Eva Czemerys

Eva Czemerys

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie
Životopis

Eva Czemerys je herečka, která se v sedmdesátých letech minulého století objevila v devatenácti filmech zejména italské produkce. Její životopis je zahalen tajemstvím, popřípadě se informace z různých zdrojů výrazně liší. Místem narození je Mnichov. Když byl Evě jeden rok, přestěhovali se rodiče do Říma, což odpovídá informacím ze všech zdrojů.

Její původ je již oříškem. Například měsíčník Nocturno uvedl informace o jejím československém původu, ale dle dostupných informací sama Eva uvedla, že má po rodičích původ německo-ruský. Nejčastější verzí je původ ruský a po druhém z rodičů právě německo-český. Rovněž tak přesný datum jejího narození není znám, přibližně se jedná o rok 1950.

Vysoká, tmavovlasá a štíhlá Eva debutovala ve filmu roku 1971, a to ve snímku BELLA DI GIORNO MOGLIE DI NOTTE v roli Paoly, ženy, která zabila svého manžela a vypráví svůj příběh. Hned první filmování znamenalo pro Evu hlavní roli. Hned poté dostává příležitost v thrilleru LA GATTA IN CALORE (1972), kde ztvárnila roli Anny. V podstatě většina jejích rolí byla v erotických komediích či thrillerech a giallo snímcích. S Renzo Montagnanim v roli komisaře, hrála Eva jako Giulia Pasari v mysteriózním snímku L´ARMA, L´ORA, IL MOVENTE (1972). Po roce 1980 hrála Eva již jen ve dvou snímcích. V americkém sci-fi hororu FUGA DAL BRONX (1983) jako matka hlavního hrdiny (Mark Gregory) a v roce 1985 ukončila svou kariéru v erotickém thrilleru slavného francouzského režiséra erotických filmů Gérarda Kikoïneho LE FEU SOUS LA PEAU (OHEŇ POD KŮŽÍ). Chytrý a důmyslný snímek o pomstě.

Největší slávu přinesla Evě hlavní role v erotickém dramatu DIARO SECRETO UN CARCERE FEMMINILE (1973), kde se s ní společně objevily Anita Strindberg a Jenny Tamburi. Možná nejvýznamějším filmem ve kterém Eva hrála, bylo kriminální drama PERCHE SI UCCIDE UN MAGISTRATO (1976), kde hrála roli Sibilly, milenky hlavní hrdiny Giacoma Solarise (Franco Nero).

Poté co se Eva vzdala filmové kariéry, věnovala se dobrovolné činnosti pro seniory, děti, zdravotně postižené a nevyléčitelně nemocné.

Podle zpráv a informací Wikipedie i IMDB zemřela Eva roku 1996 na rakovinu. Není to ale pravda a Eva se dnes ve věku okolo 62 let má čile k světu a je vdaná za známého advokáta v Římě, který právě na stránkách „filmscoop.wordpress.com“ vyvrátil informace o její smrti.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.