Anton Pampušnyj

Anton Pampušnyj

Osobnostcsfd.cz

Herec

5. května, 1982, Astana, Sovětský svaz

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec

2023

RembO

Seriál - Mysteriózní, Akční


2021

Drug na prodažu

Film - Komedie


2020

Vyživšaja

Film - Drama, Akční


2019

Balkánská hranice

Film - Drama, Akční

Kóma

Film - Sci-Fi, Akční


2018

Jack Ryan

Seriál - Thriller, Drama, Akční


2017

Ochránci

Film - Dobrodružný, Sci-Fi, Akční

Der 7. Tag

Film - Thriller


2016

Nouzový let

Film - Dobrodružný, Katastrofický, Drama, Akční


2015

Komm schon!

Seriál - Komedie

Mädchen im Eis

Film - Drama

Skazki mačechi

Seriál - Romantický


2013

Mstitěl

Seriál - Akční

Pandora

Seriál - Krimi

Bědnaja Liz

Film - Komedie

Nězabudki

Seriál - Romantický

Kljaňomsja zaščiščať

Seriál - Krimi, Akční

Žizň posle žizni

Film - Krimi, Drama, Romantický


2011

Realnaja skazka

Film - Komedie, Drama, Fantasy


2010

Dom maljutki

Seriál - Romantický


2009

Kapkan dlja killera

Film - Akční

Minnesota

Film - Sportovní, Drama


2008

Alexandr: Něvská bitva

Film - Historický


1995

Wilsberg

Seriál - Krimi, Thriller


1994

Správná dvojka

Seriál - Krimi


1970

Místo činu

Seriál - Krimi, Drama

Životopis

Anton Gennaděvič Pampušnyj se narodil 5. 5. 1982 v Astaně, současném hlavním městě Kazašské republiky. Roku 2007 ukončil studium MCHAT, kde studoval ve třídě R. Kozaka a D. Brusnikina. Po skončení školy byl přijat do souboru Puškinova moskevského dramatického divadla. V divadle nebyl obsazován do žádných „štěků“, například v Shakespearově Romeovi a Julii hrál Parise, v Stevensonově Ostrovu pokladů kapitána Smoletta, Lazara v představení Vodnář bulharského autora Jordana Radičkova a Lheureuxe v představení Madame Bovary podle Flaubertova románu.

Již během studia se objevil na obrazovce a to v druhé epizodě seriálu BLÍŽENCI (2004) a v seriálu OPLAKANÁ SMRT (2007). Brzy po skončení školy začala i jeho skutečná filmová kariéra a to rovnou hlavní rolí ve filmu Alexandr: Něvská bitva. Režisér hledal pro tuto roli hezkého, urostlého, vysokého muže typicky slovanského vzhledu. Film zobrazuje události z první poloviny 13. století, porážku Švédů na řece Něvě. Tvůrci chtěli historickou událost přiblížit zejména mladším generacím. Navzdory dobrému úmyslu se film s velkým ohlasem nesetkal. Poměrně rychlé vyšumění filmu nelze ani tak přičítat herci, který knížete Alexandra, válečníka později prohlášeného za svatého nehrál špatně, ale tvůrcům filmu.

Na počátku roku 2008 ztvárnil další hlavní filmovou roli, a to „hodného milicionáře“ Ilju Remezova ve filmu KANKÁN PRO VRAHA. O natáčení vypráví herec příhodu, kdy vytahoval plastovou repliku zbraně, režisér filmu, Samvel Vladimirovič Gasparov k němu přišel a dal mu do ruky svou osobní zbraň s tím, že je to úplně jiný zážitek než replika a že bez toho nikdy nemůže pochopit, jaké to je, střílet z opravdové zbraně a ocitnout se v situaci, kdy vám dojdou náboje. Ve filmech se přitom děje často to, že se střílí z prázdného zásobníku. Další film byl z úplně jiného soudku, sportovní drama MINNESOTA (2009) je příběhu dvou bratrů, talentovaných hokejistů, kteří se snaží vymanit z klece nudného provinciálního života. Roli milicionáře si zopakoval v čtyřdílném seriálu SIROTČINEC (2010). Kriminální žánr neopustil ani v seriálu PANDORA (2011), dramatu muže, který se mstí těm, kdo mu zničili život.

Jeho líbivý vzhled mu přinesl roli v melodramatu POSLEDNÍ DÍLO CASANOVY (2011), kde hrál profesionálního svůdce, který svádí marný boj se svou „obětí“. Ve stejném roce si zahrál i roli zcela opačnou, tedy muže, kterého touží získat hned několik žen, v rusko franouzském koprodukčním seriálu DOČKÁM SE, jehož děj se odehrává v období po druhé světové válce. Jeho první velká filmová role Alexandra Něvského nebyla jedinou filmovou příležitostí, kdy Anton ztvárnil typického ruského legendárního hrdinu, ve filmu SKUTEČNÁ POHÁDKA (2011) hrál jednoho z mladších bohatýrů a to Aljošu Popoviče. Vzhledem k různorodosti postav i žánrů kde hrál se můžeme jenom dohadovat, v jaké roli ho uvidíme příště.

Eva "Jezinka.Jezinka" Nováková

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.