Georges Baconnet

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

1959

Le Mariage de Figaro

Film - Komedie

Péché de jeunesse

Film - Drama


1958

Přátelé na neděli

Film - Komedie


1957

Élisa

Film


1956

Les Duraton

Film - Komedie

Joyeuse prison, La

Film - Komedie


1955

Futures vedettes

Film - Drama

La Madelon

Film


1953

Je suis un mouchard

Film

Leur dernière nuit

Film


1952

Radovánky

Film - Komedie, Drama

Monsieur Leguignon Lampiste

Film - Komedie

Le Trou normand

Film - Komedie


1951

Seul dans Paris

Film - Komedie, Drama


1950

Nous irons à Paris

Film


1945

Jugement dernier, Le

Film - Drama

Životopis

Dnes již zapomenutý francouzský herec Georges Baconnet zasvětil svou uměleckou dráhu divadlu, ve zralém věku ale hrál také v patnácti filmech, z nichž některé jsou známé dodnes. Narodil se ve vesnici Ratenelle v Burgundsku, jako divadelní herec se začal prosazovat za první světové války v Paříži, výrazněji se zviditelnil až ve dvacátých letech 20. století na jevišti divadla Théâtre de l'Odéon, tehdy se také poprvé objevil před kamerou ve filmu ZÁZRAK V LURDECH (Le miracle de Lourdes, 1926). Nadále se ale věnoval hlavně divadlu a po celá třicátá léta účinkoval v Théâtre de l'Odéon.

Po druhé světové válce jej několikrát ke spolupráci přizval režisér René Chanas (POSLEDNÍ SOUD - Le jugement dernier, 1945). V září 1946 byl angažován do nejslavnějšího francouzského divadla Comédie Française, kde našel uplatnění v domácí francouzské klasice i v díle slavných autorů z jiných zemí (Zimní pohádka, Šest postav hledá autora). V roli starosty se dvakrát uplatnil ve velmi úspěšných filmech Jeana Boyera (ZA DVA GROŠE FIALKY - Deux sous de violettes, 1950; MLÁDENEC PANÍ HUSSONOVÉ - Le rosier de Madame Husson, 1950). Později si jej diváci mohli povšimnout v menší úloze vrátného na konzervatoři ve filmu BUDOUCÍ HVĚZDY (Futures vedettes, 1955), mihnul se i ve slavných PŘÁTELÍCH NA NEDĚLI (Les copains du dimanche, 1958).

Členem hereckého souboru v Comédie Française zůstal Georges Baconnet až do své smrti, skutečně aktivním hercem byl ale naposledy koncem padesátých let. Zemřel v Paříži 9. března 1961 ve věku 68 let.

Pavel "argenson" Vlach

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.