Joanna Kulig

Joanna Kulig

Osobnostcsfd.cz

Herečka

24. června, 1982, Krynica-Zdrój, Polsko

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2024

Vládcové nebes

Seriál - Válečný, Drama


2023

She Came to Me

Film - Komedie, Drama

Knox Goes Away

Film - Thriller

Kobieta z...

Film - Drama


2022

Kompromat

Film - Thriller, Drama

Każdy wie lepiej

Film - Komedie


2021

Pavučina

Seriál - Krimi, Thriller, Drama


2020

Eddy

Seriál - Muzikál, Drama


2019

Hanna

Seriál - Drama, Akční

Tuca & Bertie

Seriál - Komedie, Animovaný

Safe Inside

Film - Thriller

Já teď lžu

Film - Sci-Fi, Thriller


2018

Studená válka

Film - Drama, Romantický

Klér

Film - Drama

7 citů

Film - Komedie, Drama

Pułapka

Seriál - Krimi, Drama

Miłość jest wszystkim

Film - Komedie, Romantický


2016

Nevinné

Film - Drama

Pitbull. Niebezpieczne kobiety

Film - Drama, Akční


2015

Discopolo

Film - Hudební, Komedie, Drama

Dom kobiet

Film - Drama


2014

Zločin

Seriál - Krimi, Drama

(Ne)potřebuju chlapa

Film - Komedie, Drama, Romantický

O mnie się nie martw

Seriál - Komedie

Warsaw by Night

Film - Drama, Romantický


2013

Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic

Film - Dobrodružný, Horor, Fantasy, Akční

Ida

Film - Drama

Walesa: člověk naděje

Film - Životopisný, Drama

Nekonečně

Film - Drama, Romantický

Na krawędzi

Seriál - Krimi

Jibeuro ganeun gil

Film - Drama

Pamiętnik pani Hanki

Film - Komedie, Muzikál


2011

Žena z pátého patra

Film - Psychologický, Thriller

Ony

Film - Drama

Ztracený čas

Film - Válečný, Drama, Romantický

Maraton tańca

Film - Komedie, Drama, Romantický

Numeros, Los

Film - Komedie


2010

Milion dolarów

Film - Komedie

Szpilki na Giewoncie

Seriál - Komedie


2009

Jánošík - Pravdivá historie

Film - Válečný, Drama, Romantický, Historický

I Love You So Much

Film - Krátkometrážní


2008

Czas honoru

Seriál - Válečný, Drama, Romantický

Ojciec Mateusz

Seriál - Komedie, Krimi

Środa, czwartek rano

Film - Drama

Teraz albo nigdy!

Seriál - Drama, Romantický

Trzeci oficer

Seriál - Krimi, Drama


2007

Ekipa

Seriál - Drama


2004

Pensjonat pod Różą

Seriál - Drama


Neznámy rok

Janosik. Prawdziwa historia

Seriál

Životopis

Joanna Kulig je polská televizní, filmová a divadelní herečka a také zpěvačka, která se narodila v Krynici-Zdróji. Dětství prožila v malém městečku Muszynka, kde vyrůstala se svými čtyřmi sourozenci. Maminka pracovala jako kuchařka v mateřské škole a její otec byl básník. Nebyli bohatí, ale muzikální. Její sestra Justyna Schneiderová je o pět let mladší a vystudovala divadelní školu v Krakově. Její bratr Piotr Kulig je hudebník.

Když byla dítě, chtěla se stát zpěvačkou. Studovala hru na klavír na základní hudební škole a začala studovat pohostinství na technické škole, aniž by se vzdala svého hudebního vzdělání. Vyrůstala v hudební rodině a odmalička se seznamovala s přítomností publika. Spolu se svými sourozenci vystupovala na tancovačkách a svatbách, stejně jako v ulicích Krynice. Když jí bylo 16 let, zúčastnila se hudební soutěže polského televizního programu Szansa Na Sukces (Šance na úspěch), kde zpívala píseň „Między Cisz ą a Cisz ą“ od Grzegorze Turnaua a získala obdiv pro svůj hlas a osobnost. Tuto soutěž vyhrála a umístila se na třetím místě ve výročním finále tohoto programu.

Její setkání s Grzegorzem Turnauem vyústilo v to, že společně vytvořili píseň, která se dostala na Turnauovu desku „Nawet“, která vyšla v roce 2002. Ve stejném roce mladá umělkyně využila své šance v populární televizní talentové show Idol a dostala se do semifinále. Její sen stát se zpěvačkou ji přivedl na hudební školu, ale když nebyla podruhé přijata na katedru jazzové a zábavní hudby na Hudební akademii v Katovicích, začala se věnovat herectví se specializací na zpěv na AST National Academy of Theatre Arts v Krakově. Diplom zde získala v roce 2007.

V roce 2006, kdy ještě studovala na této škole, debutovala na jevišti ve Starém divadle, kde ztvárnila roli Hermy ve „Snu noci svatojánské“ v režii Majy Kleczewské. Brzy získala další role, například v „Sejmu Kobiet“ a „Operetě“ Mikołaje Grabowského, „Oresteia“ Jana Klata a „Oczyszczenie“ Petra Zelenky. Účinkovala také v některých hrách v jiných divadlech, například ve „Wasse Żelaznowa“ v režii Waldemara Raźniaka, v muzikálu „Chopin Musi Umrzeć“ a „Sonet Belzebuba“ Krzysztofa Jasińského.

O dva roky později debutovala na velkém plátně ve filmu Wednesday, Thursday Morning režiséra Grzegorze Packy – variaci na Before Sunrise od Linklatera. Hrála zde mladou dámu, která tráví dlouhé hodiny s náhodně potkávaným chlapcem, který se zabývá hrou lží, polopravd a svádění. Za tuto roli získala cenu za nejlepší debut na filmovém festivalu v Gdyni.

Herečka měří 160 centimetrů a narodila se ve znamení Raka. V roce 2009 se provdala za Macieje Bochniaka, režiséra a scenáristu. O deset let později v roce 2019 v Kalifornii porodila své první dítě, syna Jana. Její normální den začíná ráno snídaní, pak kontroluje e-maily, pak řeší odborné záležitosti. Jasně odděluje soukromý a pracovní život. Přesto se jí na policích hromadí nepřečtené knihy a neviděné filmy. Když je na place, žije ve fiktivní realitě, a když odchází z natáčení, věnuje se skutečnému životu a přátelům.

Od té doby, co se sama stala matkou, oceňuje úsilí své matky. Vždy byla silně spojena s rodinou, byla velmi ovlivněna smrtí své milované babičky. V posledních týdnech pandemie covid-19 s ní měla pouze telefonický kontakt. Chtěla ji však navštívit se svým malým synem Janem. Nestihla to.

Je aktivní na sociálních sítích. Kvůli svému sex-appealu a postavě je často srovnávána s herečkou Katarzynou Figurou. Od konce roku 2018 se o ni stará prestižní americká herecká agentura Creative Artists Agency, ve které nechybí ani Meryl Streep, Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Tom Cruise, Sharon Stone a další.

Tomáš "Trajektt" Troller

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.