Carla Brait

Carla Brait

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1997

Linda e il brigadiere

Seriál - Komedie


1983

Fuga dal Bronx

Film - Sci-Fi, Akční


1982

1990: Bojovníci z Bronxu

Film - Sci-Fi, Akční


1976

Cameriera nera, La

Film - Komedie, Romantický


1975

Yuppi du

Film - Komedie, Drama

Colpo in canna

Film - Akční


1973

Torzo

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller


1972

Perché quelle strane gocce di sangue sul corpo di Jennifer?

Film - Mysteriózní, Thriller

L'etrusco uccide ancora

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Valeria dentro e fuori

Film - Drama

...E si salvò solo l'aretino Pietro con una mano avanti e l'altra dietro

Film - Komedie


1971

Slepý pistolník

Film - Western

Ma che musica maestro

Film - Komedie, Muzikál


1968

T'ammazzo! - Raccomandati a Dio

Film - Western

Životopis

Carla Brait se narodila v Innsbrucku 1. 9.1950. V oblasti filmu a televize působila jako herečka a tanečnice převážně na počátku sedmdesátých let 20. století. Její otec pocházel z Rakouska a matka byla Italka tmavé pleti. Jako malá vyrůstala Carla v italském Bolzanu, kde se již od dětství věnovala tanci a klasickému baletu.

Ve filmu debutovala roku 1968. Jednalo se o klasický spaghetti western T´AMMAZZO! – RACCOMANDATI A DIO a zahrála si zde roli dívky Betty. Roku 1971 se objevila jako tanečnice ve filmu MA CHE MUSICA MAESTRO a roli Maid ztvárnila v dalším westernu BLINDMAN. V témže roce, 1971,  hrála v televizním seriálu vysílaným na Rai, SU DI GIRI – SU TESTI, FRA GLI ALTRI. Poté přišla jedna z nejznámějších rolí její kariéry, a to ve vynikajícím giallu  PERCHÉ QUELLE STRANE GOCCE DI SANGUE SUL CORPO DI JENNIFER?, kde ztvárnila Mizar Harrington, tanečnici, která končí mrtvá ve vaně.

Roku 1975 byla jednou z aktérek zábavného turné po italských městech s názvem ALLE NOVE SOTTO CASA, kde vystupovala s umělci jako Lino Banfi, Pippo Baudo či Solvi Stubing. Své taneční umění předvedla například ve filmech VALERIA DENTRO E FUORI (1972) či L´EROTOMANE (1974). Rok 1973 byl příležitostí k roli Ursuly v giallu Sergia Martina I CORPI PRESENTANO TRACCE DI VIOLENZA CARNALE, které je více známé pod názvem TORSO. Roku 1975 pak byla k vidění, jako rozpustilá služka, v komedii Adriana Celantana YUPPI DU.

Roli Carmen, v erotické komedii COLPO IN CANNA, doplnila ještě o rok později rolí Aminty v další erotické komedii LA CAMERIERA NERA a tím se s filmováním téměř rozloučila. Po ukončení své herecké kariéry si otevřela svou vlastní taneční školu. Výjimečně se ještě objevila roku 1982 v malé roli ve filmu 1990: I GUERRIERI DEL BRONX a také v jeho přímém pokračování FUGA DAL BRONX (1983). Naposledy si v roce 2000 zahrála v několika epizodách komediálního televizního seriálu LINDA E IL BRIGADIERE (1997-2000). Film pro ní nebyl nikdy tím hlavním. Říkala, že je to jen koníček, její vášní byl vždy tanec.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.