Popeck

Popeck

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2009

Simon Konianski

Film - Komedie


2002

Pianista

Film - Hudební, Válečný, Životopisný, Drama


1994

Rêverie ou le mariage de Sylvia, La

Film - Komedie, Drama


1991

L'angelo con la pistola

Film - Drama


1990

Nádraží

Film - Komedie, Drama

Bouřlivý život

Film - Drama, Historický


1986

Banana's boulevard

Film


1985

Ne prends pas les poulets pour des pigeons

Film - Komedie


1984

Adam et Ève

Film - Komedie


1983

Père Noël et fils

Film


1982

L'académie des 9

Seriál - Komedie

T'es folle ou quoi ?

Film - Komedie


1980

Král a pták

Film - Pohádka, Animovaný


1979

Les Givrés

Film


1976

Le Guêpier

Film - Krimi, Drama

Christophe Colomb

Film


1975

Krást se musí umět

Film - Komedie, Krimi

Bratranec a sestřenice

Film - Komedie, Romantický


1974

Chéri-Bibi

Seriál - Drama


1973

Rabín Jákob

Film - Komedie

Themroc

Film - Komedie


1969

Que ferait donc Faber?

Seriál


1968

Compagnons de Baal, Les

Seriál


1966

Chien fou, Le

Film - Krimi, Drama


Host

1980

Stars

Seriál - Hudební


1975

Les rendez-vous du dimanche

Seriál - Hudební, Talk-show


1972

Le Grand échiquier

Seriál - Hudební

Životopis

Francouzský herec a komik řečený Popeck, se narodil 18. května 1936 v Paříži jako Judka Herpstu alias Jean Herbert. Otec byl rumunský veterán z 1. světové války, matka byla Polka. Judka se narodil jako druhé dítě židovským emigrantům. Během 2. světové války byl přidělen k sdružení OSE (Œuvre de secours aux enfants), které pomáhalo pronásledovaným židům, a umístěn v domově pro židovské děti. Jeho matka byla deportována zpět do Polska a následně vyhlazena v Osvětimi. Malý Judka si pomalu zvykal na nový život a v prostředí OSE zůstal až do svých osmnácti let, kde se i následně vyučil tesařem. Jeho vrstevníci mu začali říkat Jean, což mu nakonec zůstalo. Po vyučení chvíli podnikal - měl obchůdek s pánským spodním prádlem.

Svou dramatickou kariéru už započal pod pseudonymem Jean Herbert a začal vystupovat v divadle, televizi a ve filmu. V televizi začal vystupovat jako komik např. v TV mini sérii Les Compagnons de Baal (1968) od Pierra Préverta nebo v TV seriálu Chéri-Bibi (1974) od Jeana Pignola. V roce 1968 se v divadle proslavil rolí komorníka v inscenaci Idiot od ruského spisovatele Fjodora Michajloviče Dostojevského. Jeho role ho později inspirovala k vytvoření image svého zevnějšku. Popeck se zrodil v roce 1978 ve chvíli, kdy Judka Herpstu prodal svůj pseudonym Jean Herbert jinému herci. Začal tak natrvalo vystupovat pod přezdívkou Popeck, pro kterého byl typický černý oblek s vestou, buřinka a kufr lemovaný štítky Varšava, Bukurešť, Šalom. Povahově to byl nevrlý bručoun se směšným akcentem. Jeho komická postava, představovala jeho samotného - příběhy čerpal ze života, ale na židovský humor si moc nepotrpěl. Jako Popeck vystupoval např. v divadle Café d´Edgar de Montparnasse, ale také ve filmu.

V roce 1973 dostal filmovou nabídku od Gérarda Ouryho na film RABÍN JÁKOB, kde sehrál pouze menší roli s ohledem na komika Funèse. Dále se objevil např. ve filmech KRÁST SE MUSÍ UMĚT (1975) od Jacquese Besnarda, kde si zahrál po boku Jeana Lefebvra nebo v romantické komedii BRATRANEC A SESTŘENICE (1975) od Jean-Charlese Tacchella. V roce 1980 nadaboval animovanou pohádku KRÁL A PTÁK natočenou na motivy dánského pohádkáře H. Ch. Andersena. V roce 2002 si zahrál menší roli ve válečném snímku PIANISTA, o polských židech, kde titulní úlohu hraje postava Władysława Szpilmana.

V roce 1984 nahrávací společnost EMI Group nahrála jeho píseň La Danse du Schmock, která vyšla jak na gramo desce, tak později na CD. Popeck je také autorem knih Popeck raconte (r.v. 1979), Je veux bien qu'on rie, mais pas qu'on se moque (r.v. 1987) a On n'est pas des sauvages (r.v. 2002). Komik - nynější děkan francouzského humoru je ženatý a má dvě děti. S veřejností a svým publikem se rozloučil v roce 2011, kdy uspořádal turné s názvem C'est la dernière fois !, které vzal přes Francii, Belgii, Švýcarsko a Izrael. Ovšem vzhledem k úspěchu své poslední reprízy se rozhodl vystupovat až do roku 2013.

Cucina_Rc

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.