Nadia Cassini

Nadia Cassini

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1983

Krásné čtvrti

Film


1982

Giovani, belle... probabilmente ricche

Film - Komedie


1981

L'amante tutta da scoprire

Film - Komedie

Miracoloni, I

Film - Komedie

Assistente sociale tutta pepe e tutta sale, L'

Film - Komedie


1980

Přichází paní doktorka

Film - Komedie


1979

L'insegnante balla... con tutta la classe

Film - Komedie

Io zombo, tu zombi, lei zomba

Film - Horor, Komedie

L'infermiera nella corsia dei militari

Film - Komedie


1978

Hvězdná srážka

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Akční

Já jsem tygr, ty jsi tygr, on je tygr

Film - Komedie


1976

Spogliamoci così senza pudor

Film - Komedie

Ecco lingua d'argento

Film - Komedie


1972

Podsvětí

Film - Komedie, Krimi


1971

Mazzabubù... quante corna stanno quaggiù?

Film - Komedie

Když ženy hrají ding dong

Film - Komedie


1970

Il dio serpente

Film - Dobrodružný, Horor, Drama

Il divorzio

Film - Komedie


Archivní záběry

2016

FantastiCozzi

Film - Dokumentární

Životopis

Nadia Cassini je umělecké jméno italské herečky Gianny Lou Müller. Její otec byl německého původu a matka byla Italka. Její dědeček Gianni Noto pocházel ze Sicílie. Jednalo se o rodinu estrádních herců a Nadia se narodila 2. ledna 1949 ve Woodstocku v průběhu turné. Nadia má americké občanství. Svou rodinu opustila velmi mladá a začínala jako zpěvačka v nočních klubech, sboristka, či modelka. V této době byla milovníkem belgického spisovatele Georgese Simenona.

V roce 1968 se provdala za hraběte Igora Cassiniho. Cassini byl původu italsko-ruského a žil v USA. Tam pracoval jako novinář a byl známý pod pseudonymem Knickerbocker Cholly, pracoval pro noviny Hearst. Nadia se stala jeho čtvrtou manželkou (celkem jich měl pět). Igor byl bratr známého módního návrháře Olega Cassiniho. Za účelem otevření módního domu, se Cassini vydává do Říma a Nadia ho doprovází. Jak Nadia vzpomíná byl o patnáct let starší než její otec, ale byli spolu spokojeni. Trvalo to ovšem pouze tři roky. V Římě začíná Nadia koketovat s filmem.

Nadia Cassini se stala jednou z představitelek italské erotické komedie v sedmdesátých a osmdesátých letech minulého století. Hrála víceméně role naivek a často byla k vidění její zadní část těla, která byla inzerována jako "nejkrásnější zadek na celém světě“. Objevila se asi ve dvaceti filmech.

Debut přichází roku 1970 v komedii ROZVOD (IL DIVORZIO). Ve stejném roce si neuvěřitelně smyslnou krásku vybral režisér Piero Vivarelli do hlavní role Paoly v kultovním erotickém filmu IL DIO SERPENTE. Exotický příběh, odehrávající se v Karibiku měl obrovský úspěch. Zejména soundtrack Augusta Martelliho, jehož píseň Djamballà rezonovala v mezinárodním měřítku.

V roce 1971 se rozvedla se svým manželem a seznámila se s budoucím otcem své dcery Cassandry (*1975). Jmenuje se Voyagis Yorgo, je Řek a rovněž herec. Igor Cassini jí vyhrožuje, že jí „zničí“, ona je však mladá, tvrdohlavá a zamilovaná, tak jí je to jedno. Spolu s Voyagisem odcházejí do Londýna. Nadia se ale do Itálie pravidelně vrací a od roku 1975 se opět věnuje své filmové kariéře. Pokračuje ve snímcích typu L´INSEGNANTE BALLA…NOC TUTTA LA CLASSE (1979), L´ASSISTENTE SOCIALE TUTTA PEPE E TUTTA SALE (1981). V roce 1978 hraje s Renatem Pozzettem v jedné z povídek komedie JÁ JSEM TYGR, TY JSI TYGR, ON JE TYGR manželku excentrického spisovatele Carlu. Několikrát se objevila i na televizní obrazovce a kromě filmů to bylo například s Amandou Lear roku 1983 v PREMIATISSIMA.

Nadia také nahrála hudební nosiče s dalšími hudebními osobnostmi té doby. Dnes jsou zajímavé již pouze z hlediska sběratelského. Nejznámější je asi píseň Il brano A chi la do stasera.

V osmdesátých letech Nadia zmizela ze scény. Svoji kariéru končí účastí v televizním seriálu LES QUARTIERS BEAUX (1983). Částečný důvod konce kariéry bylo porušení smlouvy s Mediasetem, ale hlavním důvodem byla zpackaná plastická chirurgie jejího obličeje. Ve Francii si nechávala udělat úpravu nosu, technikou použití chrupavky ucha, ale vše končí až popáleninami třetího stupně na celém obličeji. Nadia po tomto incidentu propadla alkoholu, ale podařilo se jí s podporou matky a dcery, tento démon porazit na speciální klinice v USA. Film přesto opouští zejména proto, že byla využívána výhradně pro krásu svého těla. Po odchodu z italské scény, Nadia ještě chvilku pracovala pro francouzskou televizi, poté se ale vrátila z osobních důvodů do USA.

Osudový se jí stal 13. leden 2009. Auto ve kterém jela s přítelem sjelo ze silnice a převrhlo se přes útes. Když se Nadia probudila uvědomuje si, že žije a je to zázrak. Poranění hlavy, tři prasklá žebra, zlomeniny, dokonce i zlomenina prvního krčního obratle. Nyní je již v pořádku a pomáhá jí práce v novém domě. V současné době žije sama a poprvé v životě si připadá svobodná.

Její oblíbení herci jsou Jack Nicholson, Robert De Niro a Dustin Hoffman. Ráda vzpomíná na spolupráci s Gianfrancem D'Angelem. Ráda poslouchá Tinu Turner. Na otázku zda má nějaké sny odpovídá, že by byla ráda kdyby se vrátila do Itálie a ta ji měla ráda tak, jako před třiceti lety.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.