Clio Goldsmith

Clio Goldsmith

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1986

L'étincelle

Film - Komedie


1982

Dárek

Film - Komedie

Le grand pardon

Film - Krimi, Drama

Donna giusta, La

Film - Komedie


1981

Dáma s kaméliemi

Film - Drama

La Caduta degli angeli ribelli

Film - Drama

Miele di donna

Film - Drama

Plein sud

Film - Komedie, Drama


1980

La cicala

Film - Drama


Hostka

1976

La nuit des Césars

Seriál - Dokumentární

Životopis

Clio Goldsmith narozená 16. června 1957 v Paříži, „prolétla“ v evropské kinematografii mezi roky 1980 a 1986. V tomto období vytvořila deset filmových a televizních rolí. Půvabná francouzská dívka, dcera ekologa Edwarda Goldsmitha (1928-2009) a potomek rodiny židovských bankéřů a velkovévody z Toskánska, je také neteří, miliardáře Sira Jamese Goldsmitha. Její původ je německý a přes Británii, rodina usídlila ve Francii.

Clio získala role spojené především z její tělesnou krásou a většinou se jednalo o role prostitutek, či takzvaných „femme fatale“(nadpřirozených svůdných žen). Filmový debut zažila v roce 1980, s režisérem Alberto Lattuadou, který jí obsadil do role Cicaly, mladé ženy která skončí bez zábran jako prostitutka, do filmu LA CICALA (1980). Společně s Clio, se zde objevily herecké hvězdy Barbara De Rossi a Virna Lisi. Ve Francii se poprvé objevila roku 1981 ve filmu PLEIN SUD jako Caroline, tajemná žena, která narušuje život univerzitního profesora. Ve stejném roce přichází další italský snímek LA CATUDA DEGLI ANGELI RIBELLI, v roli mysteriózní krásné cizinky Cecilie. Asi nejznámnějším filmem, kde můžeme Clio vidět, je přepis Dumasova románu DÁMA S KAMÉLIEMI z roku 1981, kde byla Clio v roli prostitutky Clemence. V roli mladé naivní dívky Anny, trávící noc ve zvláštním hotelu, vystupovala ve filmu MIELE DI DONNA (1981). V roce 1982 hrála v komedii LA DONNA GIUSTA. Ve francouzském dramatu LE GRAND PARDON (1982) obsadila roli Viviane Atlan. S Claudií Cardinale, si pak zahrála ve filmu LE CADEAU (1982), kde byla jako krásná Barbara, která je dárkem od kolegů, pracovníkovi banky (Pierre Mondy), který odchází do důchodu. Posledním filmem Clio, byl snímek L´ÉTINCELLE, kde hrála mladou nevěstu. Ještě se objevila v televizním snímku v režii Dina Risiho …E LA VITA CONTINUA, jako Silvia Betocchi.

Dvakrát nafotila Clio sérii snímků pro italský pánský časopis Playmen. Ze showbyznysu odešla Clio po rozvodu s prvním manželem Carlem Alessandrem Puri Negrim (velice bohatý dědic rodu Pirelli), který byl jejím manželem v období let 1982 až 1985. Podle dostupných informací spolu mají dceru. Od roku 1990 je Clio vdaná za Marka Shanda a mají společně dceru Ayeshau Shand. Dnes žijí v Římě a Clio rovněž tak užívá příjmení Shand. Mark je velkým ochráncem přírody a nejen v Anglii známý svými cestopisy. Markovou sestrou a tudíž švagrová pro Clio, je Camilla, vévodkyně z Cornwallu, která je druhou ženou Charlese, prince Walesu. Jeho první ženou byla samozřejmě Diana (1961-1997). Podle nejnovějších zpráv by Clio po několika letech života v Římě, měla odejít od Marka a nyní žít v Londýně se svou druhou dcerou (to je ale zpráva neověřená).

V paměti jistě Clio zůstává zejména jako atraktivní a sexy herečka, s šibalským výrazem mezi nevinností a hříchem.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.