Loredana Nusciak

Loredana Nusciak

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1985

Yesterday - vacanze al mare

Seriál


1975

Bláznivá na zabití

Film - Thriller, Drama

La polizia accusa: il servizio segreto uccide

Film - Krimi, Drama


1973

Tony Arzenta

Film - Krimi, Thriller, Drama


1971

Qualcosa striscia nel buio

Film - Horor


1969

Dio perdoni la mia pistola

Film - Western


1968

Vendetta per vendetta

Film - Western


1967

10.000 dollari per un massacro

Film - Western

Tiffany memorandum

Film - Komedie, Romantický, Akční


1966

Django

Film - Western, Akční

Superargo contro Diabolikus

Film - Dobrodružný

Sette dollari sul rosso

Film - Western

Rembrandt 7 antwortet nicht...

Film - Dobrodružný


1965

Měkkota

Film

¡Viva Carrancho!

Film - Western

Här kommer bärsärkarna

Film - Dobrodružný, Komedie


1964

Les Baisers

Film - Komedie, Romantický

Sette a Tebe

Film - Drama, Akční


1963

Siamo tutti pomicioni

Film - Komedie


1962

Sette gladiatori, I

Film - Dobrodružný, Drama, Akční

Smog

Film - Drama

I motorizzati

Film - Komedie

Crollo di Roma, Il

Film - Drama

Banda Casaroli, La

Film - Krimi, Životopisný


1961

Těžký život

Film - Komedie, Drama

Tototruffa '62

Film - Komedie


1960

Regina delle Amazzoni, La

Film - Dobrodružný, Komedie, Fantasy, Akční

Sanremo - La grande sfida

Film

Životopis

Lorenda Nusciak se narodila 3. května 1942 v Římě. Narodila se ve stejný den jako významná česká sportovkyně Věra Čáslavská. Lorenda se narodila s rodným příjmením Cappelletti a to také používala v prvních třech letech své filmové kariéry. Ta je datována do období šedesátých a sedmdesátých let minulého století a Lorenda ztvárnila přibližně třicet rolí, převážně  v italské kinnematografii. Nejznámější rolí je určitě Maria ve westernu Sergia Corbucciho DJANGO (1966).

Před herectvím byla Lorenda modelkou a k filmu se dostala přes několik rolí v televizních reklamách. Roku 1959 se stala Miss Trestu. Svůj debut měla Lorenda v roce 1960 v komedii  A REGINA DELLE AMAZZONI, kde hrála jednu z Amazonek. Jednu ze svých více známých rolí měla hned o rok později, ve válečné komedii s Albertem Sordim UNA VITA DIFFICILE (1961). Zde hrála Giovannu, přítelkyni Eleny, kterou ztvárnila Lea Massari a ta za tuto roli obdržela cenu Special David. Po Sordim se setkává ve stejném roce s dalším velkým italským komikem. Totó je hlavní postavou komedie TOTOTRUFFA ´62 a Lorenda zde vystupuje jako jedna ze studentek. Aby těch komediálních hvězd neměla kolem sebe „málo", účastní se natáčení komedie I MOTORRIZATI (1962), kde hrají Ugo Tognazzi, Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Nino Manfredi či Walter Chiari.

Aglaia je hlavní role, kterou dostala Lorenda roku 1962 v historickém filmu I SETTE GLADIATORI. Ve stejný rok hrála Svetlu v dramatu IL CROLLO DI ROMA a zde poprvé vystupuje pod jménem Nusciak. Roku 1965 se objevuje v zajímavé kooprodukční komedii Dánska, Švédska a Jugoslávie s názvem HÄR KOMMER BÄRSÄRKARNA, poté o rok později přichází do kin sci-fi film SUPERARGO CONTRO DIABOLIKUS (1966) a jako žena Diabolikuse zde hraje Lorenda.

Western je žánrem, z něhož je Lorenda asi známá nejvíce. Poprvé se objevuje Lorenda ve westernu roku 1965. Film se jmenuje L´UOMO CHE VIENE DA CANYON CITY a Lorenda zde hrála Viviane Barrett. Mezi její další westerny patří 7 DOLLARI SUL ROSSO (1966), již zmiňovaný DJANGO (1966), 10 000 DOLLARI PER UN MASSACRO (1967), VENDETTA PER VENDETTA (1968), DIO PERDONI LA MIA PISTOLA (1969). Těmito westerny končí také převážná část herecké kariéry Lorendy.

S dvouletým odstupem hrála v hororu Maria Colucciho QUALCOSA STRISCIA NEL BUIO (1971). Přítelkyni majitele sauny (Ettore Manni) ztvárnila roku 1973 ve výborném poliziotteschi snímku s Alainem Delonem TONY ARZENTA. Ve stejném žánru dostala menší roli roku 1975, když se jako manželka Claudia Gory představila ve filmu LA POLIZIA ACUSSA:  IL SERVIZIO SEGRETTO UCIDE. Jako Marcella Mostri hrála ještě ve stejném roce v thrilleru UNA DONNA DA UCCIDERE (BLÁZNIVÁ NA ZABITÍ). Jakoby symbolicky jí opět pod jménem Cappelletti, můžeme zaznamenat v roli Francy ve filmu ANCORA UNA VOLTA....A VENEZIA. Film měl premiéru v dubnu roku 1976 a Lorenda zde ukončila svou pouť filmovými interiéry a exteriéry.

Výjimečně se pak ještě „mihla" roku 1985 v televizním seriálu YESTERDAY – VACANZE AL MARE. Po dobu třinácti let (do roku 1986) pracovala po boku svého manžela Gianniho Mediciho na fotografických románech a vydali jich více než 250.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.