Diana Barrymore

Diana Barrymore

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Filmografie

Herečka

1951

The Mob

Film - Film-Noir, Krimi, Drama


1949

24 hodin do smrti

Film - Film-Noir, Mysteriózní, Drama


1944

Dobrodružství Marka Twaina

Film - Dobrodružný, Životopisný, Drama

Ladies Courageous

Film - Válečný, Drama

Hollywood Canteen

Film - Komedie, Muzikál


1943

Fired Wife

Film - Komedie

Frontier Badmen

Film - Western


1942

Eagle Squadron

Film - Válečný

Nightmare

Film - Mysteriózní

Between Us Girls

Film - Drama


1941

Lidská síla

Film - Drama


Hostka

1958

The Ben Hecht Show

Seriál - Talk-show


1957

The Mike Wallace Interview

Seriál - Talk-show


1948

Toast of the Town

Seriál - Hudební, Komedie, Rodinný

Životopis

Narodila se jako Diana Blanche Barrymore Blythe v americkém New Yorku. Jejím otcem byl známý herec John Barrymore, matkou jeho druhá žena, básnířka Blanche Oelrichs. Manželství jejích rodičů trvalo jen několik málo let a skončilo rozvodem, když byly Dianě čtyři roky. Diana poté studovala na školách v Paříži a v New Yorku a s otcem se stýkala jen sporadicky. Během dospívání se Diana rozhodla pro herectví a zapsala se na American Academy of Dramatic Arts. Díly jménu Barrymore, které mělo ve světě divadla velký význam, byly už její herecké začátky spojeny s velkou publicitou – v roce 1939 se například objevila na obálce časpisu Life.

V roce 1940 letech zaznamenala svůj debut na Broadwayi a o rok později na filmovém plátně, kde se objevila v malé roli v dramatu společnosti Warner Bros LIDSKÁ SÍLA. V roce 1942 uzavřela smlouvu se společností Universal Studios, která věřila, že jméno Barrymore bude tím správným lákadlem pro diváky. Téhož roku zemřel Dianin otec po letech alkoholismu na cirhózu jater. Dianin život se poté stal sérií katastrof spojených s alkoholem, drogami a obdobími depresí, které vyústily v několik sebevražedných pokusů a následných pobytů v sanatoriích. Přestože si během let 1942 až 19445 zahrála například ve válečných filmech EAGLE SQUADRON a LADIES COURAGEOUS, ve westernu FRONTIER BADMEN, v komedii FIRED WIFE, dramatu MEZI NÁMI DĚVČATY nebo v muzikálu HOLLYWOOD CANTEEN, její herecké úspěchy byly bohužel zastíněny jejími problémy s alkoholem a drogami. Tyto problémy mohly být způsobeny také jejími třemi nevydařenými manželstvími se třemi muži se sklony k závislostem a násilnému chování. Dianiny osobní problémy tak vedly záhy k ukončení její herecké kariéry. V roce 1957 vydala Diana svou autobiografii s názvem Too Much, Too Soon a na toto téma vznikl následujícího roku film společnosti Warner Bros., ve kterém Dianu ztvárnila herečka Dorothy Malone.

Diana byla dvaná celkem třikrát, žádné z těchto manželství bohužel nebylo šťastné. Jejím prvním manželem se v červenci roku 1942 stal o sedmnáct let starší herec Bramwell Fletcher, manželství ale skončilo v červnu roku 1947 rozvodem. Podruhé se vdala v lednu 1947 za tenistu Johna Howarda. Toto manželství ale vydrželo jen několik měsíců a manželé se rozvedli již v červenci téhož roku. Jejím třetím a posledním manželem se v říjnu 1950 stal herec Robert Wilcox, který ji při jednom ze svých násilných útoků téměř ubil k smrti. Toto manželství skončilo Wilcoxovou smrtí v roce 1955. Diana zemřela o pět let později na předávkování alkoholem a prášky na spaní.

ČSFD.cz

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.