Lorena Rojas

Lorena Rojas

Osobnostcsfd.cz

Herečka

10. února, 1971, Mexico City, Distrito Federal, Mexiko

16. února, 2015, Miami, Florida, USA

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2014

Los Ocho

Film - Krátkometrážní, Drama


2012

Rosario

Seriál - Drama, Romantický


2007

Pecados Ajenos

Seriál - Drama, Romantický


2005

El cuerpo del deseo

Seriál - Mysteriózní, Telenovela, Drama, Romantický

Decisiones

Seriál - Drama, Romantický


2003

Ladrón de corazones

Seriál - Romantický, Akční


2001

Jako ve filmu

Seriál - Telenovela, Romantický

Lo que callamos las mujeres

Seriál

Corazones rotos

Film


1999

El candidato

Seriál


1998

Tentaciones

Seriál - Drama, Romantický


1997

Alma no tiene color, El

Seriál - Drama, Romantický


1996

Canción de amor

Seriál - Muzikál, Drama


1995

Me tengo que casar/Papá soltero

Film - Komedie

Morena

Film - Komedie, Drama, Romantický


1994

La quebradita

Film - Krimi, Drama, Akční

Buscando el paraíso

Seriál - Dobrodružný, Romantický


1993

El triste juego del amor

Film - Drama


1992

Más que alcanzar una estrella

Film - Muzikál, Drama


1991

Alcanzar una estrella II

Seriál - Muzikál, Romantický


1990

Alcanzar una estrella

Seriál - Muzikál, Romantický


Hostka

2013

Noches con Platanito

Seriál - Hudební, Komedie, Talk-show

Životopis

Celým jménem Seydi Lorena Rojas Gonzalez se narodila v Ciudad de México a zemřela v americkém Miami poté, co prohrála svůj dlouhodobý boj s rakovinou.

Svou hereckou kariéru zahájila v roce 1990 v hudební telenovele s názvem Alcanzar una Estrella, ve které si zahrála sice vedlejší, ale pro herce „vděčnější“ úlohu záporačky Sary, přičemž o rok později si tuto roličku zopakovala ve druhé sérii tohoto úspěšného seriálu, ke kterému ji původně přivedla její starší sestra jménem Mayra.

Mexiko a počátky pěvecké kariéry:
Následovaly nevýrazné a vedlejší role v telenovelách společnosti Televisa, načež roku 1998 podepsala smlouvu s konkurenčním studiem TV Azteca, které ji obsadilo do hlavní role telenovely s názvem Tentaciones (od r. 1998) a posléze i do vedlejší úlohy historické mýdlové opery jménem Azul Tequila (od r. 1998) – naneštěstí ani jeden z projektů nezaznamenal přílišný divácký úspěch a do povědomí diváků se Lorena dostala až zásluhou telenovely Como en el Cine (u nás seriál vysílala Zone Romantica), kde ztvárnila barovou tanečnici a zpěvačku – seriál zaznamenal obrovský divácký úspěch, čehož se Lorena rozhodla využít a vydala své první album s názvem „Como Yo No Hay Ninguna“, přičemž mnohé z písní následně použila i v již zmíněné telenovele. Nutno podotknout, že mexická kráska se objevila ve videoklipech několika populárních latinskoamerických umělců jako Alejandro Fernandéz, Luis Miguel nebo Manuel Mijares.

Telemundo a problematické natáčení seriálu El Cuerpo del Deseo:
Roku 2003 podepsala smlouvu s americko-hispánskou televizní stanicí Telemundo, pro kterou v témže roce natočila telenovelu s prvky akce nazvanou Ladrón de Corazones, následně historickou minisérii Zapata: Amor en Rebeldía (od r. 2004) a konečně o rok později i populární seriál El Cuerpo del Deseo – tato neobvyklá telenovela kombinující prvky thrilleru/fantasy vyprávěla příběh zavražděného manžela, jehož duše se vrátila, aby pomstila zločin vraždy ze stran manželky a jejího milence. Onu zlou manželku si samozřejmě střihla Lorena, jež k seriálu navíc nazpívala i úvodní znělku a vůbec poprvé měla možnost točit i ve Spojených státech, konkrétně v Miami na Floridě, kde Telemundo své mýdlové opery natáčí. Vzhledem k úspěchu bylo plánováno i natočení druhé sezóny, avšak rozepře mezi Lorenou a problematickým hercem Mariem Cimmarou nakonec pokračování zcela pohřbily. V témže roce pak herečka/zpěvačka vydala své druhé hudební album nazvané „Deseo“. Následně dostala roli hlavní protagonistky v seriálu Pecados Ajenos (od r. 2007), který rovněž zaznamenal veliký úspěch a který se do myslí diváků zapsal jako telenovela s odvážným a nečekaným koncem.

Rakovina a návrat k mexické produkci:
Během lékařské prohlídky roku 2008, kterou Lorena podstoupila kvůli otěhotnění, ji byla čistě náhodou diagnostikována rakovina prsu a kostí, ze které se po roce a půl úspěšně zotavila, přičemž byla jmenována velvyslankyní Nadace Lancea Armstronga na podporu pacientů s rakovinou po celém světě. Poté se vrátila do rodného Mexika, aby zde natočila seriál Entre el Amor y el Deseo (od r. 2009) pro TV Azteca a posléze pro Univisión telenovelu Rosario (od r. 2012) točenou v Miami, kde opět ztvárnila hlavní ženskou antagonistku – jedná se o její poslední seriálovou roli. Roku 2014 vydala svou třetí desku a poslední desku s názvem „Hijos del Sol“.

Osobní život a předčasné úmrtí:
Lorena původně zvažovala povolání veterinářky a tento obor skutečně studovala, jelikož zvířata zkrátka milovala. Rovněž studovala i filosofii a psaní. Navzdory výšce se věnovala i modelingu, měřila okolo 167 cm. Též vyjádřila svůj obdiv k hudebním skupinám U2 a Depeche Mode a její oblíbenou barvou byla modrá. Mezi lety 2001 až 2005 byla vdaná za Patricka Schnaase, avšak manželství skončilo rozvodem. Rovněž chodila i s hercem Armandem Araizaem a to mezi lety 2010 až 2012. Její poslední životní láskou byl Jorge Monje – pár spolu tvořili od roku 2013, přičemž spolu adoptovali Loreninu vymodlenou dcerku jménem Luciana. Ostatně po dítěti toužila mexická herečka již od roku 2008, kdy ji byla diagnostikována ona smrtelná nemoc.

Lorena nad rakovinou mnohokrát zvítězila a statečně s ní i bojovala, naneštěstí se zákeřná nemoc rozšířila i do dalších orgánů, a tak dne 16. února 2015 Lorena umírá. Příčinou je rakovina jater. Bylo jí čtyčicet čtyři let.

Felipe "fiLLthe3DD" S

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.