The Dust Brothers

Osobnostcsfd.cz

Skladatel/ka

Filmografie

Skladatel/ka

1999

Klub rváčů

Film - Thriller, Drama

Životopis

E.Z. Mike (Michael Simpson) a King Gizmo (John King) známější jako The Dust Brothers tvoří producentské duo už od roku 1985. Tehdy se začali věnovat DJingu na večírcích a jednou týdně vystupovali v hip-hopové show The Big Beat Showcase rádia KSPS.

V roce 1987 navázali spolupráci s hudebním vydatelstvím Delicious Vinyl a v podíleli se na deskách Lōc-ed After Dark od rappera Lōc-eda a úspěšné Stone Cold Rhymin' od Young MC. Obě desky vyšly v roce 1989. V témže roce se The Dust Brothers postarají o celou produkci dnes již legendární a kritiky vysoce oceňované desky Paul's Boutique od Beastie Boys a jejich jméno se stává pojmem.

Po dlouhé odmlce o sobě dávájí The Dust Brothers vědět až v roce 1996, kdy produkují další úspěšnou desku a to platinovou Odelay amerického hudebníka Becka. O rok dříve se ještě (ale pouze částečně) podílejí na druhé sólové desce Vince Neila. V roce 1997 spolupracují s Korn na songu Kick the P.A. a se skupinou Hanson na hitu MMMBop. Dále se částěčně podílejí na produkci alba Bridges to Babylon od Rolling Stones. V témže roce se jejich hudba poprvé objeví a filmu a to v PRIVATE PARTS (Soukromé neřesti).

V roce 1998 skládájí hudbu ke kultovnímu FIGHT CLUB (Klub rváčů). Na samém konci devadesátých let ještě stihnou spolupráci s Carlosem Santanou na jeho albu Supernatural. V novém tisíciletí opět spolupracují s Beckem a to na albech Guero a The Information. Dále pak spolupracují s Tenacious D na jejich debutové desce, s Linkin Park na jejich desce Hybrid Theory (ale pouze na songu With You) a na albu The Else od They Might Be Giants.

Zajímavostí je, že známá hudební skupina The Chemical Brothers se původně jmenovala The Dust Brothers, ale poté co jim Simpson s Kingem pohrozili žalobou, raději změnili název.

Jakub "Traktor16" Holý

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.