Ashleigh Aston Moore

Ashleigh Aston Moore

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1996

Hrob

Film - Komedie, Thriller

A Friend's Betrayal

Film - Drama


1995

Navždy spolu

Film - Komedie, Drama

Podivné náhody

Seriál - Mysteriózní, Thriller, Drama

Gold Diggers: The Secret of Bear Mountain

Film - Dobrodružný, Drama


1994

Dotek anděla

Seriál - Rodinný, Drama, Fantasy

Bezmezná posedlost

Film - Thriller, Drama

Vykoupení z hříchu

Film - Drama


1993

Lhářka prolhaná

Film - Drama

Rodina cizích

Film - Drama

Madison

Seriál


1992

Odyssea

Seriál - Dobrodružný, Rodinný, Sci-Fi


1990

Zapadákov

Seriál - Komedie, Drama


Archivní záběry

2017

A Great Big Story: Then & Now with Thora Birch

Film - Dokumentární

Životopis

Ashleigh se narodila 30. září 1981 ve městě Sunnyvale v Kalifornii. Její matka Cynthia pracovala jako zdravotní asistentka, otec James s nimi po většinu života nežil. Jako nejstarší z dětí měla dva mladší bratry Aerona a Jaysona. Ačkoli chtěla být nejdříve doktorkou, od svých čtyř let bylo jejím snem stát se herečkou, což se jí za velké pomoci a podpory její matky nakonec podařilo.

Již v pěti letech si zahrála v reklamě na B.C.Chicken. Po několika dalších účinkováních právě na poli televizních reklam mohla konečně naplno projevit svůj talent, když byla obsazena do role Alphy, jedné z hlavních postav kanadského rodinného seriálu THE ODYSSEY, natočeném v letech 1992-1994. Během těchto i dalších let si zahrála i v několika televizních filmech, seriálech a show (např. LIAR, LIAR - 1993, MEDISON - 1994, NORTHERN EXPOSURE - 1995), ale spíše jen v epizodních rolích.

Svou největší a takřka životní roli dostala právě v roce 1995, kdy byla obsazena do role mladé Chrissy DeWittové ve filmu NAVŽDY SPOLU (NOW AND THEN). Zde si zahrála například po boku Christiny Ricci nebo Demi Mooreové. Tato role pro ni byla tak důležitá, že si kvůli ní obarvila vlasy na červeno a přibrala 20kg na váze. Bohužel po tomto filmu její hvězda spíše pohasla. Kariéru ukončila dobrovolně v roce 1997 po té, co si naposledy zahrála v seriálu DOTEK ANDĚLA (TOUCHED BY AN ANGEL) opět pouze v epizodní roli.

Od té doby hrála pouze ve studentských filmech svých přátel na univerzitě ve Vancouveru v Kanadě, kam se přestěhovala za svou rodinou. Zde 11. prosince 2007 podlehla v mladém věku 26 let zápalu plic. Zprvu, především v bulváru, se proslýchalo, že zemřela na předávkování heroinem, to však její mladší bratr Jaysone vyvrátil.

Loriana

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.