Carmen Villani

Carmen Villani

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Filmografie

Herečka

1982

Líos de Estefanía, Los

Film - Komedie


1981

Casada divertida, La

Film


1979

Polvos mágicos

Film - Komedie, Pornografický

Anello matrimoniale, L'

Film - Komedie


1977

20 v autě, 40 v posteli

Film - Komedie

Grazie tante - Arrivederci

Film - Komedie


1976

Passi furtivi in una notte boia

Film - Komedie

Ecco lingua d'argento

Film - Komedie

Lettomania

Film - Komedie


1975

La supplente

Film - Komedie

L'amica di mia madre

Film - Komedie


1974

Brigitte, Laura, Ursula, Monica, Raquel, Litz, Florinda, Barbara, Claudia, e Sofia le chiamo tutte... anima mia

Film - Komedie


1968

Il profeta

Film - Komedie


1962

Un uomo da bruciare

Film - Drama

Životopis

Carmen Villani se narodila 21. května 1944 v italském Ravarinu (Modena). Carmen byla nejen herečkou, ale také především populární zpěvačkou. Se zpíváním začínala už jako malé děvče za pomoci svého staršího bratra Foliera a její sestra Renata se jí starala o kostýmy. V srpnu 1959 v patnácti letech vyhrála festival Castrocaro. Jejím prvním hudebním singlem se stala nahrávka bluesové písně „Sul banco di scuola“. Carmen nastoupila jako zpěvačka ke skupině „Fred Buscaglione's orchestra“, ale po pár měsících byl konec, po tragické automobilové nehodě Freda Buscaglioneho.

Za svou kariéru natočila tři sólová alba „Carmen“ – 1966, „Anima“ – 1987 a „Carmen Villani“ – 1988. V roce 1997 pak vychází ještě CD s názvem „Carmen“. Singlů má na svém kontě něco přes třicet. Byla také několikrát účastnicí nejslavnějšího italského hudebního festivalu „Festival di San Remo“. Velkého úspěchu dosáhla roku 1969 s písní „Piccola, Piccola“, když vyhrála mezinárodní písňový festival v Tokiu a píseň byla populární i po celém Japonsku. Celkem se prodalo přes 500 000 těchto singlů.

V hudební branži si jí také všimli filmaři a Carmen se stala jednou z nejznámějších protagonistek italské sexykomedie sedmdesátých let minulého století. Svou premiéru měla v roce 1962 ve filmu UN UOMO DA BRUCIARE (soundtrack je hlavně Carmen). Hudební branže je stále tou hlavní náplní Carmen a v roce 1968 se podílí na soundtracku k filmu Dina Risiho IL PROFETA.

Manželem Carmen je režisér Mauro Ivaldi a ten jí také obsadil poprvé do žánru sexykomedie a to v roce 1973 do černé komedie s předlouhým názvem BRIGITTE, LAURA, URSULA, MONICA, RAQUEL, LITZ, FLORINDA, BARBARA, CLAUDIA E SOFIA LE CHIAMO TUTTE.....ANIMA MIA. V roce 1975 po boku Barbary Bouchet natáčí další komedii v roli Andrey a to L´AMICA DI MIA MADRE (Barbara hraje matku). Pak jsou to například ECCO LINGUA D´ARGENTO – 1976 (opět jako Andrea), GRAZIE TANTE ARRIVEDERCI – 1977 (role Monica) či POLVOS MÁGICOS (v Itálii jako LADY LUCIFERA ) – 1979 v roli Sulfuriny. Tyto všechny filmy režíruje její manžel Mauro a jejich distribuce je převážně ve Španělsku. Další její filmy jsou například I FLIRTS DI STEFANIA (1982) či LA SPOZA ALLEGRA (1981). Celkem úspěšný byl snímek z roku 1976 LETTOMANIA, kde Carmen hrála Doru, ženu vdanou za staršího spisovatele. Ve filmu ze stejného roku PASSI FURTIVI IN UNA NOTTE BOIA hrála roli Idy, servírky odhodlané stát se majitelkou baru, která neváhá zapojit se svým milencem do krádeže, která má nečekaně pozitivní výsledky.

Carmen natočila necelých dvacet filmů a naposledy hrála roku 1984 ve filmu UNA SPIA INNAMORATA. Carmen je jednou z hereček, která se proslavily pouze v období italské sexykomedie a možná nebyla filmaři „správně“ využita. Dodnes je Carmen uctívána velkou skupinou fanoušků, kteří nezapomněli její smyslnost a krásu a je zde také velká skupina lidí, kteří si pamatují především jako výbornou zpěvačku.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.