Joe Bastianich

Joe Bastianich

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

17. září, 1968, New York City, New York, USA

Filmografie

Herec/čka

2015

Grace Stirs Up Success

Film - Rodinný


2014

Barolo Boys. The Story of a Revolution

Film - Dokumentární


2011

Na krok od nebe

Seriál - Komedie, Krimi, Mysteriózní, Thriller


2001

Iron Chef USA: Holiday Showdown

Film - Dokumentární


Host/ka

2013

MasterChef Junior

Seriál - Dokumentární, Reality-TV, Soutěžní


2012

Steve Harvey

Seriál - Talk-show


2010

MasterChef

Seriál - Reality-TV


2009

Noční Show Jimmyho Fallona

Seriál - Komedie, Talk-show


1952

Today

Seriál - Publicistický, Talk-show

Životopis

Joseph "Joe" Bastianich je Američan italského původu, vlastník několika restaurací a vinic, spisovatel a kritik. Pro televizní diváky je znám především pro účinkování v americké kuchařské show Masterchef.

Joseph Bastianich se narodil v Astorii, v Queens, New York, čtyři roky předtím, než jeho rodiče koupili svoji první restauraci, kterou pojmenovali Buonavia. Bylo mu jedenáct let, když jeho rodiče koupili jejich druhou restauraci Villa seconda, také v Queensu, a třináct, když obě restaurace prodali a otevřeli svoji vlastní vlajkovou restauraci Felidia.

Joseph vystudoval Boston College. Po ukončení studia pracoval jako obchodník s dluhopisy na Wall Street, ale brzy poté toto zaměstnání opustil, aby spojil svoji budoucí kariéru s rodinným podnikem. Brzy přesvědčil své rodiče, aby dali kapitál dohromady a otevřeli si novou restauraci Becco (1993) v divadelní čtvrti na Manhattanu. První i nová restaurace se staly úspěšnými a tak rodina otevřela další restaurace i mimo New York City, počínaje restaurací Lidia v Kansas City (1993). V roce 1997 se Joeovi rodiče Felice a Lidia po 31 letech manželství rozvedli. Jeho otec odstoupil z rodinného podniku a přenechal svůj podíl ve firmě svým dvěma dětem - Josephovi a Tanye.

Následující rok, se Joe spojil s kuchařem Mariem Batali a společně otevřeli Babbo Ristorante e Enoteca. Restaurace získala tři hvězdy v The New York Times. Pokračování jejich partnerství vyústilo v otevření dalších sedmi restaurací v New Yorku mimo jiné i restauraci Del Posto. V Los Angeles Bastianich a Batali otevřeli dvě restaurace a v Las Vegas dokonce čtyři. V roce 2010 se Del Posto stalo první italskou restaurací, která obdržela čtyřhvězdičkové hodnocení v New York Times od roku 1974.

Kromě restaurací Bastianich otevřel také tři vinařství: Azienda Agricola Bastianich ve Friuli, La Mozza Maremma v Toskánsku a Tritono Mendoza, v Argentině. O tom, že se ve víně vyzná, svědčí i fakt, že je spoluautorem tří knih, zabývající se italskými víny.

V roce 2010 kývnul Joe na nabídku stanice FOX, která mu předložila možnost účinkovat coby kritik v kulinářské show Masterchef. Společně s Gordonem Ramsaym a Grahamem Elliotem vytvořil trio porotců v úspěšném pořadu.

V současné době Joe bydlí se svojí ženou a třemi dětmi – Olivií, Milesem a Ethanem v Greenwich, v Connecticutu.

Zajímavosti:
Bastianich trpěl kvůli své nadváze několika zdravotními problémy. Rozhodl se proto radikálně zhubnout, To se mu nakonec povedlo a shodil 20 kg. Zúčastnil se několika maratónů a triatlonů. Joe také dokončil Ironman mistrovství světa v roce 2011 s časem 12:31:39 se umístil na 1428. místě z 1918 závodníků.

Jaroslav "Jardismo" Lepšík

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.