Sam Elliott


(Samuel Pack Elliott)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 9.8.1944

Miesto Narodenia: Sacramento, Kalifornie, USA

Herecká Filmografie:

  1. Bodi: Psia Superstar (2016)  
  2. Dobrý dinosaurus (2015)  
  3. I'll See You in My Dreams (2015)
  4. Digging for Fire (2015)  
  5. Grandma (2015)  
  6. Draft Day (2014)  
  7. Pravidlá mlčania (2012)  
  8. Marmaduk (2010)  
  9. November Christmas (2010)
  10. Big Bang, The (2010)    
  11. Lietam v tom (2009)  
  12. Morganovci (2009)  
  13. Ghost Rider (2007)  
  14. Zlatý kompas (2007)  
  15. Medzi nami zvieratami (2006)  
  16. Alibi, The (2006)  
  17. Pomstiteľ (2006)
  18. Ďakujeme, že fajčíte (2005)  
  19. Off the Map (2003)  
  20. Hulk (2003)  
 

...více

Životopis

Na univerzite v Oregone vyštudoval anglickú literatúru a psychológiu, krátko na čo odišiel do Los Angeles za kariérou. Najprv pracoval ako stavebný robotník, našiel si koníčka, po večeroch chodil na kurzy herectva. V roku 1968 už dokonca podpísal zmluvu so spoločnosťou Fox, po prvej epizódnej roli v komediálnom westerne Butch Cassidy a Sundance Kid bol povšimnutý spoločnosťou Paramount a hneď obsadený do seriálu Mission: Impossible, kde hral doktora Douga Langa.

Jeho vysoká a chudá postava a zákerný výraz tváre len potvrdili, že je ako stvorený pre dobrodružné a akčné postavy. V rokoch 1983-1984 hral hlavné úlohy v opere The Yellow Rose, vojnovej dráme podľa románu Antona Myrera Kedysi jeden Orol, v kriminálnej dráme Aspen a tiež v zopár westernoch poďľa predlohy L'Amoura Bratia Sackettovci, Divoké Časy, Kouboj Conagher (nominácia na cenu Zlatý Glóbus 1992) a Koniec Divokého západu (nominácia na cenu Emmy 1995 a na cenu Zlatý Glóbus 1996).

Taktiež vystupoval ako hosť v seriáloch Lancer, The Wedding, Gunsmoke, Mannix, alebo Doc Elliot. Na filmovom plátne sa objavil v hlavnej úlohe plavčíka Ricka Carlsona v dráme Plavčík v polovici 70. rokov. Ďalšiu skvelú možnosť dostal v úlohe motorkára Gara v dráme podľa skutočnej udalosti Maska.

Hoci starne, stále zostáva pri svojich dobrodružných postavách. Dôkazom sú filmy z 90. rokov: Epické spracovanie občianskej vojny Gettysburg, kde si zahral generála brigády, western Zúfalé prenasledovanie, kde si zahral policajného veliteľa Billa Speakesa, western Tombstone, kde hral šerifa Virgila Earpa, či thriller Expert, kde hral bývalého šéfa pyrotechnikov.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.