W.G. Snuffy Walden


(William Garrett Walden)Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

  Skladateľ,

Narodený: 13.2.1950

Miesto Narodenia: Louisiana, USA,

Skladateľská Filmografie:

  1. Under the Dome (2013)
  2. Gifted Man, A (2011)
  3. Huge (2010)
  4. Tlkot srdca (2009)
  5. Šelma (2009)
  6. Men of a Certain Age (2009)
  7. Ochrana svedkov (2008)
  8. Lipstick Jungle (2008)  
  9. Quarterlife (2007)
  10. Heartland (2007)
  11. Studio 60 on the Sunset Strip (2006)  
  12. Kidnapped (2006)
  13. Friday Night Lights (2006)  
  14. Book of Daniel, The (2006)
  15. 1/4life (2005)
  16. Tajuplné more (2005)
  17. Rodinná vojna (2005)  
  18. Huff (2004)
  19. Mister Sterling (2003)
  20. The Lyon's Den (2003)
 

...více

Životopis

Celým menom William Garrett Walden. Narodil sa v Louisiane 13.2.1990, ale bol vychovávaný v Houstone (štát Texas). Po strednej škole študoval na univerzite matematiku a vedy. Zaujímavosťou je, že hrával na gitare v striptízovom klube. Po čase si uvedomil, že škola preňho nie je to pravé orechové a tak z nej odišiel.

V roku 1968 dal dokopy skupinu Stray Dog, s ktorou sa presťahoval do Anglicka. Táto skupina sa však rozpadla. Walden oslovil Paula Rodgersa, anglického rockového speváka a týmto vznikla skupina Free. S ňou vydal v roku 1973 album Heartbreaker. V tom istom roku sa presťahoval do L. A. a začal vystupovať ako sólo umelec. Vystupoval s hviezdami ako je Stevie Wonder, Donna Summer, Eric Burdon a Chaka Khan.

Jeho kvality si všimol televízny agent, ktorý mu ponúkol prácu na televíznom seriáli thirtysomething. Show mala úspech a odštartovala Waldenovu kariéru. Podieľal sa aj na ďalšej televíznej show The Wonder Years. Vytvoril charakteristickú hudbu k mnohým seriálom, ako napríklad Felicity, Once and Again, Roseanne, Ellen, My So-Called Life, The West Wing, Friday Night Lights, The Stand, Huff či Early Edition. Bol dvanásťkrát nominovaný na cenu Emmy. V roku 2000 ju vyhral za titulnú melódiu k seriálu The West Wing.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.