Mark Mancina

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,  Skladateľ,

Narodený: 9.3.1957

Miesto Narodenia: Santa Monica, Kalifornie, USA

Herecká Filmografie:

  1. The Making of 'Speed 2: Cruise Control' (1997)

Skladateľská Filmografie:

  1. Vaiana (2016)  
  2. Lietadlá 2 (2014)  
  3. Lietadlá (2013)    
  4. Bez šance (2013)    
  5. Sheepish (2010)
  6. Tak si predstav (2009)  
  7. Hurricane Season (2009)
  8. Ostreľovač (2007)  
  9. Cesta do New Yorku (2007)  
  10. Camille (2007)
  11. Reč nepriateľa (2006)  
  12. Tarzan II (2005)  
  13. Myšlienky vraha (2005)
  14. Blood+ (2005)
  15. Asylum (2005)  
  16. Strašidelný dom (2003)  
  17. Medvedie srdce (2003)  
  18. Early Bloomer (2003)
  19. Inside 'Speed' (2002)
  20. Zúčtovanie (2002)  
 

...více

Životopis

Mark Alan Mancina je americký hudební skladatel a producent narozený 9. března 1957 v Santa Monice, USA. Hudební vzdělání započal od raného věku se zaměřením na klasickou kytaru, klavír a kompozici. Pravidelně vystupuje hraním na hudebních nástrojích z osobní sbírky, kterými tvoří jedinečné zvuky. Výčet jeho hudební tvorby obsahuje všechny možné žánry od dramatu, akční, komedie, napětí až po období epiky.

K akčním žánrům, kde je zdařilým výsledkem společné dílo režie a hudby, patří právem nesmrtelné klasiky ve hvězdném obsazení jako NEBEZPEČNÁ RYCHLOST (1994), z roku 1995 - VLAK PLNÝ PENĚZ, NÁJEMNÍ VRAZI, MIZEROVÉ, nebo CON AIR (1997), TRAINING DAY (2001) a ODSTŘELOVAČ (2007), které navíc nesou punc inovátorství v oblasti hudebních prvků. Jeho hudba dále provází MYŠLENKY ZLOČINCE (2005), seriál vysílaný televizí CBS v hlavním vysílacím čase. V příběhu o hudebním zázraku Augustu Rushovi, hledajícím své rodiče, vrcholí Manciniho koncert v Central parku Rapsodií č. 1 C dur ve filmu MELODIE MÉHO SRDCE (2007). Podílel se mj. i na skládání nového loga pro zábavní společnost Walt Disney Pictures. Hudba k filmům MIZEROVÉ (1995), TWISTER (1996), MOLL FLANDERSOVÁ (1996) a TARZAN (1999), poslední ve spolupráci s Philem Collinsem, patří k jeho favoritům.

Na svůj seznam úspěchů si skladatel může přičíst i nominaci na cenu Tony Award 1997, za výraznou hudební atmosféru v muzikálu LVÍ KRÁL (režie Julie Taymor) uváděném na broadwayské scéně. Multiplatinových alb s písněmi z muzikálu se prodalo víc jak milión kopií po celém světě. Mancina je dále nositelem tří cen Grammy, ceny American Music Award a Britain's Ivor Novello Award. Podílel se na tvorbě mnoha televizních reklam. Nadále rozšiřuje svůj repertoár a kolekci nástrojů z různých koutů světa. Studio má v Santa Monice. Od roku 1999 je ženatý s Jill Meyer.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.