Claudine Coster

Claudine Coster

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2005

Olé !

Film - Komedie


2004

Plus belle la vie

Seriál - Komedie, Drama, Romantický


1999

Rub a líc

Film - Komedie


1989

Tribunal

Seriál - Drama


1988

Cirkus Humberto

Seriál - Rodinný, Drama, Historický


1985

Brigade verte

Seriál - Dobrodružný


1975

Grands détectives, Les

Seriál - Krimi, Mysteriózní, Drama


1974

Eugène Sue

Film - Historický


1973

Domovník

Film - Komedie


1967

L'homme qui trahit la mafia

Film - Thriller, Drama


1966

Zahradník z Argenteuil

Film - Komedie, Krimi

Et la femme créa l'amour

Film - Drama


1965

Espions à l'affűt

Film - Krimi, Drama


1964

Gros bras, Les

Film - Komedie

Cousine Bette

Film

Viheltäjät

Film - Experimentální, Drama


1963

Les veinards

Film - Komedie, Povídkový

Bricoleurs, Les

Film - Komedie

Dámy mají přednost

Film - Krimi, Mysteriózní, Drama


1962

Inspektor Leclerc

Seriál - Krimi, Thriller

Lemmy pour les dames

Film


1961

Hrabě Monte Christo

Film - Dobrodružný, Drama, Akční

Croulants se portent bien, Les

Film - Komedie

Cause toujours, mon lapin

Film - Krimi


1960

Dans l'eau qui fait des bulles

Film - Komedie

Touchez pas aux blondes

Film


Hostka

1987

La Nuit des Molières

Seriál - Dokumentární


1980

Stars

Seriál - Hudební


1961

La grande farandole

Seriál - Hudební

Životopis

Francouzská herečka Claudine Coster byla filmem vytížená hlavně na počátku šedesátých let 20. století, později preferovala práci v divadle, případně televizi, přesto ji i u nás mohli diváci vidět v několika filmových rolích, překvapivě i v jednom československém seriálu. Claudine Coster pochází z Nancy a herectví studovala na Národní konzervatoři, již ve dvaceti letech začala vystupovat na několika divadelních scénách v Paříži (Théâtre des Célestins, Théâtre des Mathurins).

Po boku populárních komiků jako byli Darry Cowl a Francis Blanche začala hrát poměrně velké role mladých dívek v komediích (KUTILOVÉ - Les bricoleurs, 1962; SILNÉ PAŽE - Les gros bras, 1964), druhou linii jejích počátků před kamerou zastupovaly kriminální, případně špionážní filmy s Eddie Constantinem v hlavní roli (LEMMY KVŮLI ŽENÁM - Lemmy pour les dames, 1962; NEJPRVE ŽENY - Les femmes d'abord, 1964). Nejvíce ji ale zviditelnila role Haydée, nové lásky titulního hrdiny, ve filmu HRABĚ MONTE CHRISTO (Le comte de Monte Cristo, 1961). Objevila se také v povídkových filmech, první zkušenosti získala i s prací v televizi.

Hned v počátcích své práce u divadla se seznámila s Robertem Manuelem (1916-1995), který byl hercem a divadelním režisérem, s Claudine Coster se oženil a setkali se i před kamerou. Hráli spolu například v kriminálním dramatu MUŽ, KTERÝ ZRADIL MAFII (L'homme qui trahit la mafia, 1966) s Robertem Hosseinem v hlavní roli. Po boku Jeana Gabina a německé hvězdy Liselotte Pulver se Claudine Coster objevila také v komedii ZAHRADNÍK Z ARGENTEUIL (Le jardinier d'Argenteuil, 1966), tím ovšem její výčet filmových rolí druhé poloviny 60. let prakticky končí. O to více se ale objevovala v televizi, zvláště ve zpracováních divadelních her. Nadále hrála také divadlo, často v režii svého manžela Roberta Manuela.

Z její pozdější filmografie připomeňme alespoň další spolupráci s režisérem Jeanem Giraultem, v jehož komedii DOMOVNÍK (Le concierge, 1973) doplnila bohaté obsazení krásných obyvatelek luxusního činžáku. Pro film se pak ale odmlčela na třicet let a znovu se objevila až v komedii OLÉ (2005) po boku Gérarda Depardieu. Mezitím ale stále vystupovala v televizi, často to byly seriály. Z těch stojí za zmínku koprodukční projekt CIRKUS HUMBERTO (1988) v režii Františka Filipa. Tady doplnila mezinárodní herecké obsazení a v prvních třech dílech v roli Luisy Humberto vytvořila manželský pár s Martinem Růžkem. V divadle hrála zatím naposledy ve hře Tout feu tout femme, s níž se v letech 2008-2009 zúčastnila turné po Francii a Švýcarsku.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.