Sonia Viviani

Sonia Viviani

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1994

Bláznivá komedie 3

Film - Komedie


1990

Pan účetní se nevzdává

Film - Komedie

Appuntamento in nero

Film - Thriller


1988

Casa mia casa mia...

Film - Komedie


1987

Turno di notte

Seriál


1986

Una tenera follia

Film


1985

Herkulova dobrodružství

Film - Dobrodružný, Fantasy


1981

Celebrità

Film


1980

Velký útok zombies

Film - Horor, Sci-Fi

Traficantes de pánico

Film - Thriller, Drama, Akční

Küçük Şahit

Film - Krimi, Thriller


1979

Od Corleone až po Brooklyn

Film - Krimi, Thriller

John Travolto... da un insolito destino

Film - Komedie

Ombra nell'ombra, Un

Film - Horor

Tre sotto il lenzuolo

Film - Komedie

Albero della maldicenza, L'

Film - Drama


1978

Solamente nero

Film - Mysteriózní, Thriller

Ultimo guappo, L'

Film - Drama

Pugni, dollari e spinaci

Film - Komedie


1977

Neapolští rebelové

Film - Krimi, Akční

KZ9 - Lager di Sterminio

Film - Horor, Thriller

Sorprendente eredità del tonto di mammà, La

Film - Komedie

Lulù 77

Film - Komedie


1976

Povero Cristo

Film - Fantasy

Frittata all'italiana

Film - Komedie

Delicesine

Film - Thriller, Pornografický

Adolescente, L'

Film - Komedie


1975

Urlo nelle tenebre, Un

Film - Horor

Teşekkür Ederim Büyükanne

Film - Komedie, Drama

Amori, letti e tradimenti

Film - Komedie

Mondo candido

Film - Dobrodružný, Komedie, Fantasy

Yuppi du

Film - Komedie, Drama


1974

Carnalità

Film - Thriller

I guappi

Film - Drama

Životopis

Italská herečka Sonia Viviani, se narodila v roce 1958 v Římě. Ve své herecké kariéře mezi roky 1974 a 1994 vytvořila něco přes třicet rolí, převážně v erotických komediích, hororech a poliziottescu. Sonia občas hrála pod pseudonymy, odvozenými z jejího jména, jako Sonia Vivani či Sophia Vivianson.

Dívka pronikavých očí, s dlouhými černými vlasy a dechberoucím tělem, byla již od malička umělecky nadaná, když hrála na klavír a chodila na hodiny klasického tance. Z důvodu ekonomických možností rodiny, se ale Sonia musela těchto koníčků vzdát. Sonie bylo pouhých šest let, když její otec začal pracovat u filmu jako výtvarník. Působil v Cinecittà Studios, známé jednoduše jako Cinecitta. Tento komplex ateliérů mezinárodního významu, se nacházel v jiho-východní části Říma a byl funkční od roku 1937. Když přicházel otec domů, musel Sonie vyprávět o všem co se dělo. Nejvíce prý byla uchvácena Kleopatrou a začala dokonce se svým bratrem interpretovat scénu, ve které Kleopatra zemře, pokousána hadem.

Sonia se sama rozhodla kontaktovat Luigiho Comenciniho, když hledal mladou dívku do filmu DELITTO D'AMORE (ZLOČIN Z LÁSKY) 1974. V doprovodu své matky šla Sonia na konkurz, ale nebyla vybrána. Krásné dívky si ale všimli i ostaní filmaři a tak v roce 1973 debutovala při natáčení povedeného zločineckého snímku Pasquala Squitieriho , I GUAPPI. Film měl premiéru 23. února 1974 a aby mohla Sonia vůbec natáčet, podepisovala smlouvu ještě její matka, neboť Sonia byla v době natáčení teprve patnáctiletá. Hned při debutu natáčela s Francem Nerem či Claudií Cardinale.

V roce 1974 dostala Sonia hned další roli a to v erotickém dramatu CARNALITA. Roku 1976 byl Adriano Celentano oceněn Stříbrnou stuhou, za své komediální drama YUPPI DU (1975), kde si stále ještě neplnoletá Sonia, zahrála dívku Gina Santercoleho. Rok 1975 byl pro Soniu nejplodnějším, když se objevila celkem v pěti filmech. Kromě YUPPI DU, to byl například horor UN URLO NELLE TENEBRE, kde Sonia ztvárnila posedlou Sherry a tímto natáčením nebyla vůbec nadšena. Navíc její role „umírá" po několika sekvencí. Z jiného soudku je to komedie AMORI, LETTI E TRADIMENTI (role Paoly). Tuto komedii režíroval Alfonso Brescia a s ním natočila Sonia také například snímek. FRITTATA ALL´ITALIANA (1976). Tak vznikl v oblasti italské erotiky zajímavý pár ve spojení Brescia-Viviani. Sonia vzpomíná, že Alfonso Brescia byl její učitel, protože s ním začala chápat jak se cítit na „place" a jaký význam je zapotřebí tomu dát. Jejich úplně první společný film byl snímek L´ADOLESCENTE (1976). Posledním společným snímkem, pak byl v roce 1978 film L´ULTIMO GUAPPO, se skvělým Mario Merolou.

Velkou popularitu si získala Sonia v Turecku díky filmu TESEKKÜR EDERIM BÜYÜKANNE (1975), kde jí režisér Osman F. Seden svěřil roli Suzan. Tento film je remake snímku GRAZIE...NONNA (1975) s Edwige Fenech. Film získal ocenění v turecké Ankaře, ale v Itálii zatím zvěřejněn nebyl. Přitom se k tomuto filmu dostala Sonia náhodou a to díky místní herečce, která odmítla zahrát nahou scénu ve sprše. Sonia se ale díky tomu stala tureckou filmovou hvězdou a získala takovou popularitu, že jí v Turecku na ulicích oslovovali "nonna". Díky úspěchu Osman F. Seden obsadil o rok později Soniu znovu a to ve filmu DELICESINE, který vypráví příběh o krásné náladové zahraniční herečce, která přijíždí pracovně do Turecka a je unesena gangem tří únosců. Její úspěch je v Turecku tak velký, že Sonia dostává exkluzivní smlouvu a možnost zůstat v Turecku nastálo. Sonia to ovšem z nostalgických důvodů k Itálii odmítá. Přesto v Turecku stráví půl roku a její fotografie jsou zveřejněny v nejdůležitějších tureckých časopisech.

V sedmdesátých letech minulého století hrálo mnoho krásných dívek, jako Sonia, v tehdy populárních nacistických sexploitech. V jednom z nich, se roku 1977, objevila také Sonia. Ve filmu KZ9 - LAGER DI STERMINIO, hrály také Marina Daunia, Lorraine De Selle či Ria De Simone.  Poslední jmenovaná hrála roli, kdy spřádá lesbický vztah s vězenkyní, kterou byla Sonia. Tato role byla asi jedna z nejkontroverznějších v její kariéře. V erotických komediích měla ale úspěchy, zejména například ve francouzském snímku LULU 77. Její krása „letěla" na odbyt hlavně na počátku osmdesátých let, kdy si jí na své stránky vybíraly časopisy jako Penthouse, Playboy, Skorpio, Albo Blitz či High Society.

Známý mafiánský snímek Umberta Lenziho, DA CORLEONE A BROOKLYN (1979), nám představil Soniu jako Lianu Scaliu. S Lenzim natáčela ještě roku 1980 horor INCUBO SULLA CITTE CONTAMINATA (VELKÝ ÚTOK ZOMBIES). Lenzi byl Soniou ohromen a věděl jak tuto krásku nejlépe využít. V roce 1980 hrála Sonia dívku Lucii ve filmu CELEBRITA. Jedná se o roli bohaté a zlé přítelkyně Pasqualina Capeceho, kterého ztvárnil populární italský zpěvák Nino D´Angelo. Lucia zde zabíjí Capeceho matku. Celý film byl natáčen v Neapoli (režie Nini Grassia). Stejný režisér, pak v roce 1986 obsadil Soniu do role bohaté dívky Daniely, která je ale naivní a je využívána Saveriem Vallonem. Film se jmenuje UNA TENERA FOLLIA.

Ve filmech polizioteschi, jsme měli možnost Soniu vidět například ve filmu z roku 1977, NAPOLI SI RIBELLA, v roli Rosy. V roli policistky, hrála v roce 1990  v eroticky laděném giallu APPUNTAMENTO IN NERO.

Ke konci své kariéry, si zahrála Sonia také v několika komediích Neriho Parentiho: JOHN TRAVOLTO....DA UN INSOLITO DESTINO (1979), CASA MIA CASA MIA, (rok 1988 a Renato Pozzetto v hlavní roli), FANTOZZI ALLA RISCOSSA (PAN ÚČETNÍ SE NEVZDÁVÁ) z roku 1990 a v hlavní roli Paolo Villaggio. Naposledy se ve filmu Sonia objevila právě s dvojicí Pozzetto-Villaggio, ve třetím díle jejich bláznivých komedií s příhodným názvem LE NUOVE COMICHE (BLÁZNIVÁ KOMEDIE 3). Zde vystupovala jako soudcova žena.

Její divadelní činnost je spjata s divadlem „Didattico Il Torchio", kde hrála po dobu několika let. Důležitým faktem její kariéry, je také vzájemná podoba s monackou princeznou Carolinou (Carolina Luisa Margherita Grimadi, * 23.1.1957). Tato podoba přivedla japonského filmaře  Asciomana v roce 1983 k myšlence, natočit o hereckém životě italské krásky film. Snímek vznikl pod názvem DANGEROUS BEAUTY (UNA BELLEZZA PERICOLOSA), ale v Itálii nebyl bohužel nikdy uveřejněn. Sonia se jako monacká princezna objevila také na televizní obrazovce, když vystupovala v parodii na Carolinu, v pořadu Antonia Ricciho, DRIVE IN.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.