Robert Musgrave

Robert Musgrave

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

2008

Tvrďák Taylor

Film - Komedie


2006

Absurdistán

Film - Dobrodružný, Komedie, Sci-Fi


2005

Příběh Wendella Bakera

Film - Komedie, Drama, Romantický


2002

S1m0ne

Film - Komedie, Sci-Fi, Drama, Fantasy


2001

Ordinary Madness

Film - Thriller

Prairie Dogs

Film - Krátkometrážní

Shut Yer Dirty Little Mouth

Film - Komedie


2000

Silencing, The

Film - Krátkometrážní


1997

Take a Number

Film - Komedie, Romantický


1996

Grázlové

Film - Komedie, Krimi, Romantický


1995

Last Fair Deal

Film - Akční


1994

Bottle Rocket

Film - Komedie, Krátkometrážní

Životopis

Pět let před tím, něž se Robert Musgrave účastnil s bratry Wilsonovými černobílé, 13. minut dlouhé režisérské prvotiny Wese Andersona BOTTLE ROCKET, seznámil se v Dallasu s prostředním z bratrů, Owenem. Bylo to v podniku Stoneleigh P. Zahrál si s ním tehdy kulečník a prohrál 40 $. Navzdory tomu se z nich stávají přátelé.

Letité přátelství stojí snad také za úspěchem projekce zmíněného krátkometrážního snímku BOTTLE ROCKET na Sundance Film Festival, který tak o dva roky později následuje stejnojmenný celovečerní film (u nás uveden na dvd pod názvem GRÁZLOVÉ). Ten už je barevný a původní koncept rozšiřuje jak o postavy (James Caan), tak samotný děj.

Musgrave se původně snažil prorazit v oblasti stand-up comedy, v 80. letech ale spíše sklízí skromný úspěch jako bluesový kytarista. Po poměrném úspěchu filmu BOTTLE ROCKET (byl prvním filmem jak Owena a Luka Wilsonových, režiséra Andersona, tak samotného Roberta) to vypadá na hereckou kariéru, zatím co ale Anderson a Wilsonovi stoupají, Robert Musgrave stagnuje. V letech 1997 – 2004 se objevuje v osmi filmech (z toho třech krátkých), přičemž za bezpochyby nejzvučnější z nich lze určit S1M0NE s Al Pacinem v hlavní roli.

Od roku 2005 se prezentuje už jen ve třech snímcích a všechny tři jsou symbolicky spjaty s jeho přáteli z BOTTLE ROCKET. Jedná se o režijní spolu-prvotinu bratrů Wilsonových, Luka a Andrewa (nejstarší z bratrů, setkal se sním už při natáčení GRÁZLŮ, kde hrál Andrew Bobova povýšeného bratra) PŘÍBĚH WENDELLA BAKERA (2005), kteréhož to projektu se z pozice herce účastní i prostřední z bratrů Owen, následuje ABSURDISTÁN (2006) s Lukem a Andrewem a výčet je završen TVRĎÁKEM TAYLOREM (2008) v hlavní roli s Owenem.

O setkání s Owenem Wilsonem Robert Musgrave řekl: „Owen byl prvním člověkem z těch, co jsem potkal, který by byl stejně sarkastický jako já.“

Jan "blackJag" Joch

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.