Sean Flynn

Sean Flynn

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Filmografie

Herec/čka

1967

Cinq gars pour Singapour

Film - Komedie, Thriller


1966

Dos pistolas gemelas

Film - Komedie, Western

Sette magnifiche pistole

Film - Dobrodružný, Western


1964

Sandok, il Maciste della giungla

Film - Dobrodružný, Drama, Akční

Agent spécial à Venise

Film - Thriller


1963

Verspätung in Marienborn

Film - Drama

Le signe de Zorro

Film - Dobrodružný, Western


1962

Syn kapitána Blooda

Film - Dobrodružný, Akční


1960

Where the Boys Are

Film - Komedie, Drama, Romantický


Host/ka

1961

The 18th Annual Golden Globe Awards

Seriál - Publicistický


Archivní záběry

2005

The Adventures of Errol Flynn

Film - Dokumentární

Životopis

Narodil se v květnu 1941 herci Errolu Flynovi a krásné umělkyni Lili Damita, která se za Errola vdala již v roce 1935. Tak snad získal Sean už od narození přirozený základ pro umění a herectví. Jeho otec byl oblíbeným filmovým hercem, který byl v soukromí pověstný především milostnými skandály. Se svými rodiči žil v USA v Kalifornii, New Yorku a na Floridě. Vystudoval universitu žurnalistiky ve státech, a po smrti svého otce Errola, který zemřel na srdeční atak ve věku 50-ti let se o něj začala zajímat evropská filmová studia.

Sean debutoval v roce 1960 ve filmu "Where the Boys Are", v roce 1962 v nezávislém pokračování filmu "Kapitán Blood" – "Syn kapitána Blooda" - filmové společnosti Paramount, a v kooprodukci Španělsko, Itálie, Portugalsko, kdy hrál hlavní roli spolu se španělskou herečkou Alessandrou Panarro (známou ze zfilmovaných Mayovek natáčených německou produkcí).

V roce 1968 přijel do Vietnamu už jako válečný fotograf – pracoval pro "Time Magazin", a pro CBS. Později byl vyslán do Kambodže, odkud posílal reportáže a fotografie z těch nejnebezpečnějších míst a bojů, a to se mu stalo dne 6. 4. 1970 osudným. Ve věku 28 let zahynul u vesnice Chi Pou, Bei Met v Kambodži v přestřelce mladý a talentovaný novinář, ale i herec, který miloval rychlé motorky, a rád hazardoval. Jeho matka Lili Damita přežila svého syna o plných 24 let – zemřela v roce 1994 ve věku 92 let.

marťan

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.