Ellen Barkin


(Ellen Rona Barkin)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 16.4.1954

Miesto Narodenia: New York, New York, USA

Herecká Filmografie:

  1. Hands of Stone (2016)
  2. The Cobbler (2014)  
  3. Very Good Girls (2013)
  4. New Normal, The (2012)
  5. His Way (2011)
  6. Another Happy Day (2011)  
  7. 65th Annual Tony Awards, The (2011)
  8. Mann's World, A (2011)
  9. Twelve (2010)  
  10. Vojna agentov (2010)  
  11. Shit Year (2010)
  12. Chameleon, The (2010)
  13. Moderná rodina (2009)
  14. Happy Tears (2009)  
  15. Najlepší z Brooklynu (2009)  
  16. Dannyho trinástka (2007)  
  17. Trust the Man (2005)
  18. She Hate Me (2004)    
  19. Palindromes (2004)  
  20. Strip Search (2004)
 

...více

Životopis

Rodištěm této 170 cm vysoké blondýnky je New York. Pochází z neherecké rodiny (otec prodavač chemikálií, matka administrativní pracovnice v nemocnici), má bratra George. Vyrůstala v Jižním Bronxu a Queensu a její dětská touha po herectví se začala naplňovat po přijetí na Manhattan's High School Of The Performing Arts. Po absolvování Hunter College (Vysoká škola v NY City) chvíli inklinovala k profesi učitelské (obor historie), ale nakonec se v ní probudila dávná touha po herectví. Proto následovalo další několikaleté studium (Actor's Studio), při kterém si přivydělávala i jako číšnice.

Zatím zůstává imunní vůči seriálové produkci na svém kontě má jen pár televizních filmů. Herecké nadání zužitkovala i v divadle, ale stěžejní se pro ní stalo herectví filmové. Její filmovou kariéru nastartoval film BISTRO (1982) režiséra Barryho Levinsona (DOBRÉ RÁNO VIETNAME, RAIN MAN, SPÁČI atd.). V roce 1988 se provdala za irského herce Gabriela Byrnea, spolu mají syna a dceru, ale od roku 1993 spolu nežili a v roce 1999 se rozvedli. Ve filmografii mají společné snímky SIESTA (1987) a CESTA NA ZÁPAD (1992).

Mezi její filmové partnery se později zařadily další hollywoodské hvězdy jako třeba Al Pacino (MOŘE LÁSKY), Mickey Rourke (FEŠÁK JOHNY, oba 1989), Jack Nicholson (KDYŽ MÁ MUŽ PROBLÉMY, 1992), Robert De Niro (ŽIVOT JEDNOHO CHLAPCE, 1993 a FANATIK, 1996) a tak dále a tak dále. Ve třetích DANNYHO PARŤACÍCH, kde byla koncentrace filmových hvězd opět enormní, si zahrála pravou ruku Willyho Banka (Al Pacino) Abigail Sponder. O Al Pacinovi se mimochodem vyjádřila velice kladně ve smyslu, že je s ním skvělá spolupráce.

V červnu roku 2000 se stala čtvrtou ženou amerického miliardáře Ronalda Perelmana - po šesti letech ale manželství skončilo v troskách a v soudních tahanicích. Jak jinak než o peníze. Od rozvodu žije se svými dětmi na Manhattanu.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.