Eva Grimaldi

Eva Grimaldi

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2018

Il mio uomo perfetto

Film - Komedie

Respiri

Film - Thriller


2015

Babbo Natale non viene da Nord

Film - Komedie


2013

Pupetta: Il coraggio e la passione

Seriál - Drama


2011

Andělská tvář

Seriál - Krimi, Drama


2010

Hříchy a svědomí

Seriál - Drama


2008

Mogli a pezzi

Seriál - Komedie


2006

Domani è un'altra truffa

Film - Komedie


2005

Umění milovat

Film - Mysteriózní, Drama

Caterina e le sue figlie

Seriál - Komedie, Rodinný, Drama


2001

Occhi verde veleno

Film - Drama

Il bello delle donne

Seriál - Drama


2000

La casa delle beffe

Film - Komedie


1999

Un bacio nel buio

Film

Tre stelle

Seriál


1998

Paparazzi

Film - Komedie

Ladri si diventa

Film - Komedie

Simpatici & antipatici

Film - Komedie


1997

Ladri si nasce

Film


1996

La signora della città

Film - Drama


1995

Strážní andělé

Film - Komedie, Akční

Pazza famiglia

Seriál - Komedie


1994

Drazí, zatracení přátelé

Film - Komedie


1993

Bronzová těla 2

Film - Komedie

Úctyhodná žena II

Film - Krimi, Drama


1992

Cattive ragazze

Film

Mutande pazze

Film - Komedie


1991

Úctyhodná žena

Film - Krimi, Drama

Bronzová těla

Film - Komedie

Bonjour la galère

Seriál - Komedie, Drama

L'angelo con la pistola

Film - Drama

Per sempre

Film - Drama


1990

Tiché dny v Clichy

Film - Drama

Delta Force Commando 2: Tajná mise

Film - Thriller, Akční

Nebudu vám už na obtíž

Film - Drama

Galantní dámy

Film - Komedie, Romantický, Historický

Alcune signore per bene

Film


1989

La maschera del demonio

Film - Horor

Paganini ve víru erotických vášní

Film - Životopisný, Drama

Policajti v civilu

Seriál - Komedie

Retour d'Arsène Lupin, Le

Seriál - Thriller

Il vigile urbano

Seriál - Komedie


1988

Krysí muž

Film - Horor

Rimini, Rimini - po roce

Film - Komedie

Intimo

Film - Drama, Romantický

Mia moglie è una bestia

Film - Komedie

Pathos - segreta inquietudine

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Vincere per vincere

Film - Drama

Zločiny a vůně

Film - Komedie, Mysteriózní


1987

Interview

Film - Komedie, Životopisný, Drama

Černá kobra

Film - Akční

Non scommettere mai con il cielo

Film - Komedie

D'Annunzio

Film - Drama


1986

La monaca del peccato

Film - Horor, Drama

Ferragosto O.K.

Film - Komedie


Hostka

1982

Maurizio Costanzo Show

Seriál - Rodinný, Talk-show

Životopis

Verona je město v severní Itálii v oblasti Benátsko a je také rodným městem italské herečky Evy Grimaldi. 7. září 1961, se tu budoucí italská filmová a televizní herečka narodila pod jménem Milva Perinoni.

Italská kráska začínala prací na benzínové pumpě ve Veroně. Díky svému vzhledu se stala v letech 1985 a 1986 populární tváří (lépe řečeno tělem) pánského časopisu Playmen. Neušla ani pozornosti filmařů a prvním byl Antonio Ricci, který obsadil Evu ve svém televizním pořadu DRIVE IN (1983-1988). Eva však v té době již také dostala hlavní roli ve filmu Joe D´Amata, LA MONACA DEL PECCATO (1986). Příběh mladé ženy z prostředí kláštera je jedním ze snímků subžánru Nunsploitation. Poté se objevila v komedii RIMINI RIMINI – UN ANNO DOPO (1987) a Ricciho program DRIVE IN opustila. V té době dostává velkou příležitost u Felliniho, v jeho snímku INTERVIEW (1987).

Eva hrála dále v roli Elys Trumbo v akčním snímku COBRA NERO (1987), jako Huc v komedii MIA MOGLIE E UNA BESTIA (1988) či jako Marie Anna Elise Bonaparte v biografickém snímku PAGANINI (1989). V roce 1991 se představila jako Berenice Rondi v dramatu PER SEMPRE (1991) a po boku Paola Villaggia se objevila i ve smutné komedii Maria Monicelliho CARI FOTTUTISSIMI AMICI (DRAZÍ, ZATRACENÍ PŘÁTELÉ) 1994. To je jen výčet několika rolí do roku 1995. Tento rok odchází Eva do Francie, kde natáčí akční komedii (obsazení Gérard Depardieu, Christian Clavier) LES ANGES GARDIENS (1995). Eva se v tomto období stává tváří pro reklamu Calvin Klein.

Po návratu do Itálie hrála v úspěšných komediích jako například Parrentiho PAPARAZZI (1998) s Massimem Boldim a Christianem De Sicou, druhý jmenovaný pak režíroval komedii SIMPATICI E ANTIPATICI (1998), kde hrála Eva Michelu. Více se však po návratu věnovala tvorbě televizní, což trvá až dodnes.

Na divadelních prknech úspěšně spolupracovala Eva s Pierem Francescem Pingitorem ve hře BUONANOTTE BETTINA či v komedii Pina Ammendoly UOMINI TARGATI EVA (1997). Tato komedie měla více než 100 repríz v Teatro Salone Margherita v Římě. V letech 2004 a 2005 to byla spolupráce s Antoniem Gulianim - CHE FINE HA FATTO CENERENTOLA? a BRAVI A LETTO.

V roce 2001 se stala Eva první ženou televizního BAGAGLINO SALOON, jenž byl vysílán v hlavním vysílacím čase na Channel 5. Bagaglino bylo založeno v Římě v listopadu 1965 Pierem Francescem Pingitorem a Mario Castellaccim. Původní název byl Bragaglino na počest Anton Giulio Bragaglia. Z důvodu dědického řízení byla společnost přejmenována na Bagaglino.  Od roku 1973 se Bagaglino začíná objevovat také na televizních obrazovkách. Bagaglino  se věnuje aktuálnímu dění, politice, zábavě. Všechny události stojící za zmínku, se nesou ve znamení satiry. Eva v Bagaglinu spolupracuje s komiky jako Pippo Franco, Leo Gullotta, Oreste Lionello či Maurizio Mattiol. Program, který zaznamenal rekordní publikum, způsobil docela rozruch, protože v každé epizodě se Eva společně s trojicí Pamela Prati, Nathalie Caldonazzo a Milena Miconi představila v sexy baletu, nahoře bez.

V roce 2003 se Eva objevuje na stránkách sexy kalendáře a od televize si „odskočila" roku 2005, kdy hrála Simbu v mysteriózním snímku Johna Irvina THE FINE ART OF LOVE: MINE HA-HA (UMĚNÍ MILOVAT) s účastí českých herců. Roku 2006 se Eva zúčastnila jako soutěžící (v páru se Simonem Di Pasqualem), třetího vydání talent show DANCING WITH THE STARS, který vysílala Rai 1. Eva a Simone se dostali až do semifinále soutěže.

V letech 1997 až 2001 měla Eva vztah s hercem Gabrielem Garkem (*12.7.1972), který skončil několik měsíců před svatbou. Eva a Gabriel zůstali ale dobrými přáteli, což se v dalším životě Evy ukázalo jako velmi důležité. Společně hráli v televizních seriálech jako IL BELLO DELLE DONNE (2001), IL PECCATO E LA VERGOGNA (HŘÍCHY A SVĚDOMÍ) – 2010 či VISO D´ANGELO (ANDĚLSKÁ TVÁŘ) – 2011.

14. ledna 2006, se stal Evy manželem podnikatel Fabrizio Ambroso. Po čtyřech letech, ale Eva na stánkách časopisu Diva e Donna, oficiálně oznámila jejich rozchod. Pro Evu to byl krok plný utrpení, protože mladý podnikatel měl zpočátku pro Evu velkou vášeň. Eva říká, že se po svatbě hodně změnila, je zodpovědnější a byla ráda, že se společně s manželem starali o dům, zahradu i výdaje. Bylo to i období snídaní do postele každé ráno a večer příprava večeře pro přátele. Fabrizio to však moc neocenil a v březnu roku 2010 řekl Evě: " Myslel jsem, že jsem si vzal Evu Grimaldi a místo toho jsem se ocitl vedle vdané ženy v domácnosti ". Co dělat, když Vám manžel řekne něco takového"? Pro Evu to bylo utrpení, ale pochopila, že to nebyla ze strany Fabrizia pravá láska. Chtěl prostě herečku, ne ženu. Eva se po rozchodu utápěla v alkoholu a zachránili jí přátele, včetně jejího ex-přítele Gabriela Garka. Rozvod proběhl až roku 2013. Sama na období vzpomíná: „Moc jsem pila. Během dne několik nápojů, pak večer k večeři další, utěšovala jsem se s celou láhví vína. Snažila jsem se opít a nemyslet na to. Pomalu jsem začala „přidávat", zejména whisky. Jen slova mé matky mě zachránila, řekla mi, že nejsem jediná nešťastná a ukázala mi obraz afrického dítěte v nouzi. „Co pláčeš? Přestaň s tím, říkala, nemáš pro to dostatečný důvod! Ty nechceš jíst, on nemůže, on je ten kdo trpí a má všechny důvody k pláči". Od té doby jsem se rozhodla žít znovu a chtěla jsem udělat něco konkrétního pro to dítě. Odešla jsem do Afriky a nyní říkám všem, že je nutné neztratit sebevědomí, což se mně naštěstí s pomocí mé matky, přátel a díky misi v Africe povedlo".

V roce 2013 se Eva vrátila k divadlu a je opět úspěšná ve hře CIRCE, LA FIGLIA DEL SOLE.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.