Maria Antonietta Beluzzi

Maria Antonietta Beluzzi

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1978

Inquilina del piano di sopra, L'

Film - Komedie


1976

Per amore di Cesarina

Film - Komedie

Dedicato a una stella

Film - Drama, Romantický


1975

V jakém znamení ses narodil?

Film - Komedie

Il giustiziere di mezzogiorno

Film - Komedie


1974

Piatto piange, Il

Film - Komedie

Erotomane, L'

Film - Komedie


1973

Amarcord

Film - Komedie, Drama


1963

Osm a půl

Film - Komedie, Drama, Fantasy


1962

Vita provvisoria, La

Film

Životopis

Maria Antonietta Beluzzi se narodila v Boloni 26. července 1930. Za svou kariéru se objevila asi v desítce filmů v její rodné zemi. Maria se narodila jako druhá dcera v rodině krejčího. Musela se vzdát svého snu kariéry zpěvačky, neboť ekonomická situace její rodiny jí bohužel neumožňovala placení hodin výuky zpěvu.

K filmu se dostala až v pozdějším věku a její prvotinou byl v roce 1962 snímek LA VITA PROVVISORIA. Federico Fellini obsadil Marii do malé role v úspěšném dramatu 81/2 (1963) s Marcellem Mastroiannim a Claudií Cardinale. Fellini si na kyprou Marii vzpomněl o deset později a obsadil jí do snímku AMACORD (1973) do role trafikantky. Městečko ve kterém se děj odehrává Fellini ztvárnil na základě Rimini, kde vyrůstal. Jedna z nejlepších scén tohoto filmu je asi také vrcholnou scénou kariéry Marie Beluzzi. Hlavní hrdina Titta stráví intimní chvilku v jejím obchodě a humorná scéna je postavena na ohromném poprsí Marie. Při své výšce 173 cm, měla Maria míry 123-88-132cm. Byla velice milou a příjemnou herečkou a zahrála si dále například ve výborně obsazené komedii Sergia Corbucciho V JAKÉM ZNAMENÍ SES NARODIL? (1975), nebo jsme jí mohli vidět v roli Eveliny De Vitis v komedii L' INQUILINA DEL PIANO DI SOPRA (1978).

V roce 1979 se stala obětí vážné nehody, když doma spadla z balkonu při ošetřování pelargónií, nicméně se z tohoto úrazu zotavila. I přes úspěch, který měla Maria díky krátké filmové kariéře, byla vždy žena s nohama pevně na zemi a nadále se neustále starala o své staré rodiče se kterými žila blízko Boloni. Po smrti rodičů, pak nějaký čas žila se svou sestrou Mary. Maria Antonietta Beluzzi zemřela 6.8.1997 po mrtvici ve věku šedesát sedm let.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.