Andrej Lettrich

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

10.0/10 (1 hlas)

Herec, Režisér,  

Narodený: 3.2.1922

Zemřel: † 7.10.1993

Miesto Narodenia: Dubové pri Martine, Československo,

Miesto úmrtí: Bratislava, Slovensko

Herecká Filmografie:

  1. Čisté ruky (1956)
  2. Lazy sa pohli (1951)  

Režijná Filmografie:

  1. Roky prelomu (1989)
  2. Hody (1987)  
  3. Alžbetin dvor (1986)  
  4. Povstalecká história (1984)  
  5. Otec (1981)  
  6. Na baňu klopajú (1980)  
  7. Stôl pre štrnástich (1978)  
  8. Advokátka (1977)  
  9. Červené víno (1976)  
  10. Tereza (1976)  
  11. Červené víno (1976)
  12. Šepkajúci fantóm (1975)
  13. Stretnutie (1975)
  14. Do zbrane, kuruci! (1974)  
  15. Prípad krásnej nerestnice (1973)
  16. Desatinka citu (1973)
  17. Medený gombík (1970)
  18. Prípad jasnovidca Hanussena (1969)
  19. Volanie démonov (1967)
  20. Vrah zo záhrobia (1966)  
 

...více

Životopis

Režisér, scenárista a herec. Začínal ako ochotník, vyštudoval herectvo v Bratislave. Od roku 1948 pracoval vo filmovom priemysle na rôznych postoch. Jeho režisérskym debutom je filmová adaptácia románu Františka Hečka Drevená dedina z roku 1954, v roku 1956 natočil film Čisté ruky, okrem iných vyšli z pod jeho režisérskej taktovky aj trojdielne Červené víno, opäť podľa F. Hečka, či ďalšia adaptácia z roku 1961 s názvom Bratia. Lettrich ako režisér sa často zameriava na sociálne problémy v spoločnosti, vo svojich dielach rieši otázku moci, cudzím mu nie je ani interpersonálny konflikt, ktorý častokrát zasadzuje do rodinného prostredia.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.