Marcella Michelangeli

Marcella Michelangeli

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1980

Panagulis bude žít

Seriál - Životopisný, Drama


1979

Immacolata e Concetta, l'altra gelosia

Film - Drama


1978

Una settimana come un'altra

Film


1977

Padre padrone

Film - Drama

Italia: Ultimo atto?

Film - Drama

Nel più alto dei cieli

Film - Drama


1976

Škaredí, špinaví a zlí

Film - Komedie, Drama

Velké vydírání

Film - Krimi, Thriller, Drama, Akční

Mark colpisce ancora

Film - Akční

Drahý Michale

Film - Komedie, Drama


1975

L'uomo dagli occhiali a specchio

Film - Krimi, Mysteriózní


1974

C'eravamo tanto amati

Film - Komedie

Giovane Garibaldi, Il

Seriál

Milarepa

Film - Drama


1972

Mafie za mřížemi

Film - Krimi

Si può fare molto con sette donne

Film - Komedie


1971

Varování před svatou děvkou

Film - Komedie, Drama

Casa delle mele mature, La

Film - Drama

Dům na konci světa

Film - Drama


1970

E Dio disse a Caino

Film - Western

Invaze do Afriky

Film - Válečný

Arizona si scatenò... e li fece fuori tutti

Film - Western

Un caso di coscienza

Film - Komedie

Una storia d'amore

Film - Drama


1969

Der Mann mit dem goldenen Pinsel

Film - Komedie

Josefine - das liebestolle Kätzchen

Film - Komedie


1967

Don Giovanni in Sicilia

Film

Životopis

Marcella Michelangeli se narodila 28. ledna 1943. V rodném městě Uscio, na severu Itálie, se narodila pod jménem Marcella Ghelardi. Marcela je dcerou Icilia Gherardiho a Emilie Bandieri. Na počátku šedesátých let minulého století byla velice pohledná Marcella královnou mnoha soutěží krásy a roku 1962 získala titul Miss Ligurie. Studovala na Akademii výtvarných umění a s herectvím začala v Piccolo Teatro v Janově. Po dokončení studií se Marcella přestěhovala do Říma, kde debutovala jako zpěvačka, když jí v roce 1967 vyšel singl L'amore ce l'hanno tutt / Cosa volete da me.

Za svou hereckou kariéru, která proběhla v sedmdesátých letech minulého století, ztvárnila Marcella necelých třicet rolí v komediích, westernech i dramatech. Ve filmu začíná pod vedením Alberta Lattuady ve filmu DON GIOVANNI IN SICILIA (1967) v malé roli dívky na párty. Roku 1969 hrála Marcella ve dvou komediích, které byly kooprodukcí Německa a Itálie. S Edwige Fenech, to bylo v komedii DER MANN MIT DEM GOLDENEN PINSEL, kde hrála v roli Luisy. Druhá komedie se jmenuje JOSEFINE – DAS LIEBESTOLLE KÄTZCHEN a role Vera Ricci je stejně jako předchozí Luisa, již rolí větší a ne pouze epizodní.

Martha Vaughan je role Marcelly ve válečném filmu I SETTE DI MARSHA MATRUH (INVAZE DO AFRIKY) 1970. Marcela hrála také v populárních westernech. Bylo to například v roli Marie ve snímku E DIO DISSE A CAINO (1970) či jako Sheila, ve stejném roce, ve westernu ARIZONA SI SCATENO....E LI FECE FUORI TUTTI. V roce 1971, v dramatu LA CASA DELLE MELE MATURE, vytvořila Marcella roli Marisy Cosentini, jednu ze dvou pacientek v psychiatrické léčebně s drastickými metodami. Rok 1971 však pro Marcellu nebyl jednoduchý zejména v soukromém životě. 30 května 1971 byla zatčena spolu s producentem a režisérem Frankem Agramou (*1.1.1930), jenž byl v té době její přítel, pro držení asi 6 gramů drog. Nicméně byli propuštěni po třech dnech vazby.

O rok později se jako Danny představila v lechtivé komedii SI PUO FARE MOLTO NOC SETTE DONNE, stejný rok natáčela krimi snímek IL CASO PISCIOTTA (MAFIE ZA MŘÍŽEMI). Role, kterou se možná nejvíce představila celému světu, je Gabriella. Bylo to ve filmu, který samotný či jeho protagonisté, získal mnoho ocenění. Tato komedie C´ERAVAMO TANTO AMATI (1974) s hereckou elitou té doby, byla dílem Ettora Scoly. Druhý film na kterém se Marcella podílela a získal mnoho ocenění, je film bratrů Tavianiových PADRE PADRONE (1977) a matku zde hraje právě Marcella.

Mezi spodinu na okraj Říma nás přivádí povedená satirická komedie BRUTTI SPORCHI E CATTIVI (OŠKLIVÍ, ŠPINAVÍ  A ZLÍ) jenž je jeden z filmů roku 1976, kde Marcella dostala opět šanci ukázat svou krásu. Dalším je například výborné poliziotteschi IL GRANDE RACKET. Poté se ještě objevila s Lucem Merendou v poliziescu ITALIA: ULTIMO ATTO? (1977) a svou kariéru ukončuje na počátku osmdesátých let. IMMACOLATA E CONCETTA, L´ALTRA GELOSIA (1980) je drama, kde se naposledy představila Marcella na filmovém plátně. Ztvárnila zde hlavní roli Concetty, jenž je lesbičkou, jako Immacolata hrála Ida Di Benedetto. Film způsobil v Itálii skandál pro četné a reálné sexuální scény.

Na televizní obrazovce ztvárnila Marcella Teresinu v seriálu IL GIOVANE GARIBALDI (1974). Spisovatelku Orianu Fallaci pak hrála v roce 1980 v dalším seriálu PANAGULIS VIVE. Kromě již zmiňovaného přítele Franka Agramy, měla Marcella vztah také s televizním režisérem Adolfem Peranim a později se jejím manželem stal kolumbijský herec Lou Castel (ten se narodil přesně na den o čtyři měsíce později než Marcella). Dnes jsou rozvedeni, ale společně mají syna jménem Rocco Quarzell.

S filmováním skončila Marcella v osmdesátých letech po osobní krizi a již se k filmu nikdy nevrátila. Podle posledních informací z roku 2012, dnes žije v Římě.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.