Graeme Revell

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,  Skladateľ,

Narodený: 23.10.1955

Miesto Narodenia: Auckland, Nový Zéland,

Herecká Filmografie:

  1. Sanctuary: Lisa Gerrard (2006)
  2. Sex 'n' Pop (2004)
  3. Beyond Hell's Kitchen: Making 'Daredevil' (2003)

Skladateľská Filmografie:

  1. Riddick (2013)    
  2. Last Will & Testament (2012)
  3. Comics Open (2012)
  4. River, The (2011)
  5. Noc žraloka (2011)  
  6. Unthinkable (2010)  
  7. Experiment, The (2010)  
  8. Vnútorný nepriateľ (2009)  
  9. Neznáme obete (2009)
  10. Ruiny (2008)  
  11. Pineapple Express (2008)    
  12. Nulová šanca (2008)  
  13. Králi ulice (2008)  
  14. Days of Wrath (2008)
  15. Za Dárfúr! (2007)
  16. Zabi, lebo budeš zabitý (2007)  
  17. Prebudenie (2007)  
  18. Marigold (2007)  
  19. Grindhouse: Planéta Teror (2007)  
  20. Man of the Year (2006)
 

...více

Životopis

Hudební skladatel Greame Revell se narodil 23. října 1955 na Novém Zélandu. Navštěvoval gymnázium v Aucklandu a potom vystudoval University of Auckland s tituly v ekonomii a politických vědách. Pracoval jako regionální plánovač v Austrálii a Indonésii a jako sanitář v australské psychiatrické léčebně.

Zároveň je školeným hráčem na lesní roh a klasický klavír a od mládí se zajímal o tradiční etnickou hudbu své domoviny a zabýval se nahráváním zvuků hmyzu a průmyslových strojů. Jeho experimenty s těmito nahrávkami vyústily ke vzniku kapely SPK, hrající industriální rock. Revell zde měl na starosti klávesové nástroje a bicí. Skladba In Flagrante Delicto dala základ soundtracku k australskému thrilleru ÚPLNÉ BEZVĚTŘÍ (1989), kterým Revell debutoval coby skladatel filmové hudby. Za své dílo získal Australian Film Industry Award.

Po tomto úspěchu se odstěhoval do Londýna, kde se začal živit jako nezávislý hudebník. Od té doby složil hudbu k více než osmi desítkám filmů a spolupracoval mimo jiné s takovými osobnostmi jako John Woo, Michael Mann, Philip Noyce nebo Robert Rodriguez. Mezi jeho nejznámější díla patří VRÁNA (1994), RVÁČÚV DENÍK (1995), VYJEDNAVAČ (1998), ČERNOČERNÁ TMA (2000), DAREDEVIL (2003), RIDDICK: KRONIKA TEMNA (2004), SIN CITY (2005) nebo STREET KINGS (2008). Kromě filmové hudby skládá i pro televizi a je autorem soundtracku k počítačové hře Call of Duty 2.

Za hudbu k filmu ČÍNSKÝ HLAVOLAM (1997) získal cenu Zlatá Osella na filmovém festivalu v Benátkách. Revell je několikanásobným vítězem BMI Film Music Award a za hudbu k seriálu KRIMINÁLKA MIAMI získal v letech 2003 a 2004 BMI TV Music Award. Revell velmi rád spolupracuje i na albech jiných umělců. Po úspěchu soundtracku k filmu RUDÁ PLANETA (2000), na který natočila hlasové party francouzská zpěvačka Emma Shapplin, spolupracoval s touto umělkyní na jejím albu Etterna produkcí všech písní. V roce 2005 obdržel cenu Richarda Kirka za vynikající úspěchy v kariéře.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.