Jakub Krumpoch

Jakub Krumpoch

Osobnostcsfd.cz

Režisér/ka, Scenárista/ka, Střihač/ka

3. října, 1989, Přerov, Československo

Filmografie

Režisér/ka

2023

Krvavý Johann

Film - Horor, Komedie, Fantasy


2021

EVA

Film - Horor, Krátkometrážní


2020

V dobrém i zlém

Film - Krátkometrážní


2012

Unhappy Happy Life

Film - Dokumentární


Scenárista/ka

2023

Krvavý Johann

Film - Horor, Komedie, Fantasy


2021

Co ste hasiči

Seriál - Komedie

EVA

Film - Horor, Krátkometrážní


2020

V dobrém i zlém

Film - Krátkometrážní


Střihač/ka

2023

Krvavý Johann

Film - Horor, Komedie, Fantasy

Životopis

Scenárista a režisér pocházející z Přerova natočil svůj první film v roce 2012, a to středometrážní dokument Unhappy Happy Life. Svůj debut uvedl v kině Hvězda Přerov a na řadě malých nezávislých tuzemských festivalů a akcí. Po premiéře ukončil studium na Univerzitě Palackého v Olomouci, kde studoval Filmovou a Divadelní vědu a odstěhoval se natrvalo do Prahy. Od roku 2013 se věnuje natáčení autorských videoklipů pro české kapely (např. Penzistor, Jaroslav Wykrent, Hannibal Lecter nebo Symfonický orchestr hl. města Prahy FOK).

V roce 2015 ho angažovala TV Prima Cool jako jednoho ze tří režisérů, kteří stojí za populárními, parodickými reklamami na tomto kanálu. Od roku 2017 pracoval na realizaci krátkometrážního filmu Eva, který je inspirovaný povídkou Charlese Bukowského. Film dokončil v roce 2021 s produkcí, kterou založil se svým kamarádem Kurtem Neubaurem. K snímku si napsal Jakub scénář sám pod dohledem dramaturgyně Aleny Prokopové. Hudbu k filmu obstaraly kapely, kterým Jakub v minulosti točil videoklipy (Penzistor a Hannibal Lecter), nebo jeho bratr Ondřej a dokonce i Norbert Lichý, který má ve filmu jednu z hlavních rolí. Ke snímku také nazpívala Věra Špinarová originální píseň „Neotvírej dlaně“. V dalších rolích se představili Jan Dolanský, Lenka Vlasáková nebo pornoherčka Antonia Sainz.

V roce 2019 zakládá Jakub s Kurtem Neubauerem produkci Moviefactory s.r.o., která se soustřeďuje na reklamní spoty, hudební videoklipy a autorské filmy. V témže roce se zúčastnili festivalu 48 hours movie festival Prague, kde byli nominováni na čtyři hlavní ceny se snímek V dobrém i zlém (nejlepší film, herečka hl. role, herec hl. role, produkce). V hlavních rolích hráli Jan Dolanský a Ester Kočičková.

Keyser "Kroup4" Soze

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.