Jegor Berojev

Jegor Berojev

Osobnostcsfd.cz

Herec

9. října, 1977, Moskva, Rusko, Sovětský svaz

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

Na solnce, vdol rjadov kukuruzy

Film - Dobrodružný, Drama

Rodnyje ljudi

Seriál - Dobrodružný, Komedie, Drama

Skvoz vremja

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Thriller


2022

Načalnik razvedki

Seriál - Životopisný, Drama, Historický

Nasledije

Seriál - Sci-Fi, Drama


2020

Pěreval Ďatlova

Seriál - Mysteriózní, Thriller, Drama

Těorema Pifagora

Seriál - Krimi, Romantický

Vojna semej

Seriál - Komedie

Koněc filma

Film - Drama


2019

Bolšoj artist

Seriál - Romantický

Spasibo dědu za pobedu

Film - Komedie


2018

Smotritěl majaka

Seriál - Krimi

Loučit se nebudeme

Film - Krimi, Válečný


2017

Krugovorot

Seriál - Romantický


2016

Děd Moroz. Bitva Magov

Film - Dobrodružný, Rodinný, Fantasy

Tonkij ljod

Seriál - Drama


2015

Štěstí je...

Film - Povídkový, Rodinný, Drama

Těrritorija

Film - Dobrodružný, Drama


2014

Něrealnaja Ljubov

Film - Komedie, Drama, Romantický


2013

Vtoroje dychanije

Seriál - Drama, Romantický

Kovboj

Seriál - Krimi, Akční

Poljarnij rejs

Film - Komedie


2012

Avgust. Vosmogo

Film - Sci-Fi, Drama, Fantasy, Akční

Mamy

Film - Komedie, Povídkový, Drama

V ožidanii morja

Film - Fantasy

Doroga na ostrov Paschi

Seriál - Krimi, Drama, Romantický


2011

Rejder

Film - Krimi, Drama

Vremja dlja dvojich

Seriál - Drama


2010

Chimik

Seriál - Krimi


2009

Admiral

Seriál - Válečný, Drama, Romantický, Historický

Čelověk, kotoryj znal vsjo

Film - Drama


2008

Admirál

Film - Válečný, Drama, Romantický, Historický

Načať snačala. Marta

Seriál - Romantický


2007

Begljanki

Film - Komedie, Romantický, Akční


2006

Děvjať něizvěstnych

Seriál - Mysteriózní


2005

Turecký gambit

Film - Dobrodružný, Mysteriózní, Válečný, Akční

Kazaroza

Seriál - Krimi, Drama


2004

Táta

Film - Hudební, Drama


2002

Železnodorožnyj romans

Film - Drama


2001

Graždanin načalnik

Seriál - Krimi, Drama

Pjatyj ugol

Seriál - Drama

Semejnyje tajny

Seriál - Drama

Rostov-papa

Seriál - Drama


1999

Kamenskaja

Seriál - Krimi

Životopis

Vnuk majora Vichra. Tak je často označována jedna z ratolestí hereckého klanu osetijského rodu Berojevových. Jegor Vadimovič Berojev se narodil 9. 10. 1977 v Moskvě. Hercem byl nejenom jeho dědeček, Vadim Berojev, ale i babička, zasloužilá umělkyně Ruska, Elvíra Švarjeva-Brunovskaja. Stejné profesi se věnuje jeho matka, Jelena Berojeva a její bratr, Jegorův strýc, Dmitrij Berojev, a otec Vadim Michejenko, stejně jako jeho bratr Dmitrij a bratranec Andrej.

Věrný rodinné tradici, odbyl si svůj divadelní debut již v sedmi letech. O žádný divoký vpád na světla ramp se však nejednalo. Jegor se na jevišti necítil ve své kůži. Přesto přání stát se hercem nezmizelo a v roce 1994, když skončil školu, přihlásil se na Divadelní učiliště M. S. Šepkina. Po skončení školy byl přijat do Čechovova moskevského uměleckého divadla, kde debutoval v roli Fjodora Godunova v představení Boris Godunov. Hrál v takových představeních jako Obyčejná historie a Julie a její Romeo. I když filmový debut si odbyl již v roce 1994 ve filmu POSVERŠENJE V LJUBOV (Oddáni v lásce), jeho filmová kariéra v pravém slova smyslu začala v televizních seriálech. Byl obsazen do epizodních rolí v seriálech s rokem vzniku 2001 RODINNÁ TAJEMSTVÍ, PJATYJ UGOL (Pátý roh) a MOSKEVSKÁ OKNA.

Rok 2001 byl pro Jegora významný i z čistě osobních důvodů, protože se v tomto roce oženil s dcerou Alexandra Abdulova a Iriny Alferové, Xénií Alferovou. Manželé se seznámili na tiskové konferenci k novým televizním seriálům. Xénie v roce 1998 ukončila právnickou fakultu a pracovala jako právník v moskevské pobočce anglické firmy. Poté pracovala jako jedna z vedoucích programu „Pohled“ a následně nastoupila jako produkční soutěže Bingo, než ji definitivně dostihlo dědictví po rodičích a stala se herečkou. Manželům se 5. dubna 2007 v Itálii narodila dcera Jevdokije.

Úspěch mu přinesla práce v patnáctidílném detektivním seriálu OBČANSKÝ NÁČELNÍK (2001); jeho další kariéru předznamenala role ve filmu IGRA V MODERN (Hra na módu 2003), kde nefiguroval jenom jako herec, ale i jako kaskadér. Předpoklady pro kaskadérskou práci zúročil i v roli Erasta Petroviče Fandorina ve filmu TURECKÝ GAMBIT (2005). Zcela odlišná a naprosto nesportovní byla jeho role ve filmu TÁTA (2004), o vztahu otce a syna, houslového virtuosa. V tomto filmu se stejně jako o rok později v Tureckém gambitu setkal s hereckou partnerkou Olgou Krasko. V roce 2008 se objevil v historickém válečném filmu ADMIRÁL, kde hrál Michaila Smirnova a ve filmu BÍLÁ MEDVĚDICE, o talentované boxerce ze Sibiře. Další významné role byly v seriálech CHEMIK (2010), na motivy skutečného životního příběhu geniálního chlapce, Dmitrije Gorjunova, který objevil jed, který může sloužit jako zbraň hromadného ničení a INDUS (2010) o lékařích, kteří se snaží vyvinout nový druh kostního implantátu. V tomto seriálu kromě Jegora hrála vedle jiných i populární herečka Jekatěrina Rednikova.

Jegor není pouze hercem, mimořádný sportovní talent, kromě kasakadérských kousků ve filmech, prokázal například v roce 2008 svou účastí v soutěži Tance na ledě, kde mu partnerkou byla krasobruslařka, dvojnásobná olympijská šampionka, Jekatěrina Gordějeva. Během soutěže vzniklo mnoho zákulisních drbů o milostném vztahu Jegora s jeho soutěžní partnerkou.

Jegor je laureátem několika ocenění, v roce 2003 získal cenu za nejlepší mužskou roli ve filmu ŽELEZNODROŽNYJ ROMANC (Železniční romance), v roce 2005 získal cenu za nejlepší mužskou roli ve filmu Táta a v témže roce získal ocenění „Osobnost roku“.

Sám sebe charakterizuje jako Kavkazana, který zbožňuje osetijské pirohy a jezdí na koni. Jak sám zdůrazňuje, je pro něj důležitá jeho rodina a čas, který s rodinou tráví.

Eva "Jezinka.Jezinka" Nováková

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.