Richard Jenkins

Obrazok
    

Celkové hodnotenie

0.0/10 (0 hlasů)

Herec,   

Narodený: 4.5.1947

Miesto Narodenia: DeKalb, Illinois, USA

Herecká Filmografie:

  1. Kong: Ostrov lebiek (2017)  
  2. Podoba vody (2017)
  3. The Hollars (2016)    
  4. Krvavý tomahavk (2015)    
  5. Spotlight (2015)
  6. One Square Mile (2014)  
  7. God's Pocket (2014)  
  8. Lullaby (2014)  
  9. Turbo (2013)  
  10. White House Down (2013)  
  11. A.C.O.D. (2013)  
  12. Chata v horách (2012)  
  13. Jack Reacher: Posledný výstrel (2012)  
  14. Liberal Arts (2012)
  15. Killing Them Softly (2012)
  16. Darling Companion (2012)
  17. Pravidlá mlčania (2012)  
  18. Týždeň bez záväzkov (2011)  
  19. Rumový denník (2011)
  20. Ide len o sex (2011)  
 

...více

Životopis

Richard Jenkins se narodil a vyrostl v DeKalb v Illinois. Živil se nejdřív jako řidič nákladního auta pro textilní firmu; po vystudování herectví na Illinois Wesleyan University se přestěhoval na Rhode Island. Zde působil zprvu jako divadelní herec s Trinity Repertory Company, později v letech 1990 - 1994 dokonce ve funkci uměleckého ředitele divadla. V této době dostal také svou první televizní roli ve filmu FEASTING WITH PANTHERS z roku 1974.

Stále častěji pak opuštěl divadelní prkna, aby mohl natáčet filmy - objevil se například v HANNAH AND HER SISTERS Woodyho Allena nebo v THE WITCHES OF EASTWICK po boku Jacka Nicholsona či Michelle Pfeiffer. Často také spolupracoval s bratry Coenovými, třeba v THE MAN WHO WASN'T THERE, INTOLERABLE CRUELTY i v jejich nejnovější komedii BURN AFTER READING.

Přestože byl většinou obsazován do menších rolí, v roce 2007 ztvárnil ústřední postavu Waltera Valea ve snímku THE VISITOR o imigrantech ve Spojených státech. Za tento herecký výkon byl také ověnčen několika cenami a nominován na Oscara za hlavní mužskou roli.

Většina diváků ho bude přesto znát spíše jako zesnulého otce rodiny Fisherových, Nathaniela, ze seriálu SIX FEET UNDER z produkce HBO.
Bez komentáře :-).
Túto osobnosť můžete okomentovat jako první.

Komentář bol úspěšne upraven!

Pro komentování musíte být přihlášeni na server. Pokud doposud nejste registrovaným členem serveru, doporučujeme se zaregistrovat.