Lorraine De Selle

Lorraine De Selle

Osobnostcsfd.cz

Herečka, Producentka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1988

Rally

Seriál


1985

Caccia al ladro d'autore

Seriál - Krimi, Akční


1984

Divoká zvěř

Film - Horor

Santo, II

Seriál - Drama


1983

Blade Violent - I violenti

Film - Drama, Akční

Ophiria

Seriál - Dobrodružný, Komedie, Rodinný


1982

Violenza in un carcere femminile

Film - Thriller, Akční


1981

Ženy od hluboké řeky

Film - Dobrodružný, Horor


1980

La casa sperduta nel parco

Film - Horor, Thriller

Vacanze per un massacro

Film - Erotický, Horor, Krimi, Thriller, Drama


1979

Výlet s Anitou

Film - Komedie

I contrabbandieri di Santa Lucia

Film - Krimi, Akční

Una donna di notte

Film - Komedie, Drama

Gardenia, il giustiziere della mala

Film - Krimi

La liceale seduce i professori

Film - Komedie

Příběh beze slov

Film - Krimi, Mysteriózní

Tre sotto il lenzuolo

Film - Komedie


1978

Nero veneziano

Film - Horor, Mysteriózní

Dove vai in vacanza?

Film - Komedie

Return of the Saint

Seriál - Dobrodružný, Krimi

Sam et Sally

Seriál - Dobrodružný, Komedie, Thriller


1977

Emanuelle in America

Film - Horor, Mysteriózní, Drama, Pornografický

KZ9 - Lager di Sterminio

Film - Horor, Thriller

Il ginecologo della mutua

Film - Komedie


1976

Noi siam come le lucciole

Film - Komedie


Producentka

2009

U jezera

Seriál - Komedie, Romantický


Archivní záběry

2019

Deodato Holocaust

Film - Dokumentární


2015

Banned Alive! The Rise and Fall of Italian Cannibal Movies

Film - Dokumentární


2010

Video Nasties: Moral Panic, Censorship & Videotape

Film - Dokumentární

Životopis

Lorraine De Selle se narodila roku 1951 v Miláně (některé internetové zdroje uvádějí datum narození 30. listopadu 1950 a místo narození Paříž). Její otec byl Australan a matka Francouzka. Když bylo Lorraine 16 let, přestěhovala se se svými rodiči do Austrálie, kde žila až do roku 1974. Zde pracovala v časopise pro ženy a v malé televizní redakci jako reportérka.

Ve věku 24 let se Lorraine vrátila zpět do Itálie, kde našla práci v novinářské agentuře, ale pak začala svou modelingovou kariéru. Díky tomu si jí všimli i filmaři a režisér Fabio Picionni jí nabídl roli (spíše svléknutí se před kamerou) ve filmu LA STUDENTESSA (1975). Ve věku 25 let, pak debutovala ve filmu NOI SIAM COME LE LUCCIOLE (1976). Lorraine viděla příležitost udělat si jméno a pustila se do dobrodružství natáčení, i přes nechuť k práci jako herečka. Sama si pak vytvořila špatnou reputaci a byla rychle katalogizována jako nepříjemná, arogantní a domýšlivá. Nicméně nabídky na natáčení se dostavovaly.

V roce 1977 Bruno Mattei obsadil Lorraine do důležité role Marie Black, nelítostné důstojnice ve filmu KZ9 LAGER DI STERMINIO. Tato role jí pomohla k dalším filmovým nabídkám, jako byl třeba Monicelliho VÝLET S ANITOU (VIAGGIO CON ANITA) – 1979 s Goldie Hawn v hlavní roli, kde se Lorraine představila jako Jennifer. Mezitím Lorraine dostává mnoho nabídek pro natáčení erotických filmů, jako byl například erotický horor s Laurou Gemser EMANUELLE IN AMERICA (1977) či komedie LA LICEALE SEDUCE I PROFESSORI (1979). K „černé“ Emanuelle s Laurou Gemser a režisérem Bruno Matteim se vrátila Lorraine ještě roku 1982 ve filmu VIOLENZA IN UN CARCERE FEMMINILE, kde hrála hlavní a krutou dozorkyni. Společně se pak ještě setkali i v posledním snímku této série EMANUELLE FUGA DALL´INFERNO (1983).

V roce 1978, se natáčela povídková komedie DOVE VAI IN VACANZA?, kterou režírovali Alberto Sordi, Luciano Salce a Mauro Bolognini. Lorraine De Selle si zde zahrála s Ugo Tognazzim a Stefanií Sandrelli v povídce SARÓ TUTTA PER TE v režii Bologniniho. V thrilleru VACANZE PER UNA MASSACRO (1980) hrála Paolu, dívku která udržuje sexuální poměr se svým švagrem. Hlavní roli Glorie Davis, která se, se svým bratrem a kamarádkou vydává do amazonských pralesů, aby získala podklady ke své diplomové práci o mýtusu kanibalismu místních indiánů, ztvárnila v hororu CANNIBAL FEROX (ŽENY OD HLUBOKÉ ŘEKY) – 1981. V roce 1984, pak naposledy hrála ve filmu, a to v hlavní roli Laury Schwarz v hororu BELVE FEROCI (DIVOKÁ ZVĚŘ).

Když opustila svět filmu jako herečka, objevila se ještě na televizní obrazovce. Zejména nutno připomenout seriál Sergia Martina RALLY (1988). S televizí měla ale zkušenosti již dříve (SAM ET SALLY – 1978, OPHIRIA – 1983 a další).

Od roku 1987 se stává Lorraine producentkou. Za svou hereckou kariéru vytvořila ve filmu a v televizi 25 rolí, ale dnes se vyhýbá tématu herectví v její minulosti. Producentkou je Lorraine, ale rovněž její partner Gianni Hecht začal se svou produckční společností. Úspěch se stává důležitým článkem a tak byly nakonec obě společnosti sloučeny v jednu: „Junior Film“. Dnes má Lorraine za sebou asi deset produkčních projektů (NESSUNO TORNA IN DIETRO – 1987, LA SACRA FAMIGLIA – 2006, ANGELI & DIAMANTI – 2011 a další). Nejvýznamnější je ale jistě 68 dílů televizního seriálu CARABINIERI (2002-2008).

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.