Ania Pieroni

Ania Pieroni

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1985

Drákulův sluha

Film - Horor, Komedie

Mai con le donne

Film


1984

Signore e signori

Film


1982

Temnota

Film - Horor, Mysteriózní, Thriller

Il conte Tacchia

Film - Komedie


1981

Dům u hřbitova

Film - Horor

Miracoloni, I

Film - Komedie


1980

Inferno

Film - Horor


1979

Mani di velluto

Film - Komedie, Romantický


1978

Taková, jaká jsi

Film - Drama, Romantický

Životopis

Ania Pieroni se narodila v rodině střední třídy v Římě, 28. února 1957. Dědeček ze strany otce byl starostou města Pescara, zatímco dědeček z matčiny strany byl německý architekt. Její otec byl členem řádu Maltézských rytířů. Ania navštěvovala základní a střední soukromé katolické školy. Později chodila na střední školu v Římě, kde se jí dostalo klasického vzdělání. Její otec doufal v diplomatickou kariéru, a proto Ania nastoupila na fakultu politických věd.

Roku 1978 se Ania poprvé objevuje ve filmu, a to v romantickém dramatu Alberta Lattuady TAKOVÁ, JAKÁ JSI (COSI COME SEI), v roli Cecilie. Na úvod to tedy bylo hned setkání s Marcellem Mastroiannim. Poté přišla roku 1979 komedie MANI DE VELLUTO (1979). Dario Argento natočil roku 1980 horor INFERNO, kde si Ania zahrála studentku hudby. Následný rok 1981 znamenal dvě herecké příležitosti. Komedie I MIRACOLONI a role Maddaleny a v roli Ann, pak hrála v hororu Lucia Fulciho DŮM U HŘBITOVA (QUELLA VILLA ACCANTO AL CIMITERO). Opět Dario Argento jako režisér a rok 1982, znamenal příležitost v thrilleru TENEBRE, který pojednává o spisovateli, který přijíždí do Říma, aby zjistil, kdo používá jeho romány jako inspiraci ke spáchání vražd. Ania, zde vystupuje jako Elsa Manni. V tomto roce také hrála vévodkyni Elisu Savello, v úspěšné komedii Sergia Corbucciho, z období roku 1910 s názvem IL CONTE TACCHIA. Jako Carlottu jsme Aniu mohli vidět roku 1984, ve snímku SIGNORE E SIGNORI. Své poslední snímky natočila Ania roku 1985. Nejprve MAI NOC LE DONNE a posledním snímkem byla bláznivá upírská komedie Neriho Parentiho DRÁKULŮV SLUHA (FRACCHIA CONTRO DRACULA) s Paolem Villaggiem v hlavní roli. Ania zde byla jako hraběnka Oniria.

Těchto deset snímků se stalo pro Aniu Pieroni celou kariérou. Ania se však stala známou ve filmových kruzích i jinak. V roce 1980 se Ania seznámila se socialistou Bettino Craxim (1934-2000). Tento politik poté zastával v období let 1983-1987 post předsedy Rady ministrů. Mezi Aniou a starším Bettinem přeskočila jiskra a Ania pak zrušila i své zasnoubení s hrabětem Robertem Ganciou. Mocný politik Craxi zařídil pro Aniu hotel a pak dokonce malou, ale vlivnou soukromou televizní stanici GBR v Římě. Pod jejím vedením pak působila v letech 1985-1991. Nebylo to na dlouhou dobu, ale po toto období se Ania stala jednou z nejvlivnějších osobností v italské televizi.

Když byl Craxi obviněn z trestných činů týkajících se korupce a nezákonného financování italské socialistické strany (jednalo se o miliardy italských lir a bylo obviněno celkem třináct osob), našel nakonec útočiště v Tunisku a Ania byla jedna z mála lidí, kteří se k němu neotočili zády. Přesto s ním Ania svůj vztah roku 1991 ukončila, neboť se zamilovala do reportéra GBR Osmana Manciniho. Nakonec, se 19. září 2001 stal jejím manželem ocelářský průmyslový magnát Gennaro Moccia.

V roce 2007 Dario Argento nabízel Anie roli v hororu LA TERZA MADRE, ale ta jí odmítla. Nedávno se vrátila Ania do veřejného života s tím, že se účastnila volebních akcí a podporovala kandidaturu Silvia Berlusconiho a Antonio Tajani.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.