Kyle Eastwood

Osobnostcsfd.cz

Herec, Skladatel

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2020

Ronnie's

Film - Dokumentární


2018

Clint Eastwood: la dernière des légendes

Film - Dokumentární, Životopisný


2012

Lalo Schifrin

Film - Dokumentární


2008

Letní čas

Film - Drama


1995

Madisonské mosty

Film - Drama, Romantický


1982

Honkytonk Man

Film - Hudební, Komedie, Road movie, Drama


1980

Bronco Billy

Film - Dobrodružný, Komedie, Drama, Romantický, Akční


1976

Psanec Josey Wales

Film - Western, Drama


Neznámy rok

Eastwood Symphonic : une affaire de famille

Film


Skladatel

2016

To the Moon and Back

Film - Dokumentární


2009

Invictus: Neporažený

Film - Sportovní, Životopisný, Drama, Historický


2008

Gran Torino

Film - Drama

Unlikely Weapon, An

Film - Dokumentární


2007

Křižovatka osudu

Film - Drama


2006

Dopisy z Iwo Jimy

Film - Válečný, Drama, Historický

Životopis

Kyle Eastwood se narodil 19. Května 1968 v Los Angeles v Kalifornii. Je synem slavného otce Clinta Eastwooda. Po něm zdědil jak lásku k filmu, tak i k hudbě. Jako teenager Kyle debutoval ve snímku HONKY TONK MAN (1982), který režíroval jeho otec a oba si v něm společně zahráli strýce se synovcem, kteří cestují do Nashvillu na hudební soutěž. Krátce po natáčení začal Kyle navštěvovat hereckou školu. Neúspěšně se snažil získat roli ve filmu KARATE KID, kterou pak dostal Ralph Macchio.

Eastwood junior však velmi brzy zjistil, že ještě více, než herecká dráha ho zajímá hra na kytaru a v následujících letech pracoval jako studiový hudebník. Podílel se například na nahrávání soundtracku k filmu NESMIŘITELNÍ (UNFORGIVEN - 1992). I nadále se Kyle věnoval hudbě, především jazzu, ke kterému zdědil lásku po svém otci a stal se z něho uznávaný basista. Na svém kontě má dvě alba, která byla velmi kladně přijata kritikou.

Své debutové album FROM THERE TO HERE nahrál za přispění několika známých umělců v čele s Joni Mitchellovou, jejíž hlas zazněl v nové verzi písně Marvina Gaye TROUBLE MAN. V roce 2004 nahrál Kyle Eastwood další desku PARIS BLUE. Čas od času se mladý hudebník objeví i na filmovém plátně po boku svého slavného otce. Zahrál si menší, většinou spíše epizodní role, například ve filmu MADISONSKÉ MOSTY (THE BRIDGES OF MADISON COUNTY - 1995).

Napsal také dvě skladby k filmu TAJEMNÁ ŘEKA (MYSTIC RIVER - 2003), rovněž režírovaném jeho otcem. V roce 1996 vystoupil se svou hudební skupinou THE KYLE EASTWOOD´S QUARTET v Carnegie Hall na Jazzovém koncertě uspořádaném na počest jeho slavného otce Clinta Eastwooda. I dnes se Kyle podílí na filmové hudbě. Mezi jeho poslední kompozice patří hudba k snímku DOPISY Z IWO JIMY (THE LETTERS FROM IWO JIMA - 2006) či spolupráce na hudbě k filmu GRAN TORINO. O tomto talentovaném umělci v budoucnu určitě ještě uslyšíme ve spojení s filmovou hudbou.

Radek "ClintEastwood" Prokeš

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.