Patrizia Valturri

Patrizia Valturri

Osobnostcsfd.cz

Herečka

Mohlo by vás zajímat
Filmografie

Herečka

1973

Badessa di Castro, La

Film - Thriller, Drama


1972

Slavné útěky

Seriál - Dobrodružný


1971

Mio padre Monsignore

Film - Komedie


1969

Tajemství Santa Vittorie

Film - Komedie, Válečný, Drama


1968

Nude... si muore

Film - Mysteriózní, Thriller


1967

Se sei vivo spara

Film - Horor, Western

Caravaggio

Seriál - Životopisný, Drama

John il bastardo

Film - Western

Soldati e capelloni

Film - Muzikál


1966

Dámy a pánové

Film - Komedie


1965

I Spy

Seriál - Dobrodružný, Komedie, Krimi, Akční

Životopis

Patrizia Valturri si na přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století zahrála v osmi filmech a třech seriálech italské produkce. Poprvé se na  filmovém plátně objevila při premiéře filmu SIGNORE & SIGNORI. Premiéru měl snímek v únoru 1966 a Patrizia, zde od Pietra Germiniho dostala roli  Aldy Cristofoletto. Film byl výborně herecky obsazen (Virna Lisi, Gastone Moschin, Alberto Lionello či Nora Ricci). Film a jeho protagonisté obdrželi celkem sedm různých ocenění a dvě nominace. Stejnou popularitu měl v této době také televizní seriál s Billem Cosbym, I SPY (1965-1968). Ve druhé epizodě čtrvté řady s názvem VENDETTA, se v říjnu 1966, objevuje Patrizia v roli Alice.

Popularitu přinesl Patrizii v roce 1967 muzikál Ettora Marii Fizzarottiho, SOLDATI E CAPELLONI, kde si zahrála jako Lina s Peppinem De Filippem. Muzikál pojednává o rocku, dlouhých vlasech a armádě. Akční filmy a westerny na přelomu let šedesátých a sedmdesátých, to jsou mimo jiné i herci Ray Lovelock a Tomas Milian. S oběma Patrizie natáčela v roli Elizabeth Hagerman, v roce 1967 hororový western SE SEI VIVO SPARA. Z důvodu marketingových účelů dostal tento film anglický název DJANGO, KILL....IF YOU LIVE, SHOOT!. Film ale vůbec nesouvisí s DJANGEM (1966) Sergia Corbucciho. Ještě roku 1967 je Patrizia obsazena do dalšího westernu a jako Edith, jí můžeme vidět ve filmu JOHN IL BASTARDO. Rok 1967 zakončila Patrizia účastí při natáčení televizního životopisného seriálu CARAVAGGIO a malou rolí Leny ve druhém díle první série.

V počátku gialla vznikl v roce 1968 celkem povedený snímek NUDE SI...MUORE a zde si na Patrizii s rolí Denise, vzpomněl režisér Antonio Margheriti. Film se dvěma nominacemi na Oscara a Zlatým glóbusem pro několik protagonistů, se stal roku 1969, komediálně laděný válečný příběh THE SECRET OF SANTA VITTORIA a Patrizzia zde hraje jako Angela. O dva roky později, pak Patrizia ztvárnila Mariu Antoniu, v průměrné komedii MIO PADRE MONSIGNORE.

Třetím a posledním televizním seriálem bylo pro Patrizzii kooprodukční historické dílo LES ÉVASIONS CÉLEBRES (SLAVNÉ ÚTĚKY) - 1972 a účast ve dvou dílech v roli Cleliy. Zakázanou lásku v klášteře, přináší poslední film ve kterém Patrizia hrála. LA BADESSA DI CASTRO je adaptací Stendhalova románu s Barbarou Bouchet v hlavní roli a Patrizia se se světem filmu loučí rolí Mauriccie di Pietro.

Patrizia je typická černovlasá italka, která „proběhla" filmem během necelých deseti let a o tom jak se k filmu dostala a proč ho opustila, nejsou v dostupných análech žádné informace.

Petr "Hennes" Hennebichler

Komentáře - zatím bez komentáře

Tyto stránky jsou chráněny reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google.