Eddie Izzard


(Edward John Izzard)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 7.2.1962

Miesto Narodenia: Aden, Jemen,

Herecká Filmografie:

  1. Victoria and Abdul (2017)  
  2. LEGO® Batman vo filme (2017)  
  3. Bodi: Psia Superstar (2016)  
  4. Absolutely Anything (2015)  
  5. Boychoir (2014)  
  6. Monty Python Live (Mostly) (2014)  
  7. Unbelievers, The (2013)  
  8. Hannibal (2013)  
  9. Mockingbird Lane (2012)  
  10. Bullet in the Face (2012)
  11. M (2012)
  12. Treasure Island (2012)  
  13. Autá 2 (2011)  
  14. Lost Christmas (2011)
  15. Huge (2010)
  16. Every Day (2010)  
  17. Monty Python: Almost the Truth - The Lawyers Cut (2009)
  18. Rage (2009)
  19. Invázia trifidov (2009)  
  20. Eddie Izzard: Stripped (2009)
 

...více

Životopis

Komik, dyslektik, maratónec, transvestita, zbloudilý Python...to jsou všechno přízviska, která se hodí k výstřednímu britskému herci. Plným jménem Edward John Izzard je sice Brit, ale narodil se 7. 2. 1962 v jemenském Adenu, když tam jeho rodiče byli pracovně. Matku ztratil v šesti letech - zemřela na rakovinu. Sklon k veřejnému předvádění se definitivně potvrdil během studií, než se dostal k filmu, proslul jako bavič v divadle a v televizi.

Na plátně se objevil až v roce 1996, v dramatu BOMBA PRO GREENWICH. Během natáčení se spřátelil s Robinem Williamsem. Z mnoha dalších filmů, ve kterých se objevil, jmenujme SAMETOVOU EXTÁZI (1998), VE STÍNU UPÍRA (2000), druhý a třetí díl DANNYHO PARŤÁKŮ (2004 a 2007) a nedávno jako jednoho ze strůjců atentátu na Hitlera ve VALKÝŘE (2008).

Jeho doménou zůstává "bavičství" a je také dobrý imitátor, převážně Jamese Masona a Seana Conneryho. Jeho humor je silně ovlivněn Monty Pythony, zejména bizarním skákáním od tématu k tématu a improvizací. Nějakými scénáři se - tedy alespoň na pódiu - Eddie jako dyslektik zásadně neřídí. V roce 1999 byl hostem televizního speciálu k třicátému výročí založení zmíněné skupiny komiků a John Cleese o něm prohlásil, že byl zbloudilým Pythonem.

Eddie je, jak bylo v úvodu řečeno, znám i svým transvestitismem. Střídavě si pro svá vystoupení vybírá mužské a ženské šaty a prohlašuje, že závidí dívkám jejich ňadra. Když má definovat svoji sexualitu, říká, že se cítí kompletně jako muž, ale navíc ještě z poloviny jako žena. V roce 2009 bez nějaké větší přípravy naběhal mezi britskými a skotskými městy postupně 1 100 mil (po 30 mílích denně) - nikoliv z hecu, ale vydělával tím peníze na charitu. V politice fandí Eddie labouristům a finančně je podporuje. Svůj soukromý život si s ohledem na své blízké udržuje v tajnosti.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.