Fabiola Toledo

Fabiola Toledo

Osobnostcsfd.cz

Herec/čka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herec/čka

2001

La verdad de Laura

Seriál


1997

Manos a la obra

Seriál - Komedie, Rodinný

Calle nueva

Seriál - Drama

Don Juan

Seriál

El color de las nubes

Film - Komedie


1992

Belle da morire

Film - Thriller


1990

Disparate nacional

Film - Komedie


1989

Bílá válka

Seriál - Krimi, Drama

Al Andalus

Film - Drama, Historický


1987

Lorca, smrt básníka

Film - Životopisný, Drama


1986

El viaje a ninguna parte

Film - Komedie, Drama


1985

Démoni

Film - Horor, Thriller

Kryštof Kolumbus

Seriál - Dobrodružný, Životopisný, Drama, Historický


1984

Chobotnice

Seriál - Krimi, Drama


1983

La casa con la scala nel buio

Film - Horor, Thriller

Occhio nero, occhio biondo e occhio felino

Film


1982

Caligola: La storia mai raccontata

Film - Erotický, Drama, Historický, Pornografický


1980

Augh! Augh!

Film


1979

Il mammasantissima

Film - Krimi, Drama


Host/ka

2010

¡Qué tiempo tan feliz!

Seriál


2005

Noche Hache

Seriál - Publicistický, Talk-show


1989

Waku waku

Seriál - Rodinný

Životopis

Fabiola Toledo je jednou ze tří sester, které se všechny objevily ve filmové branži. Cyra Toledo ztvárnila v letech 1984 – 2004 asi osm rolí v televizních seriálech i ve filmu. Nejvíce, se ze sester prosadila modelka a televizní moderátorka Jose Toledo (María José Toledo López, *1963), která mimo jiné od roku 2008 převzala moderování pořadu CORAZÓN, CORAZÓN (od 1993). Hned o rok později, se díky tomuto moderování stala držitelkou ocenění „Antena de Oro".

Tato biografie ovšem patří třetí ze sester a to Fabiole. Ač je její sestra Jose velmi pohledná a je modelkou, Fabiola je ten typ ženy, za kterým bych se tedy určitě alespoň já, ohlédl na každém kroku.

Fabiola začínala s herectvím na počátku osmdesátých let minulého století, kdy ztvárnila pět rolí v italských filmech. Debutovala v italském dramatu IL MAMMASANTISSIMA (1979). Režisér Alfonso Brescia, jí zde obsadil jako dívku Marii. Ve významné roli si zahrála o rok později. Hrála krásnou dívku Simonu, o níž se uchází dva nápadníci Duilio Del Prete (hrabě Giorgio Corsini) a Andrea Occhipinti (Danilo Severini), film se jmenuje AUGH! AUGH!. Joe D´Amato natočil v roce 1982 historické drama o sexu a násilí CALIGOLA: LA STORIA MAI RACCONTATA. Fabiola zde hrála jako Livia. Roku 1983 ztvárnila Fabiola dívku Andreu, v pozdním giallu Lamberta Bavy LA CASA CON LA SCALA NEL BUIO. Ve stejném roce ještě hrála jako Maria ve snímku o vztahu matky a dcery, odehrávající se na Sicílii, OCCHIO NERO, OCCHIO BIONDO E OCCHIO FELINO...

Po těchto pěti rolích se Fabiola prvně objevuje také na televizní obrazovce v příznačné roli Dony Marie De Toledo v seriálu KRYŠTOF KOLUMBUS (1985). Ve stejném roce opět natáčela film pod taktovkou Lamberta Bavy a její Carmen v hororu DÉMONI, je její asi nejpopulárnější filmovou rolí.

Pak přicházejí na řadu zejména televizní seriály, ve kterých se stala známou pro širokou diváckou veřejnost. Italský seriál LA PIOVRA (CHOBOTNICE) 2 (1986), španělské seriály LORCA, MUERTE DE UN POETA (1987), BRIGADA CENTRAL (1989-1990), TALLER MECÁNICO (1991-1992) a zejména trojice seriálů CALLE NUEVA (1997-1999), ESENCIA DE PODER (2001) a LA VERDAD DE LAURA (2002). Posledně jmenovaný seriál a její role Martiny je k dnešnímu dni zatím poslední počin Fabioly před kamerou.

Fabiola ovšem velmi výrazně vyvinula svou kariéru jako herečka v divadle. Jejím prozatím posledním velkým úspěchem je určitě hra MÁS SOFOCOS. Po velkém úspěchu této komedie po divadlech v celém Španělsku, byla komedie uváděna od listopadu 2012 do června 2013 v divadle Teatro Nuevo Apolo Madrid a od července do října 2013 pak v divadle Teatro La Latina. Čtveřici hlavních hrdinek zde kromě Fabioly hrají Lolita Flores, Loles León a Alicia Orozco. K této komedii se Fabiola vyjádřila: „Jsem spokojená, že alespoň někde se mluví o menopauze přirozeně" J.

Fabiola se v minulém roce vydala také do Spojených států a když přijela do Miami, určitě nečekala, že její první návštěva bude v nemocnici Jackson Memorial Hospital. Taxikář, který jí vezl z letiště havaroval ve středu silnice. Navzdory nehodě, si Fabiola svůj pobyt v Miami užila. Fabiola měla tři zlomená žebra a jelikož zde byla na dovolené a ne služebně, jak sama říká: „vzala jsem si korzet a vyrazila po památkách". Popíjela prý také koktejly a sledovala místní módu. Styly, originalitu a odvahu v oblékání miluje. Vzpomíná na baculatou dámu ve velmi nápadných růžových bikinách a se zmrzlinou v ruce. Bylo to jiné než v Evropě a pro Fabiolu prý božské. V hotelu Fontainebleau v Miami Beach se u bazénu setkala s Demi Moore (ta si prý užívala v houpací síti).

Dnes můžeme Fabiolu spatřit pouze na divadelních prknech a ona má mnohem raději divadlo, než film či televizi. Je to z důvodu přímého kontaktu s divákem, kdy herec i divák mohou vzájemně sdílet pocity, což samozřejmě film a televize nemají.

Osobně bych rád viděl tuto, alespoň pro mě jednu z nejkrásnějších Španělek, ještě na filmovém plátně. Divadelní kolegyně Lolita Flores, o Fabiole prohlásila, že vypadá určitě lépe, než mnoho dvacetiletých dívek.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.