Barry Evans

Barry Evans

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

1993

The Mystery of Edwin Drood

Film - Mysteriózní, Drama


1982

Emery Presents: Legacy of Murder

Seriál


1977

Mind Your Language

Seriál - Komedie


1976

Adventures of a Taxi Driver

Film - Komedie

Under the Doctor

Film - Komedie


1972

Crown Court

Seriál - Drama

Journey to Murder

Film


1971

Doctor at Large

Seriál - Komedie

Die Screaming, Marianne

Film - Horor, Krimi, Thriller, Drama


1969

Alfréd Veliký

Film - Válečný, Drama, Akční, Historický

Doktor v domě

Seriál - Komedie


1968

Journey to the Unknown

Seriál - Mysteriózní, Sci-Fi, Thriller


1967

Bílý autobus

Film - Road movie, Drama

Much Ado About Nothing

Film - Komedie, Romantický

Dee Time

Seriál - Muzikál

Here We Go Round the Mulberry Bush

Film - Komedie


1966

The Baron

Seriál - Drama


1964

Crossroads

Seriál - Drama

Redcap

Seriál


1963

Love Story

Seriál - Drama

Životopis

Celým jménem Barry Joseph Evans se narodil v anglickém městě Guildford roku 1943 jako opuštěné dítě. Ranný věk prožil na internátních školách, které spravují charitativní organizace ve Velké Británii a právě zde byl nalezen jeho herecký talent při školních divadelních hrách, kde si Barry zahrál většinou hlavní roli. Studoval na Italia Conti Academy of Theatre Arts v Londýně a posléze vyhrál stipendium na školu The Royal Central School of Speech and Drama, kde studovala například herečka Kathleen Turner nebo známý herec Laurence Olivier a mnoho dalších hereckých osobností.

Svou kariéru započal v televizním seriálu Camera Three z roku 1964 a následně v dalších letech pokračoval u televize než přišla první výraznější role u filmu a to v komedii Here We Go Round the Mulberry Bush, kde si zahrál nesmělého svůdce slečen. Svůj komický talent humorného baviče zopakoval snad ve své nejznámější roli studenta medicíny a to v seriálu Doktor v domě, který měl úspěch i v naší televizi a dabovaný hlas mu při prvním vysílání propůjčil Viktor Preiss. Seriál měl u diváků velký úspěch a tak následně byl prodloužen dalším seriálem Doctor at Large. V sedmdesátých letech ještě natočil celovečerní filmy Adventures of a Taxi Driver nebo Under the Doctor, kde na sebe docela zajímavě upozornil, avšak pro mnoho evropských diváků zaznamenal výraznější sledovanost v humorném seriálu Mind Your Language.

Po televizním seriálu Emery Presents: Legacy of Murder v období osmdesátých let nakonec  Barry Evans přerušil svou hereckou kariéru a rozhodl se pro práci taxikáře v oblasti Leicestershire. K filmu se ještě vrátil v roce 1993 v The Mystery of Edwin Drood, kde si zahrál vedlejší roli. Poté v roce 1997 byl nalezen ve svém bungalovu za záhadných okolností mrtev a jeho úmrtí je dodnes nevyjasněno.

_ "Kinolístek" _

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.