Giuseppe Anatrelli

Giuseppe Anatrelli

Osobnostcsfd.cz

Herec

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

1980

Maléry pana účetního

Film - Komedie


1978

Figlio mio, sono innocente!

Film - Komedie

Storie della Camorra

Seriál - Drama

Il letto in piazza

Film - Komedie


1977

Tři tygři proti třem tygrům

Film - Komedie, Povídkový

Dvojí zločin

Film - Krimi, Thriller, Drama


1976

Tragéd Fantozzi

Film - Komedie

Chi dice donna, dice donna

Film - Komedie

Scandalo in famiglia

Film - Komedie


1975

Fantozzi

Film - Komedie

Paní z neděle

Film - Komedie, Krimi, Drama

La braca dei Biassoli

Film


1974

Piedino il questurino

Film - Komedie


1973

Sgarro alla camorra

Film - Krimi


1971

Zatčen na hranicích

Film - Komedie, Drama

Furto è l'anima del commercio!?, Il

Film - Komedie, Krimi


1970

Le terre del sacramento

Seriál


1967

Tuttofare, Il

Film


1962

Racconti napoletani di Giuseppe Marotta

Seriál


1961

Pugni, pupe e marinai

Film - Komedie


1959

Sogno di una notte di mezza sbornia

Film - Komedie

Životopis

Giuseppe Anatrelli se narodil 3. ledna 1925 v Neapoli. V době školních let se podílel na vydávání školního časopisu a také hrál od dětství ochotnické divadlo. Ještě velmi mladý debutoval Anatrelli v divadlech Neapole během válečných let. V letech 1946 až 1954 byl členem divadelní společnosti Eduarda De Filippa. Po dalších zkušenostech z Teatro Comico, spolupracoval Giuseppe v šedesátých letech se svým krajanem Guido Mazzellou. V tomto období dostal také první malé filmové role, a to v komedii Eduarda De Fillippa SOGNO DI UNA NOTTE DI MEZZA SBORNIA (1959) roli Jacka Hiltona a roli Dona Pietra v další komedii s názvem PUGNI PUPE E MARINAI (1961). Policistu Lambrusca, pak ztvárnil roku 1962 v komedii TOTÓTRUFFA 62. První větší role mu byla nabídnuta roku 1975, ve filmu Bruna Gaburra, a to lékárník Lattanzi. Jednalo se o komedii IL LETTO IN PIAZZA.

Jeho nejvýznamnější filmovou rolí, je bezesporu geometr Luciano Calboni, v prvních třech dílech ságy o účetním Fantozzim s Paolem Villaggiem v hlavní roli. FANTOZZI (ZROZENÍ PANA ÚČETNÍHO) 1975, IL SECONDO TRAGICO FANTOZZI (TRAGÉD FANTOZZI) 1976 a FANTOZZI CONTRO TUTTI (MALÉRY PANA ÚČETNÍHO) 1980.

Role měl také v dalších úspěšných filmech jako LA DONNA DELLA DOMENICA (PANÍ Z NEDĚLE) 1976 či TRE TIGRI CONTRO TRE TIGRI (TŘI TYGŘI PROTI TŘEM TYGRŮM) 1977. Naposledy si tento herec zahrál v televizním snímku L´EREDITA DELLA PRIORA (1980).

Giuseppe Anatrelli, pro přátele vždy Geppino, zemřel náhle v noci 25. října 1981 (některé zdroje uvádějí chybné datum 29. 11.). Zemřel ve věku 56 let na infarkt, ve svém domě v Neapoli, kde žil se svou sestrou. Ta si původně myslela, po otřesu podlahy, že přichází slabé zemětřesení. Jednalo se však pouze o ojedinělý otřes a tak rychle našla svého bratra, bohužel již mrtvého, u nohou jeho postele. Pohřeb se konal 27. října 1981 na hřbitově v Poggioreale, kde je také Geppino pochován.

Jeho památce byl věnován další z filmů o Fantozzim. Ve snímku FANTOZZI SUBISCE ANCORA (MALÉRY PANA ÚČETNÍHO 2) 1983, ztvárnil „jeho" roli Calboniho Riccardo Garrone, ale v pozdějších filmech této ságy bylo od role Calboniho odstoupeno.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.