Anny Papa

Anny Papa

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2006

Capri

Seriál - Komedie, Drama, Romantický


2001

Cento vetrine

Seriál - Komedie, Drama


1993

Španělské náměstí

Seriál - Romantický


1992

Una tenera storia

Film


1987

Karamely od neznámého

Film - Horor, Thriller

Sottozero

Film - Komedie


1986

Complicato intrigo di donne, vicoli e delitti, Un

Film - Krimi, Drama


1984

Uccelli d'Italia

Film - Komedie


1983

La casa con la scala nel buio

Film - Horor, Thriller


1982

Monsiňor

Film - Krimi, Válečný, Drama


1979

Řeka velkého krokodýla

Film - Horor

Ombra nell'ombra, Un

Film - Horor


1978

Jak ztratit ženu a získat přítelkyni

Film - Komedie

Das Lustschloß im Spessart

Film - Komedie

Fine del mondo nel nostro solito letto in una notte piena di pioggia, La

Film - Drama

Životopis

Anny Papa se narodila 29. června 1958 v italském Salernu. Její křestní jméno je někdy také uváděno jako Annie. Poprvé o sobě dala vědět roku 1976, když se stala „Miss Cinema 1976". Nebála se ukázat před porotci své poprsí a jelikož to bylo podáno úsměvným způsobem, určitě jí to k tomu ocenění dopomohlo.

Filmovou kariéru začala Annie roku 1978 v dramatu LA FINE DEL MONDO DEL NOSTRO SOLITO LETTO IN UNA NOTTE PIENA DI PIOGGIA. S režisérkou a autorkou tohoto snímku Linou Wertmüller se potkala ještě roku 1986, když jí režisérka svěřila roli v dalším dramatu UN COMPLICATO INTRIGO DI DONNE VICOLI E DELITTI. Za tento snímek autorka i protagonisté získali mnoho ocenění, ale malé role Anny se to netýkalo.

Po debutu se objevila v sedmdesátých letech ještě v německé komedii DAS LUSTSCHLOSS IM SPESSART (1978) a v italské komedii COME PERDERE UNA MOGLIE E TROVARE UN´AMANTE (1978), kde hrála Helen, manželku hlavního hrdiny Alberta (Johnny Dorelli).  Mimo komedie, to byly v sedmdesátých letech ještě dva horory. Jedním byl snímek Sergia Martina IL FIUME DEL GRANDE CAIMANO (1979), kde ztvárnila Lauru a druhým byl satanistický horor Pira Carpiho UN´OMBRA NELL´OMBRA (1979).

V osmdesátých letech vytvořila dalších šest rolí. První byla roku 1982 ve válečném filmu MONSIGNOR, druhá se stala možná nejznámnější rolí této Italky. Jednalo se o pozdnější giallo Lamberta Bavy, LA CASA CON LA SCALA NEL BUIO DEL (1983), kde si především milovníci tohoto žánru vzpomenou na pohlednou dívku Giulii, která ke konci filmu neunikne uškrcení. Další role vytvořila v průběhu osmdesátých let v komedii UCCELLI D´ITALIA (1984), v dalším pozdním giallu CARAMELLE DA UNO SCONOSCIUTO (1987) a v komedii SOTTOZERO (1987).

Roku 1992 se v roli Karen představila Anny ve filmu Joe D´Amata UNA TENERA STORIA. V době natáčení jí bylo 34 let a hned v úvodní scéně, kdy se převléká do stejnokroje, můžete vidět její dokonalé tělo. Je škoda, že se přestala po tomto filmu objevovat na filmových plátnech a divákům se představila již jen na televizní obrazovce roku 1993 v seriálu PIAZZA DI SPAGNA.

Od roku 2001 je vysílán v italské televizi seriál CENTOVETRINE a bylo velkým překvapením, když se v polovině roku 2009 objevila Anny v roli pianistky Loredany Poggi. Roku 2010 pak ztvárnila ve třetím díle poslední třetí řady seriálu CAPRI roli Andreiny.

Jelikož je tato rodačka ze Salerna typickou představitelkou italské krásy, není se co divit, že byla také focena pro časopisy jako například Playboy (březen 1978, září 1979) nebo později Excelsior (1986). Při prvním focení pro Playboy bylo uvedeno datum jejího narození 1955. Od té doby je toto datum téměř všude bráno jako opravdový rok narození. Ve skutečnosti se však Anny Papa narodila o tři roky později, tedy roku 1958.

Její fotografie z poslední doby, nám bohužel místo krásy, ukazují v hlavní roli její obličej poničený botoxem. Kdyby zůstala přirozená, bylo by to jistě lepší, nic to ale nemění na tom, že ve své době byla jednou z nejkrásnějších dívek italského filmového světa.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.