  1. Extant (2014)
  2. Outlaw Country (2011)
  3. Justified (2010)
  4. Monk (2002)  
  5. Moje louisianské nebo (2001)
  6. Ally McBealová (1997)  
  7. Nemocnica Chicago Hope (1994)  
  8. Northern Exposure (1990)
 

...více

Životopis

Adam má herectví v krvi. Tak že nebylo pochyb o tom, čím se bude živit. Je synem herce Alana Arkina, v jehož filmu PEOPLE SOUP (1969) se poprvé objevil před kamerou. Jeho bratři, Mathew a Tonny, jsou také herci.

Studoval herectví u Herberta Berghofa. Vystupoval v divadle. Za svůj herecký výkon ve hře Paula Rudnicka Nenávidím Hamleta získal cenu Theatre World Award. Uplatnil se také v TV, kde hrál hlavní role v komediálních a dramatických seriálech. Můžeme jmenovat např.: BUSTING LOOSE ( 1977), TEACHERS ONLY (1982), TOUGH COOKIES (1986), NORTHERN EXPOSURE (1991-1995).

Jeho asi nejznámější rolí je postava lékaře Aarona Shutta ve velmi populárním seriálu CHICAGO HOPE. Za svoji roli byl nominován na cenu EMMY. Velice často hostoval v různých seriálech, např.: THE TWILIGHT ZONE, MACGYVER, L.A. LAW, ZÁKON A POŘÁDEK, PICKET FENCES atd.

Ve filmu se nijak výrazně neprosadil. Vytvořil několik pozoruhodných hereckých kreací, např: studijní poradce Will Brennan a přítel traumatizované a vlastním bratrem pronásledované hrdinky (Jamie Lee Curtis) v hororu HALLOWEEN:H20. V dramatu OSOBNÍ CHYBA vytvořil postavu učitele Jerremyho, jehož kamarád se zamiluje do stejné dívky jako on.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.