Laura Troschel

Laura Troschel

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

2010

Sottile fascino del peccato, Il

Film - Thriller


2007

Di che peccato sei?

Film - Komedie


2006

Domani è un'altra truffa

Film - Komedie


2005

Imperia, la grande cortigiana

Film - Drama, Historický

Raul - Diritto di uccidere

Film - Krimi


2003

Palestra, La

Film - Komedie


2001

Il bello delle donne

Seriál - Drama


1999

Villa Ada

Film - Komedie


1991

I ragazzi del muretto

Seriál - Drama


1987

Appuntamento a Trieste

Seriál - Dobrodružný

Delitti

Film - Thriller


1986

Professione vacanze

Seriál - Komedie


1985

V pasti

Film - Drama

Mercenari raccontano, I

Film - Dobrodružný


1980

Ficcanaso, Il

Film - Komedie

Ciao marziano

Film - Komedie, Sci-Fi


1979

IQ tykve

Film - Komedie

Tutti a squola

Film - Komedie, Muzikál

C'era una volta Roma

Seriál - Komedie, Muzikál


1978

Scherzi da prete

Film - Komedie


1977

Nerone

Film - Komedie


1976

La prima notte di nozze

Film - Komedie

Alle origini della mafia

Seriál - Krimi, Drama


1975

L'uomo dagli occhiali a specchio

Film - Krimi, Mysteriózní


1974

Orlando furioso

Seriál


1973

Furto di sera bel colpo si spera

Film - Komedie

Patroclooo!... e il soldato Camillone, grande grosso e frescone

Film - Komedie


1971

Čtyři mouchy na šedém sametu

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Quel maledetto giorno della resa dei conti

Film - Western


1968

Prova generale, La

Film - Drama

Il sesso degli angeli

Film - Drama


1966

A Mosca cieca

Film

Životopis

Po celé Evropě zuří válka a v Sarzaně (provincie La Spezia) obětoval pro svobodu Itálie svůj život německý kapitán Rudolf Jacobs. Je 3. listopadu 1944. Severněji ve Varese naopak jeden člověk na svět přibyl. Narodila se budoucí italská herečka Laura Troschel.

Jako malá vyrůstala v Janově, nakonec končí ve 14 letech v Římě, kde studovala uměleckou školu. Už jako dítě milovala kabaret, na který si doma hrála. Lepila po bytě plakáty, rozdávala příbuzným lístky a pak hrála pro rodinu divadlo. Když odešla do Říma, bylo to pro ní zpočátku děsivé. Bylo jí čtrnáct a byla malá a nevyvinutá drobná holčička. Římské dívky jejího věku se jí zdály, velké a „prsaté“. Vypadala prý mezi nimi jako trpaslík. Řím si ale pomalu oblíbila a přijala za své město, které má moc ráda. S radostí se ale vždy vrací do Janova.

Nejznámější se Laura stala v období, kdy byla manželkou Pippa Franca a hráli společně v mnoha filmech, zejména v komediích, v sedmdesátých letech minulého století. Laura hrála také v sedmdesátých letech v kabaretu s Annou Mazzamauro, Brunem Lanzim či Daniele Formicou. Byla také členkou kabaretního seskupení Bagaglino.

A MOSCA CIECA v roce 1966 a LA PROVA GENERALE v roce 1968 jsou první filmové krůčky Laury ve filmech Romana Scavoliniho. Roku 1971 hrála ve westernu QUEL MALEDETTO GIORNO DELLA RESA DEI CONTI. V mysteriózním thrilleru Daria Argenta ČTYŘI MOUCHY NA ŠEDÉM SAMETU (4 MOSCHE DI VELLUTO GRIGIO) z roku 1971 hrála v roli Marie. Ve filmu hrál i Bud Spencer.

V roce 1973 již hrála s Pippem Francem a to Nicolettu v komedii FURTO DI SERA BEL COLPO SI SPERA. Ještě když hrála v roce 1975 v televizním seriálu ORLANDO FURIOSO a v roce 1976 v seriálu ALLE ORIGINI DELLA MAFIA vystupovala pod pseudonymem Costanza Spada. Někteří novináři se domnívali, že je to její pravé jméno, ona je opravdu ale Laura Troschel. Její dědeček byl Němec. Své pravé jméno začíná v showbyznysu naplno používat od roku 1976. Přichází období společných komedií s Pippem jako byly NERONE (1977), SCHERZI DA PRETE (1978), L´IMBRANATO (1979), IL FICCANASO (1980) a jiné. Za většinou těchto komedií stojí Pier Francesco Pingitore. Po roce 1980 přichází pauza a Laura se vrací nejprve televizním seriálem v roce 1984 a v roce 1985 dostala roli Marianny v dramatu LA GABBIA s Laurou Antonelli.

Koncem osmdesátých let a v průběhu let devadesátých se objevovala pouze sporadicky v televizní tvorbě, například v seriálu I RAGAZZI DEL MURETTO v roli Mirtis Giovannelli. Také počátkem nového tisíciletí dostává Laura občasné role v tvorbě televizní. Laura je nyní hlavně herečkou divadelní.

Andrea Bolognini má jako režisérský debut příběh, volně založený na románu "Zločin a trest" od Dostojevského. Film se ale odehrává v Římě v květnu 1938. Hlavní roli Raula hraje Stefano Dionisi a Laura dostala roli Maitresse. Toto kriminální drama nese název RAUL – DIRITTO DI UCCIDERE (2005). V roce 2007 se vrací Laura malou rolí ke spolupráci s bývalým manželem Pippem a režisérem Pierem Francescem Pingitorem v komedii DI CHE PECCATO SEI ?. Film byl vysílán 9. Ledna 2007 na Canale 5 a na konci filmu byli diváci vyzváni, aby hlasovali, který ze sedmi smrtelných hříchů je nejhorší (diváci zvolili „lakomství“). Franco Salvia je autorem a režisérem thrilleru IL SOTTILE FASCINO DEL PECCATO (2010), Laura byla obsazena do role matky hlavní hrdinky.

Na podzim roku 1980 uváděla Laura společně s Pippem a Claudiem Cecchettem pořad spojený s italskou loterií pod názvem SCACCO MATTO. Laura a Pippo zpívali také ústřední píseň. Společně nazpívali tři skladby v období sedmdesátých let. Z manželství s Pippem Francem má Laura syna jménem Gianluca. V roce 1981 pózovala Laura nahá pro časopis Playmen.

Její životní poděkování patří P. F. Pingitoremu, zakladateli Bagaglina. Laura by ráda zkusila i režii, je to jejím snem. Je ale stydlivá a plachá, proto z toho má trochu strach. Na druhou stranu má ale ve své mysli a fantazii množství věcí k realizaci. Sama k tomu říká : „ Přísloví říká nikdy není příliš pozdě a já dodávám, že nikdy není příliš brzy“. Jejím soukromým snem je ještě se vdát, věří v lásku a věří ve stabilitu páru.

Po dlouhém boji se zákeřnou nemocí umírá Laura Troschel v Římě, 29. září 2016. Pohřeb se uskutečnil v sobotu 1. října v bazilice San Lorenzo.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.