Mijanou Bardot

Mijanou Bardot

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1970

Después del diluvio

Film - Drama


1967

Sběratelka

Film - Komedie, Drama, Romantický


1960

Sex Kittens Go to College

Film - Komedie


1959

Ramuntcho

Film


1958

Une balle dans le canon

Film - Krimi

C'est la faute d'Adam

Film

Le Pirate de l'épervier noir

Film - Dobrodružný


1957

Jusqu'au dernier

Film - Film-Noir, Thriller


1956

Club de femmes

Film

Cinépanorama

Seriál - Dokumentární

Životopis

Vzhledem k příjmení Bardot není těžké uhodnout, s kým je Mijanou Bardot příbuzná a tím se vysvětluje i její snadná cesta před filmové kamery. Mijanou, vlastním jménem Marie-Anne, se narodila v Paříži do dobře situované a umělecky založené rodiny, její starší sestrou je kdysi největší francouzská filmová hvězda Brigitte Bardot (*1934). Mijanou stejně jako Brigitte navštěvovala klášterní školu.

Brigitte Bardot začala točit filmy počátkem padesátých let a brzy se z ní stala velká hvězda celoevropského významu. Na různých akcích si filmaři povšimli půvabné dívky po jejím boku a brzy bylo rozhodnuto využít před kamerou i Mijanou, protože ta si co do fyzické krásy s Brigitte v ničem nezadala. V sedmnácti letech natočila Mijanou svůj první film ŽENSKÝ KLUB (Club femmes, 1956), zde ovšem byla jen jednou z mnoha krásek, jak ostatně napovídá název.

V letech 1957-1958 hrála Mijanou Bardot v dalších pěti filmech, jen výjimečně ale dostala větší příležitost. Jednu z hlavních rolí hrála v adaptaci starší literární předlohy RAMUNTCHO (1958), kde se objevila s velkými hvězdami předválečných kin, v italsko-francouzské koprodukci pak natočila dobrodružný film PIRÁT Z ČERNÉHO KRAHUJCE (Il piara delle Sparviero nero, 1958). Filmy, v nichž hrála, ovšem patřily spíše k okrajové produkci, takže mezi skutečné hvězdy se jí proniknout nepodařilo, natož aby mohla konkurovat své starší sestře. Zajímavé herecké obsazení doplnila v americké komedii SEX KITTENS GO TO COLLEGE (1960), je ale příznačné, že právě tady v mimoevropském prostředí byla na plakátech označena jako „sestra Brigitte Bardot“.

K práci před kamerou se vrátila až po několika letech s Rohmerovým filmem SBĚRATELKA (La collectienneusse, 1967). Tady hrál hlavní roli belgický herec Patrick Bauchau (*1938), který se stal jejm manželem; mají spolu dceru Camille. Mijanou Bardot se později věnovala psaní, byla mimo jiné spoluautorkou scénáře ke španělskému filmu PO POTOPĚ (Después del diluvio, 1970), v němž si zároveň zahrála hlavní roli po boku významného španělského herce Francisca Rabala.

V současné době žije Mijanou Bardot v Los Angeles, ale zatímco její manžel Patrick Bauchau je stále vytíženým filmovým a televizním hercem, ona se zdržuje v soukromí a filmová kariéra je stejně jako u starší sestry Brigitte již přes čtyřicet let minulostí.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.