Martin Lartigue

Martin Lartigue

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2004

À ce soir

Film - Drama


1972

César a Rosalie

Film - Komedie, Drama, Romantický


1971

Manželé z roku II

Film - Dobrodružný, Komedie, Romantický


1967

Huckleberry Finn

Film


1963

Bébert et l'omnibus

Film - Komedie, Rodinný


1962

Knoflíková válka

Film - Komedie, Rodinný

Životopis

„Kdyby sem to byl býval věděl, tak bysem sem nechodil.“ Věta malého Petita Gibuse z filmu Knoflíková válka se stala ve své době fenoménem a malému Martinovi přinesla role dětskou slávu.

Martin Lartigue je synem herečky a zpěvačky Jeanne Pico, dcery dekoratéra divadla Folies Bergère, a malíře a entomologa Danyho Lartigua (1921–2017). Je vnukem fotografa Jacquese Henriho Lartigua (1894–1986) a pravnukem skladatele Andrého Messagera.

Na plátně už pro něj bylo jen pár rolí, ale jezdil se zájezdním divadlem s Robertem Dhérym a jeho pořadem „Vos gueules, les mouettes!“ Místo ve škole pak trávil hodně času v dílně svého otce. Tím byla jeho herecká kariéra ukončena.

Usadil se v Sore v Landes, stal se malířem, sochařem a keramikem. Je autorem plakátů pro festival Uzeste a maloval také obaly alb pro Compagnie Lubat, Bernarda Lubata, Andrého Minvielleho a Michela Grailliera.

V roce 2016 Martin slavnostně otevřel rezidenci v Sens, která nese jeho jméno a kterou na místě bývalé továrny na knoflíky postavil sociální pronajímatel Mon Logis.

sator

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.